Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért nem lehet felfogni,...

Miért nem lehet felfogni, hogy nem akarok vigyázni a lányukra?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A problémám a következő: Férjemnek van egy húga, akinek van egy kislánya, 2,5 éves. Nos néha kitalálják, hogy vigyázzunk már a kislányra, mert nekik most épp ez vagy épp az a programjuk/dolguk és nincs kire bízni. Ez 1-2x elmegy, de most megtudták, hogy én jövőheten 3 napot szabin leszek, mennem kell szerdan orvoshoz, másik két napot meg úgy voltam vele h kiveszem, kicsit pihenek is meg itthon rendbe kapom a lakást, mosás, porszívózás, portörlés stb, ugyanis ez az utóbbi időben kicsit el lett hanyagolva. Ennek örömere most sógornőm kitalálta, hogy jaj hát ez mennyire jó, mert hogy akkor igazán vigyázhatnék penteken a kislányára, mert ők mennének esküvőre. Eleve az ő szemükben (még anyoseban) én vagyok meg a férjem, (de inkább én) a fekete barany, amiért nem akarunk gyereket. De most vegkepp felszívták magukat, hogy miért nem vagyok képes vigyázni egy napot a lanyukra, úgyis otthon leszek. Hát de épp azért nem akarok, mert nem szeretem a gyerekeket, türelmetlen vagyok, nem tudok velük mit kezdeni és nem is akarok. Mikor ezt elmondtam normálisan, akkor húga megsertődve rohant panaszkodni a férjemnek, h micsoda gyerekgyűlölő (??) vagyok. Férjem sem szereti a gyerekeket, a húga lányát nyilván “elviseli”, néha ha közösen vagyunk pl családi összejövetelnél gügyög neki kettőt, de ennyi. Őt se kell persze félteni, megmondta a húgának h vegyen vissza és hogy én sem azért leszek itthon, mert minden vágyam az ő gyerekükre vigyázni. Nyilván akkor már anyós is okoskodott, h milyen gonosz vagyok, így-úgy-amúgy. És rakezdett a szokásos “Miért nem szülök” szlogenre. Ne kérdezéttek mi az összefüggés aközött h nem szeretem a gyerekeket és nem akarok vigyázni a kislányra és aközött h ugyan miért nem szülök, erre ő se tudott valaszolni, h ez mégis h kapcsolódik össze. Mondtam, h vigyázzon ő ra, ha ennyire odavan, úgyis az ő unokája. (Anyós is dolgozik még 52 éves)

Na a vége az lett, h most mi vagyunk férjemmel a gonoszak.:D Nem különösebben hat meg, csak igazából nem értem miért elváras, h ahányszor nekik kedvük támad lepasszolni a gyereket, nekem/nekünk annyiszor kéne örömmel vigyázni ra. Ráadásul többször próbáltam már velük megértetni, h nem csípem a gyermekeket és abszolút nem tudok velük bánni, főleg nem egy ilyen kicsivel, ahogy a férjem se, nem mi vagyunk a bebiszitterkedesre megfelelő pár, de ezt mintha meg se hallanák.

Most tényleg mit kezdjünk ezzel a helyzettel? Ennyire nehéz megérteni, hogy egyszerűen nem vágyom arra h a szabadnapomon az ő gyerekuket pesztraljam?! Nem is szívesen vigyáznék ra tök egyedül estig, míg férjem haza nem jön, mert félnék h bármi baja esik v akármi.

29N

2019. máj. 21. 18:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy hogy miért vetted ki a szabadságodat. Ne is magyarázkodj az ilyen embereknek úgyis átkölti úgy a fejébe hogy neki legyen jó.

A kérdésedre már nem tudok újat írni mert sokan leírták azt amit gondolok. Annyit csak hogy szerintem ne is magyarázkodj nekik mert nincs miért ne érezd úgy hogy neked ezt kéne csinálnod. Már úgy is vérig vannak sértve nem jössz ki ebből sehogy se jól.

