Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért nem lehet felfogni,...

Miért nem lehet felfogni, hogy nem akarok vigyázni a lányukra?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A problémám a következő: Férjemnek van egy húga, akinek van egy kislánya, 2,5 éves. Nos néha kitalálják, hogy vigyázzunk már a kislányra, mert nekik most épp ez vagy épp az a programjuk/dolguk és nincs kire bízni. Ez 1-2x elmegy, de most megtudták, hogy én jövőheten 3 napot szabin leszek, mennem kell szerdan orvoshoz, másik két napot meg úgy voltam vele h kiveszem, kicsit pihenek is meg itthon rendbe kapom a lakást, mosás, porszívózás, portörlés stb, ugyanis ez az utóbbi időben kicsit el lett hanyagolva. Ennek örömere most sógornőm kitalálta, hogy jaj hát ez mennyire jó, mert hogy akkor igazán vigyázhatnék penteken a kislányára, mert ők mennének esküvőre. Eleve az ő szemükben (még anyoseban) én vagyok meg a férjem, (de inkább én) a fekete barany, amiért nem akarunk gyereket. De most vegkepp felszívták magukat, hogy miért nem vagyok képes vigyázni egy napot a lanyukra, úgyis otthon leszek. Hát de épp azért nem akarok, mert nem szeretem a gyerekeket, türelmetlen vagyok, nem tudok velük mit kezdeni és nem is akarok. Mikor ezt elmondtam normálisan, akkor húga megsertődve rohant panaszkodni a férjemnek, h micsoda gyerekgyűlölő (??) vagyok. Férjem sem szereti a gyerekeket, a húga lányát nyilván “elviseli”, néha ha közösen vagyunk pl családi összejövetelnél gügyög neki kettőt, de ennyi. Őt se kell persze félteni, megmondta a húgának h vegyen vissza és hogy én sem azért leszek itthon, mert minden vágyam az ő gyerekükre vigyázni. Nyilván akkor már anyós is okoskodott, h milyen gonosz vagyok, így-úgy-amúgy. És rakezdett a szokásos “Miért nem szülök” szlogenre. Ne kérdezéttek mi az összefüggés aközött h nem szeretem a gyerekeket és nem akarok vigyázni a kislányra és aközött h ugyan miért nem szülök, erre ő se tudott valaszolni, h ez mégis h kapcsolódik össze. Mondtam, h vigyázzon ő ra, ha ennyire odavan, úgyis az ő unokája. (Anyós is dolgozik még 52 éves)

Na a vége az lett, h most mi vagyunk férjemmel a gonoszak.:D Nem különösebben hat meg, csak igazából nem értem miért elváras, h ahányszor nekik kedvük támad lepasszolni a gyereket, nekem/nekünk annyiszor kéne örömmel vigyázni ra. Ráadásul többször próbáltam már velük megértetni, h nem csípem a gyermekeket és abszolút nem tudok velük bánni, főleg nem egy ilyen kicsivel, ahogy a férjem se, nem mi vagyunk a bebiszitterkedesre megfelelő pár, de ezt mintha meg se hallanák.

Most tényleg mit kezdjünk ezzel a helyzettel? Ennyire nehéz megérteni, hogy egyszerűen nem vágyom arra h a szabadnapomon az ő gyerekuket pesztraljam?! Nem is szívesen vigyáznék ra tök egyedül estig, míg férjem haza nem jön, mert félnék h bármi baja esik v akármi.

29N

2019. máj. 21. 18:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
8%
NYilván nem vagy köteles vigyázni rá, de azért hogy neked két ember háztartása is kihívás, és szabadság kell a porszívózáshoz, az röhejes.
2019. máj. 21. 20:21
 12/77 anonim ***** válasza:
93%

Ha nekem mondaná valaki,hogy nem szereti a gyerekeket,nem jutna eszembe arra rásózni.

Valahol eltévedt a sógornő!

Valaki írta a bébyszitterek telefonszámait valamint azok milyen árakkal dolgoznak jó lenne ha azokat venné figyelembe a férjed testvére.

Muszáj lesz hazudni:a szabid alatt elutaztok,színház,

Neked nincs semmiféle kötelezettséged más gyerekével!

Miért nem viszik a másik nagyszülőhöz?

2019. máj. 21. 20:37
 13/77 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Hiába mondtuk mi is a különböző alternatívákat, a lényeg h ők most mennyire vérig vannak sértve, amiért én nemet mondtam.

#10: Azért nekem kellene vigyázni a kislányra, mert én leszek itthon jövőheten 3 napot! A férjem pedig értelemszerűen dolgozik.. De ő sincs oda ezekért a bebiszitterkedős dologért.

