Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért nem lehet felfogni,...

Miért nem lehet felfogni, hogy nem akarok vigyázni a lányukra?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A problémám a következő: Férjemnek van egy húga, akinek van egy kislánya, 2,5 éves. Nos néha kitalálják, hogy vigyázzunk már a kislányra, mert nekik most épp ez vagy épp az a programjuk/dolguk és nincs kire bízni. Ez 1-2x elmegy, de most megtudták, hogy én jövőheten 3 napot szabin leszek, mennem kell szerdan orvoshoz, másik két napot meg úgy voltam vele h kiveszem, kicsit pihenek is meg itthon rendbe kapom a lakást, mosás, porszívózás, portörlés stb, ugyanis ez az utóbbi időben kicsit el lett hanyagolva. Ennek örömere most sógornőm kitalálta, hogy jaj hát ez mennyire jó, mert hogy akkor igazán vigyázhatnék penteken a kislányára, mert ők mennének esküvőre. Eleve az ő szemükben (még anyoseban) én vagyok meg a férjem, (de inkább én) a fekete barany, amiért nem akarunk gyereket. De most vegkepp felszívták magukat, hogy miért nem vagyok képes vigyázni egy napot a lanyukra, úgyis otthon leszek. Hát de épp azért nem akarok, mert nem szeretem a gyerekeket, türelmetlen vagyok, nem tudok velük mit kezdeni és nem is akarok. Mikor ezt elmondtam normálisan, akkor húga megsertődve rohant panaszkodni a férjemnek, h micsoda gyerekgyűlölő (??) vagyok. Férjem sem szereti a gyerekeket, a húga lányát nyilván “elviseli”, néha ha közösen vagyunk pl családi összejövetelnél gügyög neki kettőt, de ennyi. Őt se kell persze félteni, megmondta a húgának h vegyen vissza és hogy én sem azért leszek itthon, mert minden vágyam az ő gyerekükre vigyázni. Nyilván akkor már anyós is okoskodott, h milyen gonosz vagyok, így-úgy-amúgy. És rakezdett a szokásos “Miért nem szülök” szlogenre. Ne kérdezéttek mi az összefüggés aközött h nem szeretem a gyerekeket és nem akarok vigyázni a kislányra és aközött h ugyan miért nem szülök, erre ő se tudott valaszolni, h ez mégis h kapcsolódik össze. Mondtam, h vigyázzon ő ra, ha ennyire odavan, úgyis az ő unokája. (Anyós is dolgozik még 52 éves)

Na a vége az lett, h most mi vagyunk férjemmel a gonoszak.:D Nem különösebben hat meg, csak igazából nem értem miért elváras, h ahányszor nekik kedvük támad lepasszolni a gyereket, nekem/nekünk annyiszor kéne örömmel vigyázni ra. Ráadásul többször próbáltam már velük megértetni, h nem csípem a gyermekeket és abszolút nem tudok velük bánni, főleg nem egy ilyen kicsivel, ahogy a férjem se, nem mi vagyunk a bebiszitterkedesre megfelelő pár, de ezt mintha meg se hallanák.

Most tényleg mit kezdjünk ezzel a helyzettel? Ennyire nehéz megérteni, hogy egyszerűen nem vágyom arra h a szabadnapomon az ő gyerekuket pesztraljam?! Nem is szívesen vigyáznék ra tök egyedül estig, míg férjem haza nem jön, mert félnék h bármi baja esik v akármi.

29N

2019. máj. 21. 18:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 piroska és a farkas ***** válasza:
97%
3. gyermekemet vàrom. Amit tudunk, a férjemmel oldunk meg. ( Nyilvàn). Pl magàndoki rendelésére megyek. Férjem 17.15- re hazaér, én 17.20- kor megyek a vonathoz ( màsik település, esti rendelés), férjemé a vacsi, a fürdetés, altatódalokra talàn hazaérek. Ezek a vizsgàlatok azért előre tudhatók. Ami nem megoldható így, annak az időpontja is sejthető előre, lehet kérni szabit, vagy lehet KÉRNI segítséget a csalàdtól. De nem ELVÀRNI!! Ha hirtelen kell menni, természetes, hogy összefog a csalàd, akàr nàlunk, akàr màs - gyermektelen v nagyszülői- részen van épp rà szükség. De egy esküvő messze nem ez a kategória. A kicsi szülei oldjàk meg.
2019. máj. 22. 09:16
 32/77 A kérdező kommentje:

Mondtuk, magyaráztuk már nekik minden irányból, hogy miért nem akarunk vigyázni a kislányra, de mintha nem is érdekelné őket az, amit mondunk. Nagyjából már az én hibám, hogy most ők h mennek esküvőre, mert én nen vigyázok a gyerekre.. Mondtam, h eddig is tudták h jövőheten lesz az esküvő, miért nem intézkedtek előbb vagy miért nem viszik magukkal. De erre is csak a duzzogas volt a reakció.

