Miért nem lehet felfogni, hogy nem akarok vigyázni a lányukra?
Sziasztok. A problémám a következő: Férjemnek van egy húga, akinek van egy kislánya, 2,5 éves. Nos néha kitalálják, hogy vigyázzunk már a kislányra, mert nekik most épp ez vagy épp az a programjuk/dolguk és nincs kire bízni. Ez 1-2x elmegy, de most megtudták, hogy én jövőheten 3 napot szabin leszek, mennem kell szerdan orvoshoz, másik két napot meg úgy voltam vele h kiveszem, kicsit pihenek is meg itthon rendbe kapom a lakást, mosás, porszívózás, portörlés stb, ugyanis ez az utóbbi időben kicsit el lett hanyagolva. Ennek örömere most sógornőm kitalálta, hogy jaj hát ez mennyire jó, mert hogy akkor igazán vigyázhatnék penteken a kislányára, mert ők mennének esküvőre. Eleve az ő szemükben (még anyoseban) én vagyok meg a férjem, (de inkább én) a fekete barany, amiért nem akarunk gyereket. De most vegkepp felszívták magukat, hogy miért nem vagyok képes vigyázni egy napot a lanyukra, úgyis otthon leszek. Hát de épp azért nem akarok, mert nem szeretem a gyerekeket, türelmetlen vagyok, nem tudok velük mit kezdeni és nem is akarok. Mikor ezt elmondtam normálisan, akkor húga megsertődve rohant panaszkodni a férjemnek, h micsoda gyerekgyűlölő (??) vagyok. Férjem sem szereti a gyerekeket, a húga lányát nyilván “elviseli”, néha ha közösen vagyunk pl családi összejövetelnél gügyög neki kettőt, de ennyi. Őt se kell persze félteni, megmondta a húgának h vegyen vissza és hogy én sem azért leszek itthon, mert minden vágyam az ő gyerekükre vigyázni. Nyilván akkor már anyós is okoskodott, h milyen gonosz vagyok, így-úgy-amúgy. És rakezdett a szokásos “Miért nem szülök” szlogenre. Ne kérdezéttek mi az összefüggés aközött h nem szeretem a gyerekeket és nem akarok vigyázni a kislányra és aközött h ugyan miért nem szülök, erre ő se tudott valaszolni, h ez mégis h kapcsolódik össze. Mondtam, h vigyázzon ő ra, ha ennyire odavan, úgyis az ő unokája. (Anyós is dolgozik még 52 éves)
Na a vége az lett, h most mi vagyunk férjemmel a gonoszak.:D Nem különösebben hat meg, csak igazából nem értem miért elváras, h ahányszor nekik kedvük támad lepasszolni a gyereket, nekem/nekünk annyiszor kéne örömmel vigyázni ra. Ráadásul többször próbáltam már velük megértetni, h nem csípem a gyermekeket és abszolút nem tudok velük bánni, főleg nem egy ilyen kicsivel, ahogy a férjem se, nem mi vagyunk a bebiszitterkedesre megfelelő pár, de ezt mintha meg se hallanák.
Most tényleg mit kezdjünk ezzel a helyzettel? Ennyire nehéz megérteni, hogy egyszerűen nem vágyom arra h a szabadnapomon az ő gyerekuket pesztraljam?! Nem is szívesen vigyáznék ra tök egyedül estig, míg férjem haza nem jön, mert félnék h bármi baja esik v akármi.
29N
"Mondtuk, magyaráztuk már nekik minden irányból, hogy miért nem akarunk vigyázni a kislányra, de mintha nem is érdekelné őket az, amit mondunk."
Kérdező! De felnőtt ember vagy, és nem függsz tőlük. Tehát nem vigyázol rá, és kész. Nem kell belemenni vitákba, magyarázkodásba, NEM, és ennyi.
(Konkrétan én a férjem fiáéknak a gyerekére sem vigyázok, egyszerűen csak nem. Mert nem fér bele az időmbe, mert dolgozom itthonról, szabadúszóként. De ha éppen lazább napom van, akkor pedig azzal foglalkozom, amihez kedvem van, és ennyi. Ha gyerekbolond lennék, akkor nyilván alig várnám, hogy mehessek, de nem vagyok az, egy sajátom van, értelmes, felnőtt lány, kiröppent, nem fogom újra kezdeni sz...os seggekkel.)
