Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most mit tegyek? Én ezt nem...

Most mit tegyek? Én ezt nem bírom idegekkel. Óriási a baj.

Figyelt kérdés

A szüleim iszonyatosan felidegesítettek így a késő délután volt egy elég komoly vitánk és hát eléggé ideges lettem és felmentem és kur.va nagy erővel nyitottam ki az ajtót.

Amivel nem lett volna még baj ha nem lenne egy Street workoutos tesóm kézállásos gyakorlat közben (közös szobánk van).

Ahogy kinyitottam az ajtót nagyon szerencsétlenül esett és így állt a karja _|

De sajnos emellett a sarkát bevágta az ágy szélébe így csak sántikálni tud.

Erre mindenki nekem esett őt bevitték én nem mentem velük mert nem akartam hallgatni a papolásukat és igazából azóta bent vannak és nem tudok semmit.

Nem akartam neki ezt okozni nem is tudtam ,hogy mit csinál egyébként jó testvérek voltunk de nagyon félek ,hogy ezután utálni fog egy életre.

Nem akartam neki ezt csak szimplán ideges voltam a szüleim miatt és ennyi.

Nem gondoltam ,hogy ez lesz belőle.

A szüleimmel azon vesztünk össze ,hogy sokat játszom a gépen és ugye most eleve tanulás miatt is kell a gép ugye és azt mondták akkor ha így folytatom akkor csak arra adják oda a gépet ameddig óra van.

Ezt most nagyon röviden fogalmaztam meg és szépen bővebben nem akarok belemenni.

2020. ápr. 22. 21:55
 141/178 anonim ***** válasza:
59%
66%-os szerintem hagyd, bármit mondasz, nem fogja megérteni, csak a saját hülye "érveit" fogja nyomatni
2020. ápr. 24. 01:05
 142/178 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem egyszerűen csak légy rugalmasabb. Átmenetileg elveszítesz valamit, amit szeretsz, egy tőled független helyzet miatt. Tudod, hányszor lesz még ilyen? Jöjjön egy gondolatkísérlet:

Képzeld el, hogy felnőttként olyan munkád van, amiben az átlag felett keresel és még szereted is. Tudom, a valóságban még nem dolgoztál, ezért tovább megyek egy kicsit: Képzeld el, hogy olyan fizud van, amiből hetente fejlesztheted a PC-det és vehetsz kényelmi kiegészítőket, jogtiszta játékokat. Napi szinten ehetsz rendelt kaját játék közben.

Aztán képen töröl a balszerencse. Kiderül, hogy a főnököd sáros sok dologban. Kap a cég egy rakat büntetést és csődbe megy. Te munkanélküli leszel. Új munkát keresel, és esetleg éppen nem találsz még egy ilyen jól fizetőt. Te semmi rosszat nem tettél, de a következő hónaptól nem veszel új cuccokat és nem rendeled a kaját. Magad készíted, ami a játékidődből megy el. Vagy mindennap hideget nassolgatsz. (Vagy anyád viszi neked, még akkor is amikor már külön élsz XDD)

Remélem átment a lényeg

2020. ápr. 24. 01:27
 143/178 anonim ***** válasza:
22%
Mit tegyél? Olvass ki egy könyvet,legközelebb írj ki arról egy kérdést, vitassuk meg! Ha lehet ne fantasztikusat,azt már kiélted ebben a kérdésben!
2020. ápr. 24. 08:20
 144/178 anonim ***** válasza:
62%

Ennyi idióta agyhalott 0 felfogassal rendelkezo embert egy helyen te jo eg

Ti szo szerint mindenbe belekotottok

Milyen jogon parancsolgattok a kerdezonek hogy ne jatszon,menjen mast csinalni takaritson stb. Kik vagytok ti? Vegyetek mar vissza uristen

2020. ápr. 24. 08:24
 145/178 A kérdező kommentje:

66%-os te aztán nagy ész vagy😂😂 A következő szöveget az OKJ oldaláról másoltam ki: "A képzés megkezdésének szükséges feltétele: alapfokú iskolai végzettség (ennek hiányában bemeneti kompetenciaméréssel megkezdhető)"

Ergo most elkezdhetném mert már megvan a 8 általánosom.

De még megvárom amíg meglesz az érettségim.