Egyébként az, hogy nem szeretem a gyerekeket, még nem jelenti azt, h utálom őket! Azért a kettő között van egy “kis” átmenet! Továbbá nem értem miért lennék önző, amiért a szabadnapomon nem más gyerekét akarom pesztralni.. Az önzőség nem itt kezdődik. Ők pedig nem tudják szépen kérni, már már követelik. Vigyáztunk már a kislányra, de elég volt. Nem tudok egesz nap ügyelni egy 2 evésre és nem is akarok.

2019. máj. 22. 09:33
 33/77 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ez egy típus. Látható, hogy a válaszolók között is vannak olyan szülők, akik értik, hogy a gyerekvállalás az ő saját döntésük volt, és a gyerek nem "jogosítja fel" őket arra, hogy más családtagok idejével is ők gazdálkodjanak. Ugyanakkor én magam is látok a környezetemben ilyen szülőket, és lehet, hogy ezzel megbántok némelyeket, de ezek az emberek tulajdonképpen használják a gyereküket, méghozzá arra, hogy maguknak előnyöket szerezzenek. Óvatosan mondom, de ezek az emberek eleve azért akartak gyereket, hogy az a gyerek az ő dicsőségüket hirdesse. Ez a gyereken is meglátszik, óriási teher, hogy neki teljesíteni kell, hozni az elvártat, bármi is legyen az. Ismerek egy olyan anyukát, sajnos családtag, aki elképzelte, hogy a kisfia zseni lesz. Nem lett az, sőt, kicsi korában kezdett látszani, hogy kicsit éretlen az idegrendszere, egy iis TSMT torna simán rendbetette volna. Ekkor elkezdte orvosokhoz hordani, szám szerint húszféle szakorvosnál volt vele - a lényeg az volt, hogy kell valamiféle diagnózis, hogy fel tudja mutatni: lám, a gyerek azért nem ér fel az elvárásaimhoz, mert BETEG, és nem azért, mert az én elvárásaim voltak túlzóak. Na, ő például gátlástalanul kihasználja(-ná...) a rokonok szabadidejét, volt olyan, hogy a férjével mentek valahová, rábízta a gyereket egy rokonra, és hajnali 4-re értek haza a férjével, úgy, hogy a rokonnak nem volt biztosítva az alvás, és az volt megbeszélve, hogy tízre hazaérnek... telefont nem vette fel... el lehet képzelni, hogy ezek után senki nem vállalja a gyereket, és persze ő vérig van sértődve, mert ő a Szentséges Anya, akinek minden kívánságára ugrani kell, mert őelőtte gyereke még nem volt senkinek a világon.

Szóval fel a fejjel, nem baj az, ha megsértődnek, szerintem neked van igazad. Nem te vállaltad azt a gyereket, te mondhatsz rá nemet akármikor.

2019. máj. 22. 09:36
 34/77 kovpet ***** válasza:
100%

"magyaráztuk már nekik minden irányból, hogy miért nem akarunk vigyázni a kislányra"

Szerintem itt rontod el. Mintha mentegetőznél, hogy miért nem. Pedig nem kötelességed, tehát elég lenne egy sima "nem", szükségtelen indokolni. Ha visszakérdez, akkor "mert én így döntöttem".

Nyilván azért sértődik meg, mert így fizetnie kell valakinek. Hát igen, az ingyenmunkánál nincs jobb. Kivéve annak, aki a munkát megcsinálja.