2019. máj. 22. 17:46
 52/77 anonim ***** válasza:
4%
A kedves kérdező már előre eldöntötte hogy neki tökéletesen igaza van és csak azért írta ki a kérdést hogy bólogasson neki még vagy 30 ember. Aki meg netán nem ért egyet vagy megkérdőjelezi arra rögtön féloldalas fröcsögést zúdít. Nem is gondolnám hogy bármilyen korú gyerek, bármeddig is jó helyen lenne nála...
2019. máj. 22. 19:26
 53/77 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértem a kérdezőt. Bár én már nagymama vagyok, de több, mint 30 évig tanítottam. Tudom, nem lesz népszerű az írásom, de mindig rám bízták a család gyerekeit, nekem úgyis "szakmába vág" megjegyzéssel. Aztán hozták a neveletlen, félrenevelt gyereket, majd én megnevelem felszólítással. Fiatalon még ment is, bár őszintén szólva tanítás után, meg a saját gyerekeim mellett egyre kevésbé vágytam arra, hogy még szabadidőmben is gyerekekkel foglalkozzam. Most meg már nehezen járok, fáj a csípőm, a lábaim, egyre nehezebben mozgok, nem igazán tudok futkosni a gyerekek után. Természetesen az unokáimat bármikor vállalom, ha betegek, vagy szünidő van, de a család többi gyerekét már nem. Azóta nem is vagyok népszerű....

Kérdező, én már rájöttem, tudni kell néha nemet mondani, mert a végtelenségig ki tudják használni az embert.

2019. máj. 22. 19:28
 54/77 A kérdező kommentje:

79%-os arról nem én tehetek, hogy neked nehéz a felfogó képességed. Elmondtam világosan, hogy nem szükséghelyzetről van szó és nem is érek ra, ami miatt te itt verted a tam-tamot. Ők mégis kérés/kérdés nélkül rám akarták sózni a gyereket, szinte úgy gondolván nekik ez alanyi jogon jár és ők nyugodtan beoszthatják, hogy én mit csináljak a saját szabadidőmben! Plusz továbbra sem szeretem a gyerekeket, nem véletlen nincs és nem is lesz sajatom. Na már ne is haragudj, de számomra eddig sem az volt a kérdés h igazam van-e, h nemet mondtam. Férjemmel tudjuk, hogy igazunk van és még egyszer mondom, mert látom nem érted: NEM EZ VOLT A KÉRDÉS! Hanem hogy hogyan lehetne leépíteni ezeket a keres nélküli bebiszitterkedeseket és az elutasításból eredő hisziket. Nem is akarom megérteni azoknak az embereknek a nézeteit, akik szerint a világ legtermészetesebb dolga másra tukmalni kérés nélkül a gyerekuket, (akik felügyelete egyébként az ő dolguk lenne) csak mert az adott illető szabin lesz. Nem azért vettem ki a szabimat, h az ő kereseiknek tegyek eleget. Azért sokat elárul az emberről az, hogy képtelen ép ésszel felfogni, hogy mit jelent az hogy nem és még jól ki is kéri magának.

Te viszont csak azzal tudsz jönni, h hát micsoda dolog, hogy a másik, aki egyébként te szerinted ráérne, még ennyit sem képes megtenni a te gyerekedért és kihúzza magát a felelősség alól.:D Arra persze továbbra sem válaszoltál, h azért mert neked orvoshoz kell menned, miért kéne a családtagjaidnak haptakban állni, ácsingózva aziránt h vigyázhassanak a fiadra. Ahogy arra sem, h ezt miért nem a ferjeddel oldod meg? Ahelyett, h a családtagjaidra akarnád sózni a gyereked és szidod itt őket, h miféle emberek, h ennyire se képesek érted és csodálatos fiadért, miért nem az apja vigyáz ra?!

A tény pedig továbbra is tény: a gyereket magadnak szülöd, csakis a te és a ferjed felelőssége és bizony a ti dolgotok megoldani többek között a felügyeletét IS! Hihetetlen, mi? Több millió ember oldja meg nagyik, unokatesok, tesók segítsége nélkül is a gyerekével kapcsolatos dolgait.

Az a mondat pedig, h szerinted semmilyen gyereket nem kellene rámbízni, továbbra is teljesen értelmetlen, hisz nagyjából ezt is ötvenszer elmondtam, h nem is akarok semmilyen gyereket!!:D Tudom h nem lenne hozza türelmem, se idegrendszerem, tehát elhiszem h most jól oda akartál szúrni, de igazából kijelentetted azt, amit eddig is tudtam magamról és nem is tartok titokban. De azért köszönöm....:)

2019. máj. 22. 21:15
 55/77 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Kérdező! Szerintem egész egyszerűen be kell vàllalni, hogy megsértődnek. Ez van, ez az ő szintjük.
2019. máj. 22. 22:03
 56/77 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell ezzel a helyzettel semmit kezdenetek, nemet mondtatok, puffognak, majd elmúlik.

