Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért nem lehet felfogni,...

Miért nem lehet felfogni, hogy nem akarok vigyázni a lányukra?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A problémám a következő: Férjemnek van egy húga, akinek van egy kislánya, 2,5 éves. Nos néha kitalálják, hogy vigyázzunk már a kislányra, mert nekik most épp ez vagy épp az a programjuk/dolguk és nincs kire bízni. Ez 1-2x elmegy, de most megtudták, hogy én jövőheten 3 napot szabin leszek, mennem kell szerdan orvoshoz, másik két napot meg úgy voltam vele h kiveszem, kicsit pihenek is meg itthon rendbe kapom a lakást, mosás, porszívózás, portörlés stb, ugyanis ez az utóbbi időben kicsit el lett hanyagolva. Ennek örömere most sógornőm kitalálta, hogy jaj hát ez mennyire jó, mert hogy akkor igazán vigyázhatnék penteken a kislányára, mert ők mennének esküvőre. Eleve az ő szemükben (még anyoseban) én vagyok meg a férjem, (de inkább én) a fekete barany, amiért nem akarunk gyereket. De most vegkepp felszívták magukat, hogy miért nem vagyok képes vigyázni egy napot a lanyukra, úgyis otthon leszek. Hát de épp azért nem akarok, mert nem szeretem a gyerekeket, türelmetlen vagyok, nem tudok velük mit kezdeni és nem is akarok. Mikor ezt elmondtam normálisan, akkor húga megsertődve rohant panaszkodni a férjemnek, h micsoda gyerekgyűlölő (??) vagyok. Férjem sem szereti a gyerekeket, a húga lányát nyilván “elviseli”, néha ha közösen vagyunk pl családi összejövetelnél gügyög neki kettőt, de ennyi. Őt se kell persze félteni, megmondta a húgának h vegyen vissza és hogy én sem azért leszek itthon, mert minden vágyam az ő gyerekükre vigyázni. Nyilván akkor már anyós is okoskodott, h milyen gonosz vagyok, így-úgy-amúgy. És rakezdett a szokásos “Miért nem szülök” szlogenre. Ne kérdezéttek mi az összefüggés aközött h nem szeretem a gyerekeket és nem akarok vigyázni a kislányra és aközött h ugyan miért nem szülök, erre ő se tudott valaszolni, h ez mégis h kapcsolódik össze. Mondtam, h vigyázzon ő ra, ha ennyire odavan, úgyis az ő unokája. (Anyós is dolgozik még 52 éves)

Na a vége az lett, h most mi vagyunk férjemmel a gonoszak.:D Nem különösebben hat meg, csak igazából nem értem miért elváras, h ahányszor nekik kedvük támad lepasszolni a gyereket, nekem/nekünk annyiszor kéne örömmel vigyázni ra. Ráadásul többször próbáltam már velük megértetni, h nem csípem a gyermekeket és abszolút nem tudok velük bánni, főleg nem egy ilyen kicsivel, ahogy a férjem se, nem mi vagyunk a bebiszitterkedesre megfelelő pár, de ezt mintha meg se hallanák.

Most tényleg mit kezdjünk ezzel a helyzettel? Ennyire nehéz megérteni, hogy egyszerűen nem vágyom arra h a szabadnapomon az ő gyerekuket pesztraljam?! Nem is szívesen vigyáznék ra tök egyedül estig, míg férjem haza nem jön, mert félnék h bármi baja esik v akármi.

29N

2019. máj. 21. 18:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
85%
Anyám vitte magával a két nővéremet dolgozni nyaranta az óvodai szünetekben, mert a gonosz nagymamám képes volt 160 km-vel odébb, a szülőfalujában maradni. Biztos azért, hogy ne kelljen vigyázni az unokáira. Legalábbis ez a félkótya ősanya biztos így gondolná.
2019. máj. 23. 03:06
 62/77 anonim ***** válasza:
100%

Uhh, hát van itt ez a 79%-os buta ősanya... teljesen vicc kategória. Nem is értem, hogy hogy tud életben maradni ennyire pici ésszel :D

Én megértelek kérdező. Én pl. nagyon szeretnék gyereket idővel, de sosem ítélkeznék olyan felett, aki nem, az csak az ő dolga. Másrészt, ha lesz gyerekem, sosem fogom elvárni senkitől, hogy vigyázzon rá. Lehet, hogy lesz olyan szituáció az életemben, mikor megkérek valakit, hogy segítsen, de KÉRNI fogom és nem ELVÁRNI, és nem sértődök meg, ha valakinek nem ez lesz a legnagyobb prioritása, mert az én felnőtt, józan és felelősségteljes döntésem volt, hogy gyereket vállalok úgy, hogy tudom, hogy minden szituációban ÉN tartozok érte felelősséggel, az ÉN feladatom vigyázni rá. Sosem tudnék úgy gyereket vállalni, hogy abban gondolkozom, hogy jajj, ha úgy van, majd más vigyázni fog rá.