" szükség úgy hozza és valakinek ez nem jár semmilyen hátránnyal akkor kisegítse a szülőket időnként? "
De a Kérdezőnek pont hogy hátránnyal jár, mert azért vette ki a szabit, hogy az orvosi vizsgálatát rendezze, és a többi időben takarítson, elmaradt otthoni feladatokat végezzen el, és egy kis levegőhöz jusson.
Nem mindenkinek öröm az, ha egy kisgyerek lóg rajta egész nap.
"de miért nincs annyi összetartás a családokban hogy ha a szükség úgy hozza és valakinek ez nem jár semmilyen hátránnyal akkor kisegítse a szülőket időnként?"
Ha a szükség úgy hozza? Szóval az, h már hónapok óta tudják, hogy jövőhét pénteken hivatalosak egy esküvőre és az, h ők 2 napja tudomást szereztek arról, h szabin leszek, az a "szükség úgy hozza" helyzetnek felel meg?! Hónapjuk volt megoldani a gyerek felügyeletét jövőhétre! Nehogy már én érezzem magam sz*arul, hogy a szabadidőmet nem engedem, h más táblázza be. Pont azért akarok szabit, mert muszáj kicsit pihennem, sok volt mostanában a stressz, a munka és minden más. Már pedig ezt nem lehet egy ekkora gyerek mellett. De egyedül még nem is vigyáztam kisgyerekre reggeltől estig, épp azért mert nem vagyok rá alkalmas, továbbá mert nem is tudok velük mit kezdeni. Ha meg baja lesz, engem vesznek elő.
Vigyáztunk már a kislányra, de akkor sem szükséghelyzet volt, szimplán el kellett intézniük valami iratot és egyszerűbb volt a gyerek nélkül. Igen és ez hétvége volt, amikor mi is csináltunk volna szívesebben mást, de elvállaltuk. Bár jelzem, akkor sem az volt az "eljárás", hogy szépen megkérnek, hanem nagyjából elvárták. Épp ahogy most. Tényleg nem tudom másképp már leírni, hogy NEM azért vettem ki az így sem túl sok szabimat, hogy vigyázzak a gyerekükre. Igen, nekem ebből hátrányom származna, mert pihenni szeretnék, különben felrobbanok már azt érzem. Nem tudom hol szokás az, hogy alanyi jogon elvárom, h más pesztrálja a gyerekemet, mert én nem voltam képes időben megoldani a felügyeletét.. És hogy valaki tényleg ne értse meg, hogy nem értek a gyerekekhez, nem csípem őket, az már nonszensz.
És csak azért mert nem vagyok hajlandó megalázkodni és térdre borulni sógornőmék akarata előtt és azelőtt h ők osszák be az én időmet (még csak meg sem kérdezte, h miért leszek szabin, egyértelmű volt számára, h akkor ráérek bébiszitterkedni) nem gondolnám, h azt kell kívánni h majd nekünk is mindenki fordítson hátat! De nem is kell senki segítse egyébként, megoldjuk férjemmel, ha meg valami mégis kéne, a sógornőm lenne az utolsó ember, akitől segítséget várnék. Édesanyámék szívesen segítenének.
Köszi a további normális válaszokat.
Nem nehéz felfogásom, köszönöm szépen, értem miről van szó. Nyilván én sem várom el senkitől a segítséget,főleg ha nem ér rá az illető. Maximum kérem és csak amikor tényleg szükséges és másképp nem tudom megoldani. Viszont nincsenek illúzióim, hogy azok akik a szívükhöz kapnak már attól is hogy ilyet mertek kérni tőlük, majd szükséghelyzetben segíteni fognak. Nem ezzel a szituval van a baj, hogy megkérnek de te nem tudsz segíteni, hanem a tömeges hozzáállással, hogy te szülted, oldd meg, engem nem érdekel.
Kérdező, úgy olvastam nem kaptál normálatlan válaszokat, hacsak nem azokra gondolsz akik nem veregették meg a vállad hogy milyen igazad van.
Anyós nyugodtan vegyen ki saját szabadságot és azalatt vigyázzon a gyerekre, ne a te szabidat ossza be.
Ne vigyázz a gyerekre, főleg, ha sajátot sem szeretnél és nem kedveled őket. Neki se jó, ha csak megtűrt személy egy olyan helyen, ahová anyu lepasszolta, hogy nyugodtan bulikázhasson az esküvőn.