Megnyugodtál ,hogy vannak terveim az életben?🤔

2020. ápr. 24. 08:33
 146/178 A kérdező kommentje:

Tehát azt mondjátok ,hogy arra amit tervezek a jövőben én ahhoz képest nem vagyok jó tanuló pedig már a villanyszerelő képzésre akár most is jelentkezhetnék.

8 általánossal jelentkezhetnék már most villanyszerelőnek (sőt anélkül is csak akkor kell egy bemeneti kompetenciát írnom)

Ehhez képest pedig már az érettségi kapujában vagyok már.

2020. ápr. 24. 08:40
 147/178 anonim ***** válasza:
30%

neked ebből hogy jött le hogy a mostani teljesítményed az nem is rossz? milyen kamasz álomvilágban élsz te ahol vihogsz, hogy húú én már 8 általánossal villanyszerelő lehetek XD

elvagy magadtól szállva és megsúgom a villanyszerelő nem napi 8 órát dolgozik. Készülj fel ha nem mész tovább suliba, ahelyett hogy 5 évig még "egyetemista vagyok" kifogással játszanál a gép előtt, egyből mehetsz érettségi után melózni és simán 12 órázhatsz DE csak akkor megvan a kellő vevőköröd és teljesen be vagy osztva és ehhez állandóan lóti futiznod kell.

Hülye vagy mert a tovább tanulás által tovább e-sportolhatnál, ehelyett egyből melózni fogsz grat hozzá XD

2020. ápr. 24. 09:16
 148/178 A kérdező kommentje:

Az már magánügy.

Ha a helyzetem úgy kívánja ,hogy annyit kell majd dolgoznom ,hogy le kell adnom az E-sportot az más.

Hidd el ha annyit fogok dolgozni lesz ami lekössön.

Ahogy írtam volt már olyan ,hogy nem tudtam semmenyit se játszani mert tanulnom kellet dolgokra és késő este végeztem és akkor már hagytam.

Nem egyszer volt ilyen.

Ha majd a helyzet úgy kívánja akkor majd úgy lesz.

És az pedig , hogy valaki nem akar főiskolára vagy egyetemre menni attól még az nem hülye csak egyszerűen ő inkább a munkát választja.

Most akar pénzt keresni nem 3-5 év múlva vagy úgy látja ,hogy nem tud bekerülni vagy ha be is kerül nem biztos benne ,hogy el tudja végezni.

Lehet ,hogy 3-5 év múlva ő többet fog keresni és sikeresebb is lesz.

Rendben van gratulálok neki őszinte mosollyal ,hogy elérte amit akart.

Nekem a célom az ,hogy villanyszerelő legyek és ebből megélni.

Mindenkinek megvan a saját útja amibe ha belekötsz akkor egyszerűen egy parasztnak tudlak jellemezni.

Érdekel a sorsom nem véletlenül csinálom meg az érettségit.

Ha nagyon akartam volna akkor 16 évesen otthagyhattam volna a gimit ,hogy villanyszerelőnek tanuljak de nem.

Meglesz az érettségim és szakmán tovább megyek én ezt választom.

2020. ápr. 24. 10:01
 149/178 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem nincs különösebb gond azzal, hogy megvan az átlagod, kb van egy elképzelésed, hogy mi akarsz lenni. Nem kell ahhoz kitűnőnek lenni gimiben, hogy villanyszerelő legyen az ember.

Nekem inkább - és szerintem a szüleidnek is - a hozzáállásoddal van a gondom. "Elmosom a saját tányérom, van saját felmosóm, elmentem mozogni". És itt ki is merül a lista. Én nem azt mondom, hogy minden nap neked kell kitakarítani az egész lakást, de ez a "felmostam a saját szobámat" elég kevés. Nem azért, mert kell, hanem mert segíthetnél a szüleidnek. Nem halnál bele.

Te nem használod a nappalit? a fürdőt? a vécét? Nem anyukád főz rátok? Mossa a ruháidat?

Szóval simán beleférne, hogy amiért anyukád (feltételezem) egész életedben sikálta utánad a vécét, te néha kiteregethetnél. Vagy felpórszívóznád a nappalit. És akkor még semmi "gáz" feladatot nem mondatm, mint a fürdőszoba sikálás.

Lehet, hogy ha ezt megtennéd, akkor a szüleid nem azt látnák, hogy csak ülsz és gépezel.