Itt a válaszokból is láthatod, hogy bizony vannak akik képtelenek ezt felfogni, hogy nem mindenki alél el a lehetőségtől, hogy más gyerekére vigyázzon. Engem is megáldott az ég egy hasonló sógornővel, 2éve, mikor visszament dolgozni, és jött a nyári szünet az oviban, én egy komplett excel táblát kaptam tőle, hogy mikorra osztott be(!?!) a gyereke mellé nyárra :D De kedves volt, mert már áprilisban átküldte, hogy legyen időm szabit intézni... Na hát szétröhögtem magam.

2019. máj. 22. 22:08
 57/77 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is tetszik a totális szaporodó agy logikája.

- Nem akarok gyereket.

- Hogy te mekkora undorító selejt ember vagy, remélem, soha nem lesz gyereked.

😂

2019. máj. 22. 23:45
 58/77 A kérdező kommentje:

Egyszerű vagy, mint a faék, ez eddig is világos volt, de az hogy ezt még itt reklamozod is már elég gáz. Azért nem vállalok gyereket, mert most kapaszkodj, nemes egyszerűséggel nem akarok. Egyetlen porcikám sem vágyik ra. Azt viszont továbbra sem értem ehhez neked mégis mi közöd van és mit lovagolsz ezen. Ez az én magánügyem, nem tartozok feléd elszámolnivalóval.

A francokat érted te miről van szó, mert ha értenéd nem hordanal össze ennyi baromságot.

Elhiszem h neked fáj, h más nem esik hasra előtted, mert meltoztattal kitolni magadból 1 gyereket és nem engedik, h te kedved szerint beoszd az ő szabadidejüket, de emiatt ne idegenekkel kötözködj. A frusztrációdat nem itt kell levezetni.

Feltettem egy szimpla kérdést, neked nem sikerült ra válaszolnod, de azért kikéred magadnak, csudalatos.:D

Az egyoldalú fröcsögés pedig éppenséggel a te asztalod, csak ugye másban a szalkat, magadban a gerendát sem.

Egyszerű volt a történet: a sógornőmék úgy gondolják, h ők nyugodtan beoszthatják az én szabadidőmet és elvárnák, hogy szabadnapomon az ő lányukat rendezzem. Nem kérték sem szépen, sem máshogy. Kijelentették. Erre jossz te, aki el kezd papolni arról, h miért nem kepes a család összetartani és h a te rokonaid is kihúzzák magukat a te gyereked fele semmilyen felelősséggel és kötelezettséggel nem tartozó, nem létező felelősség alól, pedig bizony ráérnének.. Mégis ennek mi a jó franc köze van az én kerdesemhez?? A saját nyomorodat nem kell masokra kivetítened. Aztán még jól vérig is sértődsz, ha valaki le meri írni, h a gyereket mindenki MAGÁNAK szüli és az ő felelőssége gondoskodni róla. Hát micsoda szemét alak az ilyen, de tényleg, aki azt meri mondani h a saját gyereked felügyeletének megoldása a te feladatod. Szóval akkor most azért vered itt a segged a földhöz, mert 3 naponta nem vállalja valaki el a fiadat, míg te orvosnál vagy?? Most ez komoly, h 3 naponta rohannal valakire lepasszolni a fiadat és bevagod a hisztit, amiért nem vállalják el? Érthetetlen okokból továbbra sem vagy képes érdemben valaszolni arra, h ezt miért nem a ferjeddel ketten oldjatok meg és miért a rokonoktól várjatok??! Ferjed otthon marad, amíg te orvosnál vagy, vagy figyelj: magaddal viszed a fiadat is, mint sokan masok! Probléma megoldva. Nem is értem egyébként minek vállal az olyan többedik gyereket, aki már egy felügyeletét sem tudja önállóan a férjével megoldani, ellenben szidni a rokonokat a neten idegeneknek nagyon tudja. Ez is csak téged minősít.

A fiadat meg senki nem vette a szájára, úgyhogy vedd be a dilibogyódat és higgadj le. Itt te vagy az egyetlen, aki mocskolódik és akinek láthatóan fájdalmat okoz, amiért valakit hidegen hagynak a gyerekek és valakinek van szabad akarata és véleménye és nem hagyja, h csak úgy mindenféle kérés és kérdés nélkül ratukmaljanak egy gyereket egesz napra, mert a szülők bulikáznának...

Felnőtt emberek, önszántukból vállaltak gyereket, hát akkor oldják meg ezeket a helyzeteket is, ne akarják már egyből másra tolni a felelősséget, csak mert nekik így lenne kényelmes. A kérdésemben pedig továbbra sem volt szó az eg világon semmilyen szükséghelyzetről, bár elhiszem h sokaknak egyszerűbb egy rokonra tolni a bebicsőszködést, legalább nem neki kell vesződnie vele és még ingyen is van.🤷🏻‍♀️Csak hát ez nem így működik!