Igazából ennek a 79%-osnak nem kéne gyerek, mert nem tudja megérteni, hogy mit jelent a felelősség.

Kérdező, ha van egy kid időd, nézd meg a redditen az r/enititledparents kategóriát, nah ott pont ilyenek vannak mint a sógórnőd vagy az a buta válaszoló.

2019. máj. 23. 09:41
 63/77 anonim ***** válasza:
100%

r/entitledparents

bocsi, elírtam

2019. máj. 23. 09:42
 64/77 anonim ***** válasza:
100%
én sem értem 79%-ost. anyám pont olyan helyzetben volt mint ő. én 2 és fél, húgom a hasában, apám a határőrségnél, közben építkeztek, kocsi csak 1 volt, apámnál munkában, anyám szülei dolgoztak, apám szülei máshol laktak, valahogy mégis megoldotta, hogy a faluból átmenjen a városba terhesgondozásra. soha nem említette, hogy ez különösebb gondot okozott volna.
2019. máj. 23. 10:09
 65/77 anonim ***** válasza:
84%

Mi se akarunk gyereket, szerencsére nem kell vigyáznunk senki kölykére.

Máskor ne mondd meg nekik, mikor van szabadnapod, mert tuti megint az lesz, hogy ők akarnak vele rendelkezni.

Amúgy meg neked mi közöd a gyerekéhez? Neked nem vérrokonod, akkor miért te vigyázz rá mindig? Még ha a férjedre erőltetnék, az érthető lenne valamilyen szinten.

De miért rád? Attól, hogy nő vagy, egyből az legyen a vágyálmod, hogy gyereket nevelhess?

Szerintem az ilyeneknek mindegy hogy magyarázod el, úgyse értik meg a lényeget.

Mondd meg a férjednek, hogy te nem fogsz a gyerekre vigyázni. A többit rendezze ő a családjával. Fogadjanak fel valakit, vagy vigyázzon rá valamelyik nagymama, vagy akárki. Vagy ha ennyire ragaszkodnak hozzá, akkor fizessenek neked érte. Mondjuk egy délutánért egy 20-as.

Attól, hogy neked nincs gyereked, neked is van életed. Kopjanak le.

2019. máj. 24. 13:39
 66/77 anonim ***** válasza:
100%

Azért az érdekelne, hogy a szülők esetleg megkérdezték-e a kislányt, hogy mit szeretne? Oké, oké, még csak két éves, de akkor is... Ha te, kérdező, nem kedveled a gyerekeket, azt szerintem.a kislány is érzi, és talán ő sem szeretne veled lenni. Talán szívesebben lenne a szüleivel.

Az is fura, hogy miért nem lehet esküvőre gyereket vinni. Jó, ez személyfüggő, mert ha hisztis, hiperaktív, akkor nyilván nem... de akkor a szülő se menjen! Szerintem. Végszükség esetén persze oké a kérés (nem az elvárás), de ez tkp. egy "buli". Amiről ráadásul gondolom nem most tudtak a szülei.

Kérdező, szerintem nem kell magyarázkodnod se. Nem, és kész. Alapból, mi ez, hogy "megsértődik"? És ilyen duzzogós emberek vállalnak gyereket...

2019. máj. 25. 16:02
 67/77 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, mesélj! Hogy zajlott le végül a dolog?
2019. máj. 25. 16:09
 68/77 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg a neten, hogy mennyi a bébisintér óradíja, és nyomtass egy árlistát. Legközelebb, ha felveti, vedd elő, és tedd ki az asztalra.
2019. máj. 27. 22:20
 69/77 anonim ***** válasza:
100%

#49: Gondolom ez is egy ok, hogy esze ágában se legyen a kérdezőnek gyereket vállani.

"Nincs elég bajod? Csinálj magadnak!"

2019. máj. 27. 22:35
 70/77 Luna34 ***** válasza:
100%
Szia! szerintem nagyon korrekt hogy ezt így megmondtátok. értsék csak meg hogy mi a helyzet. ők vállalták azt a gyereket és nem ti. oldják meg akkor a felügyeletét másképp. ez nem a ti hibátok és ne is érezzétek magatok kellemetlenül.
2019. máj. 28. 07:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!