─ Legyen-e joga minden felnövő gyermeknek már az anyakönyvéből tudnia ─ minden kutakodás nélkül ─ kik a DNS szerinti szülei? ─ Minden megszülető gyermek anyakönyvébe kötelezően beírásra kerülne a DNS szerinti anya és a DNS szerinti apa.
DNS szerinti igazolás akkor megvalósítható, ha anyának-apának-gyereknek rendelkezésre áll DNS minta.
Neked van valahol DNS mintád leadva?
# 12/12
Nyilván, ahol ismeretlen a szülő, ott az kerülne be, hogy ismeretlen, de gondolom, hogy ez a szám rendkívül kicsi, talán néhány tízezrelék lehet.
Sebaj, egyből ki is derülne, hogy a szomszéd az apa. Meg még pár gyereke van szerteszét.
Úgyhogy lenne ott pár tisztes, jóravaló férj is szép számmal, aki elkezdene izzadni.
Kérdező: ez alapjaiban átrendezné a család fogalmát, jogi értelemben is. Abban biztos vagyok, hogy semmivel sem lenne kevesebb a megcsalás.
Baromság.
Ha én titokban akarom örökbeadni a gyerekem, úgy, hogy ne tudjon rólam, akkor nem is akarom hogy tudjon rólam. Lehet gonoszan hangzik, de sok oka lehet. Mondjuk nem védekeztünk, összejött és nem tudtuk vállalni. Nem abortuszra mentünk, megszületett és örökbeadtuk. Én ezután nem mernék a gyerek szemébe nézni, hisz mire oda jut, hogy felfogja mi is a helyzet, lehet nekem már családom lesz, lehet ugyanazzal a férfival is aki az Ő apja is és akkor hogy magyarazzuk meg hogy Ő nem kellett de a 3 évvel későbbi meg igen?
És a kórház előtt talált gyerekekkel mi lenne a helyzet? Betiltatnád ezeket az inkubátorokat? Akkor nagyon sok gyereket dobnának ki az utcára és a szerenséjükön múlna hogy megtalálják-e Őket. Na de ez esetben is... hogy deríted ki a szülőket? Jelzem, egy anyukát nem minden esetben visel meg úgy a szülés, hogy látszódjon rajta.
A legtöbben tudják. Elenyésző, aki nem tudja. Az csináltasson DNS tesztet.
Egyébként ha pl. apa lelép, akkor hogy kerül be a DNS-e? Csak az anya esetében biztos, hogy ott lesz a születéskor és tudnak tőle DNS-t venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!