A sógornőmék pedig rendszeresen kitalálnak valami okot, h miért kell lepasszolni a gyereküket és természetesnek veszik, h ezt mindenki szó nélkül benyeli. Vigyáztunk már a kislányra igen, de bőven elég volt köszönjük. Felnőtt ember tudja már ezt felfogni. Sajnos ők nagyon úgy néz ki, h nem ez a kategória, fogalmuk sincs mi a gond a hozzáállásukkal. És láthatóan te is hasonló eset vagy, azért vergődsz itt ennyire és azért veszed ennyire a szívedre a témát..

2019. máj. 22. 23:49
 59/77 A kérdező kommentje:
#60: Ja ezeket én is imádom, mikor elmondom, hogy nem akarok egyáltalán gyereket, ezért és ezért és ezért, erre az eszleny jól odavágja, hogy hát neked ne is legyen soha vagy hogy rád aztán nem is bíznék gyereket...:D:D Logika, hol vagy??! Mintha ezzel jól odamondták volna a tutit, holott épp arról van szó, hogy semmi pénzért nem is akarok gyereket és azt sem akarom, h bárki rambízza a sajátját. :D
2019. máj. 22. 23:52
 60/77 anonim ***** válasza:
90%

79%-os, te egyáltalán minek rontod itt a levegőt?? Oké értjük, brühühü a te fiadra senki nem akar vigyázni, míg te három naponta orvoshoz jarkalsz, és emiatt brühühü micsoda szemetek, hogy így kihúzzák magukat a nem létező felelősség alól és nem pattognak úgy, ahogy te fütyülsz. A ferjed mondjuk h miért nem tud vigyázni a tulajdon fiára vagy miért nem viszed magaddal, az számomra abszolúte rejtély, de hat ugye te is csak fröcsögni tudsz, mást nem igen.

Na tehát oke, hidd el értettük elsőre is, hogy szerinted kötelessége a családtagoknak néha napján (legyen ez akar három naponta, ahogy te írtad, ami azért elég gyakori) pesztralni a sógor/sógornő, unokatesó es egyéb rokonok gyerekeit, csak úgy mert anyuka és apuka képtelen a saját gyereke felügyeletét megoldani egy orvosi vizsgálat idejére vagy épp egy esküvő idejére, amiről egyébként már hónapok óta tudnak.. Igen, nyugodtan hisztizhetsz és verheted magad a földhöz, egy gyereket akkor is két ember vállal, az anyja és az apja. Pont. Az ő dolguk, feladatuk és felelősségük megoldani a vele kapcsolatos teendőket, legyen az bármi. Rajtatok kívül senki nem tartozik semmilyen felelősséggel a te gyerekeidért, ergo kibújni sem tud alóla. Azt pedig csak halkan súgom meg, hogy az h a szülők esküvőre mennének és emiatt gyorsba lepasszolnák a lányukat a kérdezőre, aki azért vett ki szabit, hogy pihenhessen, nem azért h gyereket tutujgasson, akiket egyébként nem is szeret, marhára nem vészhelyzet/szükséghelyzet kategória! Nem az életük múlik azon, hogy vigyázzon a kérdező a kislányra. Nyugodtan magukkal vihetik vagy mondjuk több hónapjuk volt megoldást találni a felügyeletre, ha már mindenáron le akarják pattintani a kislányt. De neeeem, áhh minek az, inkább toljuk át gyorsan a felelősséget a sógornőre, ő úgyis ráér, hisz ha valaki szabadságon van, az nyilván raer.

Gondolom a te rokonaid is pont annyira érnek/értek ra a te fiadat felügyelni, mint amennyire a kérdező ráér. Az az semennyire. Az, hogy szerinted valaki ráér, az nem jelenti azt h az ténylegesen úgy is van.

Kérdező te pedig ne foglalkozz az ilyen korlátolt agyi kapacitással rendelkező, “kihaénnem” típusú emberekkel, nyilván valami miatt roppant frusztrált és itt próbálja kiélni magát, ha már azt nem tudják a férjével közösen megoldani, hogy vigyázzon a férje pl a gyerekre.. És ez vonatkozik a sógornődre is. Oldja meg, ahogy akarja, ez már nem a te gondod! Azért az nonszensz, h ő akar a te időddel rendelkezni és azt hiszi neki ez alanyi jogon jár.

2019. máj. 23. 00:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!