Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki elvált gyerekes pasival...

Aki elvált gyerekes pasival jött össze, szoktatok külön programokat csinálni? Mármint kettesben

Figyelt kérdés

Vagy én gondolom rosszul és mostmár csak játszótérre vagy mese matinéra juthatok el?

Objektíven akarom nézni a helyzetet ezért olyanok véleménye érdekel akik vannak /voltak ilyen kapcsolatban.

2020. febr. 19. 10:48
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/222 anonim ***** válasza:
96%

Elvalt vagyok no. Elvalttal elek egyutt. Van tapasztalatom minden fele felallasrol.

Tehat: hetkoznap a gyerekkel lenni kizarolag a nyűgről szól, es nagyon keves az ertelmes minosegi egyutt toltott ido. Ugyanis reggel keltem a gyereket, noszogatom, reggeliztetem aztan rohanunk az oviba/isibe, utana en dolgozni, delutan rohanok a gyerekert es vacsora,furdes, ha kell elotte tanulas, altatas. Alig 1 max 2 ora jut olyasmikre, mint jatek...ha jut, mert kozben mosas,mosogatas,bevasarlas stb is van. Tehat jo esetben a pentek a rovidebb nap (ha valaki allami munkahelyen dolgozik hivatalban) es akkor lehet kicsit ertelmesebben a gyerekkel/gyerekekkel lenni.

Sajnos sok olyat is latok/lattam, hogy elvalt anyuka (nyugodtan meg is lehet forditani a nemeket, ne kossetek bele) a munkahelyerol nem.tud eljonni es nem er oda az oviba vagy a napkozibe. Vagy odaer, de akkor nem.8 oraban dolgozik es nem is keres annyit. Ilyenkor nagyik,papak,szomszed nenik mennek a gyerekekert.

Aztan jon a hetvege, ha ezt a masik szulonel toltik, akkor ott kipihenten es altalaban buntudattal teli varja a masik szulo es teleszervezi programmal (ami nyilvan nem a nagytakaritas, hazifeladat es kozos fozes, hanem allatkert, jatszohaz, pizzeria, kirandulas, kozos gepezes, jatek blablabla). Jobb esetben ilyen jut mindket szulonek, es mèg jobb esetben jut a hetkoznapokbol is apanak es anyanak is, had tudjak milyen az vagy ez a felallas.

Esetetekben tenyleg szivas neked ez a beosztas. Foleg, ha nincs segitseg.

Viszont ne hidd (lasd leirasom), hogy anyuka annyira elegedett lehet ezzel a felallassal.

Amiket megprobalhatnatok:

Parodat meggyozod, hogy a gyereknek es neki is jo lenne, ha anyukaval is lehetne hetvegeje ilyen esetben havi 1 hetveget ajanljon fol anyukanak. Eselyes a parodnak ez nem fog tetszeni (hiszen o egeszen akarta a gyereket valaskor, ha jol olvastam). Ekkor tedd hozza, hogy cserebe legyen nalatok par hetkoznapot. Erre pelda: minden honap elso hetvegejet szombat-vasarnap toltse a gyerek az anyjaval, akitol elhozzatok vasarnap este 6-kor es hetfon es kedden nalatok alszik toletek megy oviba/suliba es szerdan mar az anyukaja viszi haza. Igy nektek lesz egy szabad hetvegetek, a gyereknek az anyjaval egy hetvegeje es apuka (persze ezzel egyutt te is) reszesulhettek par hetkoznapban megtapasztalva milyen az. Ezzel mindenki nyerne.

Enyhebb valtozat kethavonta egyszer egy hetveget adjon vissza anyanak...

Mas lehetosegek: ha a gyerek idoben lefekszik, mert van neki szepen napirendje, akkor szombat estekre kethetente tervezhettek mozit, tekezest akarmit, csak keress valakit, aki atjon es ti furdetitek majd o meset olvas lefekteti es marad a lakasban, ha megebredne, amig ti hazaertek. Erre baratnot is befoghatsz vagy valami megbizhatobb unokahugot, 17-18 eves tinilanyt, vagy roiskolast aki orul ha keres par ezret es mondjuk filmezik, amig hazaertek.

Egyeb: nyugodtan menjetek wellnesre, hetvegi kiruccanasra. Este leteszitek a gyereket es ti romantikazhattok mèg. Csak olyan szallas kell, ahol lehetoleg van egy kulon szoba neki...vagy egy masik ahova atmehettek.

Minden honapban egyszer vigyetek vissza mar vasarnap delelott az anyjahoz (nem.tudom penzek este vagy csak szombat reggel erkezik, de akkor el lehet tolni, hogy erkezzen pentek este,de menjen vissza vasarnap reggel ebredes utan. Ez azert havi 1 alkalommal nem oolyan nagy tores.

Olyan programra mentek, ami neked is jo. Mondjuk nem tudom videken nalatok epp mi van, de vadaspark, allatkert, botanikus kert, erdei kirandulas, muzeum, kiallitas...neked is jo lehet. Gyereket le oehet azzal kenyerezni, ha nem.nyafogsz kapsz sutit, vagy tessek itt a szinezo, amig mi nezelodunk vagy este nezhetsz egy hosszabb meset.

Jotanacs: barmit is mondasz, a arodnak ugy mondd, hogy erezze a gyerek erdeket is nezed! Kulonben csak egyre komolyabb konfliktusaitok lesznek. Es kicsi a gyerek meg jo esellyel tudnal vele olyan kapcsolatot kiepiteni foleg, hogy hetvegi apukaval vagy, hogy te lennel a bonusz anyu, bonusz nagyneni, baratno, peldakep. Tudom nehez, de igy ha szepen elfogad es te is ot, akkor elhetnetek ugy, mintha a ,"sajatod" lenne es hat akkor is ez lenne, hohy amig kicsi addig a romantika hatterbe szorul vagy csak reszben jut ra ido vagy kulso segitseggel.oldhato csak meg. Nalam is a sajat gyerek apanal vagy nagyiknal volt, amikor romantikazni akartunk (pl felevente egyszer ket napra elutazni).

Ugy kamaszkor tajan, meg mar ugyee akar majd jonni annyit vagy pont forditva hozzatok akar es rog koltozni....szoval csak okosan csinald. Sok sikert!

( es igen jogosan vagysz ertelmes felnott kettesben toltheto idore a paroddal, mindegy mas hogyan gondolja, te jol erzed, csak tenyleg orulj ha ez havi egyszer megvalosulhat).

2020. febr. 19. 13:05
 72/222 anonim ***** válasza:
89%
70es, senki nem mondta hogy taszítsd el őket, de ha mondjuk valakinek ez nem fér bele azt el kell fogadnod. Én örülök, hogy a párom nem felejtett el az apaság mellett elsőképpen férfi lenni, így egyenlő felek vagyunk a kapcsolatban, nem csak sokadik helyen állok valakik után. Amúgy nem tudom van e összefüggés, de szerintem mivel a gyerek is látja rajtunk ezt az összetartást így soha meg se próbált engem kifúrni vagy esetleg azt mondani az apjának hogy én ne menjek velük
2020. febr. 19. 13:08
 73/222 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó végig olvasom amint tudom

Igen sokat csak a gyerek nézőpontját írtak le , azt nem hogy egy fiatal nőnek is vannak igényei egy kapcsoalban és miért érdemelne kevesebbet ?

Más téren nagyon jól megvagyunk a parommal sosme veszekszünk jól érezzük magunkat együtt fsak a minőségi idő kettesben kevés.

Jah aki kötekedett , nyivlan nekem is van üres idom amikor valaszolok.

2020. febr. 19. 13:08
 74/222 A kérdező kommentje:
Jah utolsó előtti ! De köszönöm neked is utolso
2020. febr. 19. 13:09
 75/222 anonim ***** válasza:
74%
Milyen kiöregedés, amúgy meg? Idiótaság! Én meg szakács voltam a család előtt, egy felszolgáló, nem pincér, hanem felszolgáló, az csak értékesebb lesz az évek tapasztalatával. Aki mást ír, az ne nagyon verje a mellét az igénytelen kis késdobálójára. Amúgy meg természetes, hogy akar időt a párjával, nem csak mindig alkalmazkodni. Az ember a saját gyerekéért az életéről is lemondana, na de egy más nő gyerekéért... Ti sem, senki sem. Ha anyunak lehet magánélete, akkor apunak is. Micsoda undorító kettős mérce ez. Milyen nők vagytok ti, akik nem bírják felfogni ezt a természetes igényt? Csak nem egyedül hagyott anyucik, akikkel pontosan emiatt lett tele apuci hócipője? Sárkányok!
2020. febr. 19. 13:27
 76/222 anonim ***** válasza:
30%

“ valakinek ez nem fér bele azt el kell fogadnod”

Elfogadom én... nem kell együtt lenni. Én apa voltam, vagyok és halálomig maradok. Vagy hogy gondoltad: szegény kisgyerekeim majd várnak egész hétvégén, mert apa csajozik? Tudod a 2 hét egy gyereknél iszonyúan hosszú idő... szerintem teljesen normális a gyerekekkel minden nap vagy minden másnap találkozni, illetve heti min. 1 együtt töltött nap (például nálunk: minden péntek este nálunk aludtak a gyerekeim, és így minden péntek-szombat nálunk voltak. A vasárnap meg a miénk volt.)

A gyerekeknek apára van szüksége, nem 2 hetente cukros bácsira.

Kérdező te pedig ne haragudj a megjegyzésemért, de: nőből is annyi van, hogy Dunát lehet rekeszteni, meg pasiból is. Nem kötelező együtt lennetek.

2020. febr. 19. 13:36
 77/222 anonim ***** válasza:
65%
Kedves kérdező, az ha sose veszekedtek az csak azért van mert nem mersz kiállni magadért. Mióta vagytok együtt? Nekem is volt ilyen kapcsolatom, ahol azért nem veszekedtünk soha mert én semmiért nem szóltam, csak magamban örlődtem, aztán egy idő után elegem lett. A mostani párommal sokat veszekedtünk, igen itt is nagyrészt a gyerek miatt, mert ő is hozzá akarta igazítani az egész életünket. Kellett egy idő mire a gyerekkel egyensúlyba, sőt mondhatni most már elé helyezte a kapcsolatunkat. Jah amúgy tudom, mindjárt jönnek a kommentek milyen sz.r alak a párom meg én is meg hasonlók, de aki nem így gondolkozik sose lesz normális párja aki elégedett is. Szerintem igenis mond el a párodnak hogy te elfogadtad gyerekkel együtt, amit hozzáteszem sok nő nem lett volna képes cserébe te is elvárod hogy töltsön veled is kettesben időt. Ha erre nem hajlandó vagy tàmadásnak veszi, akkor ez sose volt egy jó kapcsolat
2020. febr. 19. 13:39
 78/222 anonim ***** válasza:
35%

Azelső oldalt olvastam csak.

"anyukának minden hétvégéje szabad mint egy szingli gyermektelen lenne ugy csinálhat programot"

Ja, de anyukával van a hét többi napján. 5 napot.

Azért az még nagyobb szivatás szerintem. Ha anyukának lesz/van pasija, az egész héten szív nem csak a hétvégén mint te. Ő nehezebben is talál párt magának emiatt.

Kell neki az a szabad hétvége, neki is szüksége van a kikapcsolódásra.

2020. febr. 19. 13:42
 79/222 anonim ***** válasza:
79%
Na amúgy meg a másik hogy aki úgy gondolkozik, hogy nőből annyi van hogy simàn talál másikat az akkor minek is van a párjával? Majd ha esetleg már nem tetszik benne valami akkor megy aztán keres egy màsikat? Ugye? Úgyis mind egyforma. Gondolom a gyereketek anyját is ezért hagytátok el most meg próbáltok kompenzálni hogy ti vagytok a mintaapák. Jah lehet mi gàzok vagyunk, de köszönjük szépen nekünk ez így tökéletesen megfelel
2020. febr. 19. 13:43
 80/222 A kérdező kommentje:

Végig olvastam,igazából többen is leírtak hogy a gyereknek ez meg az jár és legyen apjával ...

Aztán hogy az anyukának is jár a szabad hétvége.

Rendben ,de azt miért nem kerül szóba az apa párjának mi jár ?

Mert azon kívül,hogy apa nem szűnt meg férfi is lenni.

Tényleg nem szoktunk veszekedni más dolgokon,ezen ia csak most sokalltam be mert már nagyon vágyom felnőtt programra kettesben a férfival akit szeretek és szeret engem.

Megpróbálom megbeszélni vele

2020. febr. 19. 14:40
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!