Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért nem lehet felfogni,...

Miért nem lehet felfogni, hogy nem akarok vigyázni a lányukra?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A problémám a következő: Férjemnek van egy húga, akinek van egy kislánya, 2,5 éves. Nos néha kitalálják, hogy vigyázzunk már a kislányra, mert nekik most épp ez vagy épp az a programjuk/dolguk és nincs kire bízni. Ez 1-2x elmegy, de most megtudták, hogy én jövőheten 3 napot szabin leszek, mennem kell szerdan orvoshoz, másik két napot meg úgy voltam vele h kiveszem, kicsit pihenek is meg itthon rendbe kapom a lakást, mosás, porszívózás, portörlés stb, ugyanis ez az utóbbi időben kicsit el lett hanyagolva. Ennek örömere most sógornőm kitalálta, hogy jaj hát ez mennyire jó, mert hogy akkor igazán vigyázhatnék penteken a kislányára, mert ők mennének esküvőre. Eleve az ő szemükben (még anyoseban) én vagyok meg a férjem, (de inkább én) a fekete barany, amiért nem akarunk gyereket. De most vegkepp felszívták magukat, hogy miért nem vagyok képes vigyázni egy napot a lanyukra, úgyis otthon leszek. Hát de épp azért nem akarok, mert nem szeretem a gyerekeket, türelmetlen vagyok, nem tudok velük mit kezdeni és nem is akarok. Mikor ezt elmondtam normálisan, akkor húga megsertődve rohant panaszkodni a férjemnek, h micsoda gyerekgyűlölő (??) vagyok. Férjem sem szereti a gyerekeket, a húga lányát nyilván “elviseli”, néha ha közösen vagyunk pl családi összejövetelnél gügyög neki kettőt, de ennyi. Őt se kell persze félteni, megmondta a húgának h vegyen vissza és hogy én sem azért leszek itthon, mert minden vágyam az ő gyerekükre vigyázni. Nyilván akkor már anyós is okoskodott, h milyen gonosz vagyok, így-úgy-amúgy. És rakezdett a szokásos “Miért nem szülök” szlogenre. Ne kérdezéttek mi az összefüggés aközött h nem szeretem a gyerekeket és nem akarok vigyázni a kislányra és aközött h ugyan miért nem szülök, erre ő se tudott valaszolni, h ez mégis h kapcsolódik össze. Mondtam, h vigyázzon ő ra, ha ennyire odavan, úgyis az ő unokája. (Anyós is dolgozik még 52 éves)

Na a vége az lett, h most mi vagyunk férjemmel a gonoszak.:D Nem különösebben hat meg, csak igazából nem értem miért elváras, h ahányszor nekik kedvük támad lepasszolni a gyereket, nekem/nekünk annyiszor kéne örömmel vigyázni ra. Ráadásul többször próbáltam már velük megértetni, h nem csípem a gyermekeket és abszolút nem tudok velük bánni, főleg nem egy ilyen kicsivel, ahogy a férjem se, nem mi vagyunk a bebiszitterkedesre megfelelő pár, de ezt mintha meg se hallanák.

Most tényleg mit kezdjünk ezzel a helyzettel? Ennyire nehéz megérteni, hogy egyszerűen nem vágyom arra h a szabadnapomon az ő gyerekuket pesztraljam?! Nem is szívesen vigyáznék ra tök egyedül estig, míg férjem haza nem jön, mert félnék h bármi baja esik v akármi.

29N

2019. máj. 21. 18:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 Luna34 ***** válasza:
100%
kedves 16-os! nem szeretem az ilyen felfogást! meg azt hogy ráérő családtag. egyáltalán nem biztos hogy ráér, csak mert otthon van! de ha így is lenne, akkor is lehet más programja… ahogy látom megint terhes vagy… úgy látszik egy gyerek se volt elég. nos ez is a te döntésed volt hogy bevállalsz mégegyet.
2019. máj. 28. 08:09
 72/77 Mártika12 válasza:
89%
Kedves #16-os. Senki nem tatrott pisztolyt a fejedhez amikor meg kellett csinálni. Fejezd be a 'mártírkodást' jól tudtad hogy egy gyerek mi a szarral jár. Tessék meginni a levét.
2019. máj. 28. 08:22
 73/77 piroska és a farkas ***** válasza:
89%
Eleve felhàborító azt gondolni, h aki otthon van, az ràér. Pl én 2 kisgyerekkel vagyok itthon, hàt ha eszébe jutna acsalàdnak idepasszolni nyàrra még 1-2 rokongyereket, mondvàn, h " úgyis itthon vagy, mi meg hogy oldjuk meg a nyàriszünetet" a harakiri lenne az első gondolatom.. Szóval akàr van gyerek, akàr nincs, mindenki szépen gazdàlkodjon a maga idejével, és ne a màsikéval.
2019. máj. 28. 08:30
 74/77 anonim ***** válasza:
100%
Sógornőd otthon van még a gyerekkel? Mert ha igen, tuti mondanék neki valami olyasmit, hogy eldurranjon az agya, pl hogy ő meg legközelebb csináljon már meg neked ezt azt, amíg dolgozol, mert ő úgy is otthon van és ráér. (Tudom, hogy sok meló a gyereknevelés, de ezzel fel lehetne húzni.) Észérvekből úgyse fog érteni.
2019. máj. 28. 10:54
 75/77 anonim válasza:
84%
2 évesen már lagzikba jártam, pedig meg volt az öcsém is, anyáék simán megoldották. Ha magától valaki jelentkezett, hogy segít, anya örült neki. Ő maga is elment a húgához két hétre, apukám meg addig három gyerekre vigyázott :D Vagy ezt csak 30 éve lehetett így megoldani, és ennyi minden változott volna? Nem hinném. Szakadjanak le rólad és kész! Egyébként remélem, jót pihentél! Én megértelek, mi is ketten vagyunk párommal, 12-ezünk és bizony nem a porszívózás az első, hanem végre pihenni kicsit, ha tudunk! Szerencsére még nincs gyerek a családban, de amúgy is messze lakunk tőlük ahhoz, hogy ránk sózzák. Ráadásul tudják, hogy nem rajongok értük, úgyhogy remélem, fel sem merül majd. Bár én totál nyugodt szívvel mondom majd, hogy bocs, de nem. 1-2 óránál többet nem tudok meglenni kölykök közelében. Ez van. Inkább 10 kutya, na az jöhetne!:D
2019. máj. 28. 11:09
 76/77 anonim válasza:
88%
Teljesen megertelek. Én úgy jártam hogy van egy lakásom ami nincs lakva, és néha elmegyek kicsit visszavonulni . Erre unokatesomek kitaláltak hogy ők is abba az időpontban eljonnek (nem mondtam hogy megyek) hogy pár napra ott lesznek... Egyszer engedtem meg nekik utána nem győztem takarítani. Két kölyök szétcseszett mindent... Azóta nem engedem őket oda és persze én vagyok a szemét és a köcsög. 30f
2019. máj. 30. 16:56
 77/77 anonim ***** válasza:
100%
Attól én is hányok mikor elvárás már az hogy vigyázzunk más gyerekére. Tesóm is ilyen, van 2 kisgyereke és állandóan elvárná hogy vigyázzak a gyerekeire. Ha nem tudsz mindig ő sértődik meg és a párja családjával peldalozik hogy ők első szóra mennek. Igen mert ők 5 percre laknak egymástól, tőlem még a tesóm 1 órányi vonat útra van.
2019. jún. 12. 08:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!