Ha van egy terved a jövőre, miért nem foglalkozol vele legalább minimálisan? Ha villanyszerelő akarsz lenni, akkor feltételezem, érdekel a fizika, a bütykölés, a szerelés. Vagy a szakmád is olyan, hogy csak kinézted egy listáról, mert jó lesz az, nem kell érte sokat tenni?

Engem a szüleid helyében nagyon elkeserítene, ha lenne két 16-17 éves (mert még mindig nem derült ki, milyen idősek vagyok) fiam, akinek ennyiből állna az élete otthon, hogy nyomja a gépet meg elmegy futni. Tudom, hogy te nagyon jó időtöltésnek tartod a játékot (az is, normális mennyiségben - de a napi 3-4 óra nem normális mennyiség), de a szüleid nem tartják annak. Mivel (gondolom) szép szóra nem csökkentetted, maradt nekik ez a módszer, hogy eltiltanak.

Én nem mondom, hogy haszontalan, meg akármi vagy, de próbáld meg egy kicsit más szemszögből is nézni a dolgokat, ne csak azt hajtsd, hogy de te elmentél futni és nem hízol el. Otthon laksz, van egy családod, lehet, ők is szeretnének néha két szót váltani veled, nem csak a hátadat nézni, ahogy a gép előtt ülsz.

2020. ápr. 24. 10:15
 150/178 A kérdező kommentje:

"Engem a szüleid helyében nagyon elkeserítene, ha lenne két 16-17 éves (mert még mindig nem derült ki, milyen idősek vagyok) fiam, akinek ennyiből állna az élete otthon, hogy nyomja a gépet meg elmegy futni."

Öhhhhm 80%-os ugye tudod ,hogy karantén van és nem igazán lehet menni sehova?

Olvastad azt egyáltalán, hogy karantén előtt milyen boldog voltam?

Haverokkal lógtunk, buliztunk, mentünk erre arra, E-sport is ment a haverokkal de soha nem ment a céljaim elérésének a rovására.

Használom a nappalit? Igen ha csinálok ott egy kupit vagy szemetet akkor azt megcsinálom de más után nem fogok takarítani az meg megmondom őszintén nem zavar senkit se ha van a padlón egy pár szösz.

A mosásról pedig annyit ,hogy a szüleim nem halnak bele ha már bent van a szennyesben a ruhánk ,hogy az ő ruhájuk mellé a miénket is beteszik a mosógéppe(még válogatniuk se kell utánunk mert külön tartjuk a színes és fehér ruhákat).

Csak nem vasalja ki de azt úgyis ráérek mindig megcsinálni mert szerencsére nem 2-3 pólóm van de nem halok bele abba se ha gyűrödten felveszek egy tiszta pólót gatyát.

Igazából ez mikor hogyan. Van ,hogy kivasalom van ,hogy nem.

Ezaz én életem én döntöm el ,hogyan alakítom.

A sorsom a saját kezemben van és ez ígyis fog maradni írhat bárki bármit.

Az ,hogy ezzel TE nem értesz egyet mert TE máshogy csinálnád az más.

ÉN NEM TE VAGYOK.

Neked is van sorsod és irányíthatod ahogy akarod.

Én így akarom.

És az én céljaimnak megfelel a tanulmányom

Nem mert még túl is szárnyalom hiszen 8 általánossal is meglehet csinálni ezt a szakmát sőt még az se kell hozzá csak akkor szükség van egy bemeneti kompetenciára ehhez képest te azt mondod 66%-os ,hogy ahhoz is tovább kell tanulni😂😂.

Én nem mondom ,hogy erre büszke vagyok csak azt ,hogy a terveim vannak és meg is fogom őket csinálni ha pedig belekötsz abba ,hogy én mit akarok csinálni a jövőben paraszt vagy.

És a 3-4 óra videójátékozás teljesen normális kategória.

Akkor te még nem láttál olyat kedves utolsó aki ebből él meg (ha hiszed ha nem ha nagyon ügyes vagy benne meglehet belőle élni nem is akármilyen színvonalon)

Egy igazi játékfüggő nem nálam kezdődik ezt jobb ha tudod.

És én úgy csinálom a játékra töltött időm ,hogy semminek a rovására nem megy🙂🤫

2020. ápr. 24. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!