Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért nem lehet felfogni,...

Miért nem lehet felfogni, hogy nem akarok vigyázni a lányukra?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A problémám a következő: Férjemnek van egy húga, akinek van egy kislánya, 2,5 éves. Nos néha kitalálják, hogy vigyázzunk már a kislányra, mert nekik most épp ez vagy épp az a programjuk/dolguk és nincs kire bízni. Ez 1-2x elmegy, de most megtudták, hogy én jövőheten 3 napot szabin leszek, mennem kell szerdan orvoshoz, másik két napot meg úgy voltam vele h kiveszem, kicsit pihenek is meg itthon rendbe kapom a lakást, mosás, porszívózás, portörlés stb, ugyanis ez az utóbbi időben kicsit el lett hanyagolva. Ennek örömere most sógornőm kitalálta, hogy jaj hát ez mennyire jó, mert hogy akkor igazán vigyázhatnék penteken a kislányára, mert ők mennének esküvőre. Eleve az ő szemükben (még anyoseban) én vagyok meg a férjem, (de inkább én) a fekete barany, amiért nem akarunk gyereket. De most vegkepp felszívták magukat, hogy miért nem vagyok képes vigyázni egy napot a lanyukra, úgyis otthon leszek. Hát de épp azért nem akarok, mert nem szeretem a gyerekeket, türelmetlen vagyok, nem tudok velük mit kezdeni és nem is akarok. Mikor ezt elmondtam normálisan, akkor húga megsertődve rohant panaszkodni a férjemnek, h micsoda gyerekgyűlölő (??) vagyok. Férjem sem szereti a gyerekeket, a húga lányát nyilván “elviseli”, néha ha közösen vagyunk pl családi összejövetelnél gügyög neki kettőt, de ennyi. Őt se kell persze félteni, megmondta a húgának h vegyen vissza és hogy én sem azért leszek itthon, mert minden vágyam az ő gyerekükre vigyázni. Nyilván akkor már anyós is okoskodott, h milyen gonosz vagyok, így-úgy-amúgy. És rakezdett a szokásos “Miért nem szülök” szlogenre. Ne kérdezéttek mi az összefüggés aközött h nem szeretem a gyerekeket és nem akarok vigyázni a kislányra és aközött h ugyan miért nem szülök, erre ő se tudott valaszolni, h ez mégis h kapcsolódik össze. Mondtam, h vigyázzon ő ra, ha ennyire odavan, úgyis az ő unokája. (Anyós is dolgozik még 52 éves)

Na a vége az lett, h most mi vagyunk férjemmel a gonoszak.:D Nem különösebben hat meg, csak igazából nem értem miért elváras, h ahányszor nekik kedvük támad lepasszolni a gyereket, nekem/nekünk annyiszor kéne örömmel vigyázni ra. Ráadásul többször próbáltam már velük megértetni, h nem csípem a gyermekeket és abszolút nem tudok velük bánni, főleg nem egy ilyen kicsivel, ahogy a férjem se, nem mi vagyunk a bebiszitterkedesre megfelelő pár, de ezt mintha meg se hallanák.

Most tényleg mit kezdjünk ezzel a helyzettel? Ennyire nehéz megérteni, hogy egyszerűen nem vágyom arra h a szabadnapomon az ő gyerekuket pesztraljam?! Nem is szívesen vigyáznék ra tök egyedül estig, míg férjem haza nem jön, mert félnék h bármi baja esik v akármi.

29N

2019. máj. 21. 18:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 Metionin ***** válasza:
96%
Hagyd a francba, majd felfogják. Nem érdemes velük foglalkozni. Akkor se lenne kötelességed pesztrálni a gyereküket ha neked 5 lenne. Ők vállalták, oldják meg.
2019. máj. 21. 19:02
 2/77 anonim ***** válasza:
99%

Nem tudom, ők ezt miért nem értik meg. Szerintem kellemetlen a kicsit rásózni olyanokra, akik nem is ismerik a szokásait meg miegymás.

Legközelebb, ha pihennél, jelentad be, hogy elutaztok vagyás ők miatt nem lesztek otthon. Előbb-utóbb ráunnak.

2019. máj. 21. 19:02
 3/77 anonim ***** válasza:
99%
A jövőben ne verd nagydobra, ha szabira mész. Nem kell róla tudniuk ezeknek a piócáknak.
2019. máj. 21. 19:11
 4/77 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy nem kell magyarázkodnod. Ha egy hónap szabit veszel ki, és csak fekszel a plafont bámulva, akkor sem kell vigyáznod a gyerekre.

Én sem akarok gyereket. Ez az egyik ok, hogy nem akarom az időmet gyerekekkel tölteni.

2019. máj. 21. 19:15
 5/77 anonim ***** válasza:
98%
Nem vagy köteles vigyázni rá. Majd kiheverik. Ha nem lenne szabadnapod épp akkor is megoldanák valahogy. Én a programaimat úgy csinálom, ha épp anyu vagy anyós rá ér. Kikapcsolódom kicsit ők pedig bírnak unokázni. Ha programom van és egyikük sem ér rá akkor vagy viszem magammal vagy lemondom. Ennyi.
2019. máj. 21. 19:16
 6/77 anonim ***** válasza:
97%
Ok se normalisak ha olyanra bizzak a vigyazast aki nem ert es nem is akar erteni egy kisgyerekhez. (Ez nem bantas rad nezve) a kislany is erzekelne idovel, hogy ez neked nyug, meg hat tenyleg ha teged hidegen hagynak a kisgyerekek akkor nem tudnad megfeleloen lekotni, ellatni. Na meg a te szabadnapod RAD van nem az o gyerekukre.
2019. máj. 21. 19:18
 7/77 anonim ***** válasza:
97%
Hát tényleg rohadt nagy bunkóság a szabadnapodon oda passzolni a gyereket.. Ha megszülte vigyázzon rá, ennyi
2019. máj. 21. 19:42
 8/77 anonim ***** válasza:
97%

Én kinyomtatnám pár bébiszitter számát és átadnám. Vagy számolnék egy költségvetést a városomban bébiszitterkedők átlag bérével.

Szeretem a gyerekeket, ha kedvem van önként is elkérem rokonokét, hogy nézek rá csináljatok addig valamit de a kényszeres, kötelező dolgokat és a terveim keresztbehúzását utálom.

2019. máj. 21. 20:06
 9/77 anonim ***** válasza:
99%
Azt kezdd ezzel a helyzettel, hogy le se ***rod. Ők próbálkoznak, te meg nem hagyod magad. És ha rosszba lesztek, hát akkor rosszba lesztek, nem vesztesz semmit. Nem kell szégyellni magad a döntéseidért, pusztán azért, mert nem az ő kedvükre való.
2019. máj. 21. 20:07
 10/77 anonim ***** válasza:
15%
Miért nem a férjed vigyáz rá? Neki a rokona, nem neked. De gondolom neki is kényelmes rád passzolni mert hát ez a 'nők dolga'.
2019. máj. 21. 20:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!