2019. máj. 22. 10:36
 35/77 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem baromi nagy baj van itt az emberek hozzáállásával. Nyilván magának szüli az ember a gyereket, de miért nincs annyi összetartás a családokban hogy ha a szükség úgy hozza és valakinek ez nem jár semmilyen hátránnyal akkor kisegítse a szülőket időnként? Én mindig segítettem mindenkinek, nem csak családon, de baráti körön belül is, miért kínlódjon egyedül valaki amikor én megtehetem hogy besegítek? Írtam hogy megoldom én is bébiszitterekkel, fizetős bölcsivel a dolgot, de tudom hogy többeknek semmi erőfeszítésébe nem kerülne segíteni. Remélem az a sok nagypofájú, aki veri a tamtamot hogy mindenkinek magának kell megoldani mindent, kerül még olyan helyzetbe hogy segítségre szoruljon, akármilyen téren és fordítson neki mindenki hátat. Nekem meg azért szakad le a pofám mert ilyen világot élünk
2019. máj. 22. 10:43
 36/77 anonim ***** válasza:
94%

"Na, ezért olyan a világ, amilyen. Ennyi önző embert :("

Hát persze, de fordított esetben már más lenne a helyzet! Amíg középiskolás voltam, és nővéremnek akkor született gyereke, nekem mindig készenlétben kellett állnom és vigyáznom kellett rá a saját szabadidőmben, mert ő fodrászhoz megy, műkörmöshöz, kozmetikushoz, és gyerek mellett nem tud! Az én szabadidőm le volt sz*rva, az volt a lényeg az ő szabadideje meglegyen gyerek mellett! Azóta eltelt több mint 10 év, nekem is van egy fiam, ő szerinted vigyázik rá?? Dehogy. Ott vannak a saját gyerekei, elég velük foglalkoznia az én gyerekemre egyszer nem vigyázott hogy én el tudják menni pl fodrászhoz. Érdekes oda vissza már nem működik a dolog! Ennyit erről hogy családban segítjük a másikat. Mindenki magának szül. A legnagyobb pofátlanságnak tartom még családon belül is ha ez elvárás, hogy vigyázzunk a gyerekre. Mint ahogy az egyik válaszoló írta: engem bevontak a döntésbe nővéremék hogy benne vagyok e hogy gyereket szüljön? Nem. Abszurd elvárás is lenne. Akkor pedig ha nem volt beleszolasom a dologba, ne legyen már elvárás hogy vigyázzak a gyerekre! Max szivvesegbol vigyazhatok rá ha van kedvem és időm. Ennyi. Azon meg hangosan felröhögtem egyik válaszolón: a rokonok kivonták magukat a gyerekre vigyazasbol. LOL. magadnak szültél, vagy nem tudtad? Mindenkinek megvan a saját élete, és mert az egyik gyereket szül, nem fogja felboritani a többi rokon életét. Csak a tiédet. De ezt gondolom tudtad mikor gyereket terveztel. Vagy úgy tervezted majd mindenki ugrani fog és milyen könnyű lesz? Legalább koppantál hogy nem körülötted forog a világ. Mindenkinek megvan a saját élete.

2019. máj. 22. 10:48
 37/77 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Utolsó, félreérted. Itt nem a másik nem segítéséről van szó, hanem azzal, hogy a segítséget kérő (?) nem érti a NEM-et, és alanyi jogot formál más ember idejére, csak azért mert ő most kitalálta, hogy vigyázzanak a gyerekére ....aztán úgy esnek neki, mintha legalábbis a kötelességét nem akarná teljesíteni.

A sógórnő talán most kapott meghívót az esküvőre, vagy eddig miért nem törekedett arra, hogy megoldást találjon a gyerekfelvigyázásra? vagy csak most kapott vérszemet, hogy felcsillant előtte a szabadságon lévő kérdező képe, hogy ő is inkább bulizni menne az esküvőre, ne rajta lógjon a saját gyereke, hanem inkább máson?

2019. máj. 22. 10:51
 38/77 anonim ***** válasza:
91%
bocs, már utolsó előttinek szólt, 10:47-esnek
2019. máj. 22. 10:51
 39/77 anonim ***** válasza:
95%
10:43, te még mindig nem érted, hogy nincs egy platformon az önzetlen segítségnyújtás, és mások önző kihasználása? Itt a sógornő nem segítséget kér, hanem beosztottjának tekintve a kérdezőt, betáblázná neki a saját szabadidejét. De minek is magyarázok neked, ha egyszer ennyire nehéz a felfogásod?
2019. máj. 22. 11:08
 40/77 piroska és a farkas ***** válasza:
95%
Sokan itt azt is félreértik, hogy szükséghelyzet és szórakozàs között igen nagy különbség van.
2019. máj. 22. 11:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!