Szerintetek mit tegyek szóljak anyukamnak?
"Nem ő fogadott be. Régen is itt laktunk. Mi külföldön élünk."
tehát be vagytok fogadva. ha ti életvitelszerűen nem ott laktok, akkor be vagytok fogadva. az mindegy hogy neked is van közöd a házhoz, de nem te élsz ott életvitelszerűen. én se nevezném az én házamnak anyámék házát, csak mert valamikor én is ott éltem. az az övék, ők élnek ott most.
2020. ápr. 21. 13:29
52/85 A kérdező kommentje:
De ki mondta hogy csak az enyém? Mindenkinek joga van itt lenni akinek én vagy anya megengedi.
53/85 A kérdező kommentje:
Nem itt élek eletvitelszeruen. De ez hogy jön a kérdéshez. Ugyanolyan jogunk van itt lenni mint nekik. 1 evbe 2x
hivatalosan akkor sem élsz ott életvitel szerűen olvasd el a haszonélvezeti jogokat is...
pofámról égne a bőr ha már akkor számontartanám a dolgokat amíg még anyám él. Még eszembe se jut, hogy mi lesz az enyém -.-"
2020. ápr. 21. 13:31
55/85 A kérdező kommentje:
De ki mondta hogy kell nekem a ház? Jó innentől ne írjatok mert nem a kérdésre válaszoltok és nem érdekel. Mi saját házra gyűjtünk okoska azért vagyunk külföldön.
A 48-as téved kicsit.
Apád halála után ugyan te meg anyád egy-egy részt örököltök ugyan, de a közös lakás/házra anyádnak élete végéig tartó özvegyi haszonélvezetn joga van.
Ez azt jelenti, hogy KIZÁRÓLGAOSAN ö dönt a lakáshasználtról, CSAK AZ lakhat ott, akit ö akar, és akár a tulajdonost is kizárhatja a használatból.
Magyarul, ha anyád nem egyezik bele, akkor be sem teheted a lábad oda, akkor sem, ha résztuladjonos vagy!
2020. ápr. 21. 13:35
ja és anyukád az EGYIK haszonélvező, szóval a ház fele az övé. Ha ott van a szerződésben, hogy a te neveden van az egész ház és az egészet te fizetted ki(számlával igazolva, teszem azt építkezés stb.) akkor is anyukád is haszonélvező. A ház fele a tied, de mivel valószínűleg nem vagy oda bejelentve ezért neki máris nagyobb előnye van, kiscsillag
2020. ápr. 21. 13:35
azért írjuk ezeket, mert úgy pofázol mintha már a tied lenne a ház és mentegeted a tahó férjed, holott csak ideiglenesen laktok ott. Pofátlan vagy és még neked áll feljebb...
2020. ápr. 21. 13:37
kaptál már sok választ a kérdésedre. egyiket se fogadtad el, csak a kifogásokat kerested. ahelyett hogy beszélnél a férjed fejével, hogy lehet nem kéne a szärt keverni, mikor ki tudja meddig lesztek még összezárva. kinek hiányzik a balhé ha tökéletesen elkerülhető lenne. amúgy javaslom magyarázd el neki a karantén jelentését.
2020. ápr. 21. 13:37
60/85 A kérdező kommentje:
Ez az állandó lakcimunk. De hogy jön ez ide? Azért írtam ezt mert valaki azzal jött hogy anyám férje fogadott be. Neki annyi köze van itt mint az én férjemnek.
Kapcsolódó kérdések: