Én megvagyok elégedve a testemmel, de anyám kövérnek tart, mit csináljak?
Lehet hogy van rajtam kb 10kiló plusz, de mivel nagyon magas vagyok, e miatt nem vagyok gömbölyű. Viszont nem is vagyok rohadt vékony, mint a húgom. Folyton csesztet a súlyom miatt, és, hogy nincs tökéletes alakom. Viszont nekem tetszik. Én szeretem, hogy van rajtam egy kis húsi. De ő ezt képtelen megérteni, és állandóan szapul, megvonja tőlem a kedvenc kajáim.. Mit tudnék tenni ez ellen?
Miért nem képes megérteni, hogy nem csak a csont vékony lányok lehetnek szépek?
Amíg te jól érzed magad, az egészséged rendben van, addig semmit. Azért megvan a heti megfelelő mozgásmennyiség, eszel elég zöldséget, gyümölcsöt?
Ez a te tested, a te felelősséged, te élsz vele a nap 24 órájában, te döntöd el, mit csinálsz vele. Beszéld meg anyukáddal, hogy te jól érzed így magad, de figyelni fogsz arra, hogy kicsit egészségesebb életmódot élj (ha nem teszel már eleve így) és talán ez megnyugtatja. Remélhetőleg az egészséged miatt aggódik, és nem a kinézeted miatt.
Döbbenetes ez a sötétség és mocskolódás ami ömlik itt egyesekből. Nem csak anyukád akar téged irányítani, az itteni megmondó huszárok is kioktatnak.
Nincs semmi baj azzal, ha valaki fogyózik meg edz.
Azzal sincs baj, ha nem teszi ezeket.
De az nagyon pozitív, ha el tudja saját magát fogadni így a kérdező, sőt, tetszik is így magának. Ezt leugatni nagyfokú primitívségre vall. Mert ezek a kritikák vezetnek majd evés zavarhoz, meg depresszióhoz, miért akarjátok, hogy ha már túlsúlyos, még érezze is magát pocsékul miatta?
Én anno végig fogyókúráztam a fiatal éveimet, mert hízékony alkat vagyok és nagyon szeretek enni, pláne szénhidrátot. Ezért aztán egymást követték a fogyókúrák, meg néha a kihágások. Utáltam magam, és amikor 162 centi magasan 56 kilósan ugyanolyan elégedetlen voltam magammal, mint 66 kilósan, most már tudom, hogy a testkép zavarom akadályozott meg abban, hogy jól érezzem magam a bőrömben.
Most már elmúltam negyven és 80 kiló körül van a súlyom, persze megint utálom magam. De már annyira belefáradtam ebbe az állandó körforgásba, hogy elveszítettem a motivációmat. Bár tudtam volna szeretni magamat 60 kilósan. Bár tudnám szeretni magam most.
Ne akarjátok elvenni a kérdezőtől azt, hogy jól érezze magát a bőrében, mert annál szebb nincs. Ha akar, elkezdhet sportolni, és közben is érezheti jól magát. De ne az edzőben szenvedjen, ha azt nem szereti, hanem csináljon olyat, amit szeret.
Kérdező, olvasd el ezt a csodás kis könyvet: Bella figura. Egy iráni újságírónő egy éve Firenzében. Leírja benne, hogy változik meg az alakja is attól, hogy elkezdi élvezni az életet, szeretni magát, az ételeket, a mozgást, mindent....
180 centihez nagyon sok a 88 kiló..
Én 170 centihez 55 vagyok, és a fenekem egyik fele nagyobb, mint a fejem.
Lehet, hogy csupa izom vagy, de gyanítom anyukád a kedvenc kajáid azért vonja meg, mert egészségtelen és bűntudata van, hogy miatta vagy ekkora és aggódik, hogy nagyobb leszel..
Fitt vagy? Mennyit tudsz futni? ugrálni? Tesizni? Fáj már valamilyen ízületed?
Ha leülsz egy székre, hány helyet foglalsz, mondjuk a buszon?
A csontsovány lány a te magasságoddal 55 kilós. Te majdnem dupla akkora vagy, mint egy csontsovány lány. 60 kilósan filigrán/vékony, 65 kilósan karcsú lennél, 70 kilósan pedig átlagosan nőies, 75 kilósan van mit fogni rajta típus, 80 kilóval pedig telt, 85 már dundi.
Méresd meg a tested milyen részekből áll, és ha rájössz, hogy 40 kiló zsír van rajtad az egészséges 15 helyett, az majd szíven fog ütni. Pláne, ha kiderül, hogy csak 10 kilónyi izmod van..és amikor majd belegondolsz, hogy valójában nem is magadat mosod, hanem csak a testeden lévő zsírt emelgeted..
"Én 170 centihez 55 vagyok, és a fenekem egyik fele nagyobb, mint a fejem."
Te testképzavaros vagy, úgyhogy nem vagy mérvadó.
A pszichológusod mit mond?
Jesszus, ugye tudod, hogy az orvos által mondott 10 kg az nem esztétikai, hanem egészségügyi túlsúly, vagyis keményen el lehetsz hízva...
Rajtam is van sajnos kb. 3 kiló ahhoz, hogy jól nézzek ki, de orvosi szempontból tökéletes a súlyom. Ha már az orvos szól, ott baj van.
Ha leulok a buszon a szekre ne csak egy helyet foglalok, siman boldogan elfernek mellettem.
Nem az orvos mondza, en kerdeztem ra, hogy mennyi felesleget kene leadnom. Amnyit mondott 10kilo, de leginkabb formalodnom kellene. Egészség helyzetem tökéletes nem fajnak az izuleteim, nem vagyok cukros, tudok rendesen tornazni tesin, nem halok meg egyaltalan. 10kort futunk bemelegites keppen, konnyen megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!