Vigye el magával, a férjével felváltva vigyázzanak rá, a legtöbb gyerek hajnalig nyomja a táncot, sokszor tovább bírták a kis apróságok a táncot, mint én. Ha ez nem opció, azt is meg lehet érteni, akkor ott az anyós, biztos van bölcsődei csoporttárs vagy játszótéri barát anyukája, aki szívesen bevállalja a gyerekvigyázást és nála már amúgy is adott a környezet.
Oldja meg, magának szülte a gyereket és ha jól látom, te korábban se csináltál titkot abból, hogy nem szeretnél gyereket, sejthette, hogy nem leszel bébicsősz.
Ha pampog miatta, hagyd ott, ne válaszolj.
45, te is úgy kezded, hogy "majd a Józsi felesége vigyáz a kölkeinkre, ha már úgyis szabin mereszti a hátsóját"?
Neked is ismeretlen szó a "kérem"?
Nekem úgy tűnik.
Ha érted miről van szó, akkor miért másról beszélsz? Most adott egy konkrét szituáció, te ennek ellenére mégis az első kommentedben már arról írtál, hogy sokan kihúzzák magukat, holott szerinted ráérnének... Na már most felelősség alól eleve csak az tud kibújni, akinek felelőssége van az adott dolog/személy iránt, jelen esetben a gyerek iránt, ez pedig két ember: anyuka és apuka.
Az én esetemben szó nincs arról, hogy ráérek és nincs szükséghelyzet sem. Ugyanis te erre a kettőre hivatkoztal végig. Na mint azt már leírtam kb 5x, itt ilyenről nincs szó. Számomra az h esküvőre akarnak menni, amirol már tudnak hónapok óta, nem szükséghelyzet. Ahogy az sem h okmanyirodaba kell menni.
Te is azt nehezteled h mennél orvoshoz és micsoda dolog, hogy nem vállalják el a fiadat. Kérdezem én: hol a ferjed? Miért nem ő rá bízod a gyereket? Miért nem tudjatok ketten megoldani ezt? Miért elvárás h más a szabadidejét áldozza rátok? Meg mondjuk arra is kiváncsi lennék honnan vagy te olyan biztos abban, hogy az a csaladtagod, akire épp rásóznád a gyereket, az valóban “ráér”..
Az én szüleimnek speciel nem volt közelben semmilyen rokon, mindket oldalról a nagyszülők külföldön éltek. Tesok szinten. És mégis mindent megoldottak, amit meg kellett, ketten. Sokaknak nem adatik meg, h közvetlen közelben vannak rokonok, de nyilván ők is elmennek orvoshoz, ha kell.
Azzal pedig nem gondolnám, h bárki bármi rosszat mondott volna, hogy a gyereket mindenki magának szüli, az ő felelősségük megoldani a bébiszittert és minden egyebet. Ezek tények.
Ha pedig értetted volna a kérdést, eleve nem írnád sorozatban ezeket a kis monológokat, hogy így szükséghelyzet, meg úgy ráér stb és az is átjött volna, hogy a kérdés NEM az volt h szerinted vagy a többiek szerint igazam van-e, ugyanis azt már eddig is tudtam, hogy igen.:)
#49: Mond csak te szándékosan vagy ilyen buta vagy valaki fogja közben a kezedet?? Melyik része nem érthető annak, hogy nem azért veszek ki szabit, hogy ki tudjak porszívózni, hanem mert pihenni szeretnék és igen most az egyszer elmaradt a takarítás is, mert egy csomó dolog közbejött és mindennap este 8-ig voltunk bent az irodában a ferjemmel?! Nem volt rá energiank, szörnyű valóban. Nem is ismered a háttersztorit, de azért csípőből ítélkezel, tipikus..
Javaslom menj vissza első osztályba és tanulj meg szöveget értelmezni, mert láthatóan óriási problémát okoz számodra nehány sors értelmezése és felfogása.
És leírtam nagyjából ötször, hogy nem szeretem a gyerekeket, logikusan éppen ezért nincs és nem is lesz! Mert se türelmem, se energiám, se kedvem nincs hozzájuk, tehát teljesen logikátlan az a mondatod miszerint megnéznél engem gyerekkel..🤷🏻♀️ Talán először tényleg tanuld meg mi az az értő olvasás, utána okoskodj, hatha akkor több sikerrel jársz.
Egyébként a kérdésem még csak véletlen sem erre vonatkozott, tehát megtehetned azt a szívességet, hogy a kerdesre válaszolsz. Ha nem megy, nyugodtan gorgess tovább, nekem nem fog hiányozni az érthetetlen, kötözködő, semmitmondó kommented.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!