#11: Te pedig mielőtt ismeretlenül osztod másoknak az észt, tanulj meg szöveget értelmezni! Először is: a háztartás vezetése nem csak az én feladatom! Mint írtad KÉT ember háztartásáról van szó, a férjem is épp ugyanúgy kiveszi belőle a részét. Másodszor: nem azért veszem ki a szabit, h ki tudjak porszivozni, hanem mert mostanában sok stressz ért, rengeteg volt a meló stb, így igen, szeretnék kicsit pihenni. Engedtessék már meg h ezt megtehessem anélkül, hogy idegeneknek kellene elszámolnom róla! Szimplán annyit mondtam, hogy emellett ki is takarítok, (kellemest a hasznossal) mert kivételesen elhanyagoltuk az utóbbi napokban/hetekben, így itt az ideje. Egyéb dolog esetleg, amibe szeretnél belekötni?!

2019. máj. 21. 21:08
 14/77 anonim ***** válasza:
99%
Ha szabira mész, nem kell tudniuk róla legközelebb. Nekem sincs gyerekem, és bár én szeretem őket, de egy ilyen pici gyereket nem mernék bevállalni. Pláne egész napra. Idegösszeomlást kapnék. A nővérem gyerekeit csak iskolás koruktól vállaltam be néha. Ők már nem esnek-buknak, szót lehet velük érteni, jól elvagyok velük. De a szabadságom alatt soha semmilyen körülmények között nem vállaltam bébiszitterkedést. Pont azért, mert a ilyenkor kikapcsolódnék és ha egész nap pizsamában TV-t akarnék nézni, akkor szeretném azt tenni.
2019. máj. 21. 21:12
 15/77 anonim ***** válasza:
99%

És most tulajdonképpen mi a kérdés? Nem látunk bele a sógorék fejébe, nem tudjuk, mikor fogják fel végre, hogy pofátlanok.

Ti megtettétek, amit kellett, kiálltatok magatokért. Innentől nem lehet mit csinálni, de az tuti, hogy én nem hazudoznék az ő kedvükért arról, hogy mikor vagyok szabin és mit csinálok ezalatt. Nehogy már bárkinek is magyarázattal tartozzak felnőtt emberként, ha meg mégis elmondok valamit, nem fogok kamuzni csak azért, mert ők megsértődnek.

2019. máj. 21. 21:17
 16/77 anonim ***** válasza:
6%
Kicsit a másik oldalról is lehet nézni a dolgot. Nekem ugyan ilyen idős a kisfiam, 9. hónapos terhes vagyok és baromi sz*r amikor a családtagok kivonják magukat és sz*rnak a fejemre, senki nem vállalja el a kisfiamat annyi időre sem amíg nekem orvosnál kell lennem. Nyilván olyanra nem is bíznám aki nem szereti a kisfiamat, nem akar vele lenni. Megoldom, van fizetős családi napközi, bébiszitter, stb. De bizony rosszul esik az embernek ha van a közelben ráérő családtag de ennyire sem hajlandó.
2019. máj. 21. 22:00
 17/77 anonim ***** válasza:
94%

Utolsó: Kivonják magukat?! Mi alól?? Te szülted, a te gyereked, a te felelősséged, ők mégis mi alól vonják ki magukat? A kérdező pedig leírta, hogy nem azért vett ki szabit, hogy bébiszitterkejden! A saját ideje, úgy ossza be, ahogy szeretné és azzal tölti ki, amivel neki jólesik. A kérdező esetében ez a pihenés illetve takarítás. Az az nem, nem ér rá! Egy gyereket ketten vállalnám, a férfi és a nő. Neked hol a ferjed utolsó, miért nem tudjatok egyutt megoldani?!

Azért néha a pofam leszakad, h egyesek már-már kötelező jelleggel elvárják, hogy csak azért mert ők szültek, mások is essenek előttük hasra és magátol értetődő legyen, hogy a gyerek(ek)re is vigyáznak, ha épp úgy jó a kedves szülőknek.. Felnőtt emberek vagytok ti is, ahogy az említett sogórnőék is, hát oldják meg!

2019. máj. 21. 22:27
 18/77 A kérdező kommentje:

A gyerekvállalás egyéni, szabad döntés. Méghozzá egy felnőtt férfi és egy felnőtt nő saját döntése, ha ők vállalják, szívük-joguk, de akkor ne várják már el, hogy más pattanjon, amikor nekik épp úgy tartja kedvük. Mert a sógornőmék nagyjából ezt várnák el. Vigyáztunk már 1-2x a kislányra, de annyi köszönjük szépen, elég is volt. Ráadásul nem azért vettem ki szabit, hogy az ő gyereküket pesztráljam. Pihenni szeretnék, ennyi.

Nem gondolnám, hogy titkolnom kéne azt, hogy szabadságon leszek, ahogy azt sem gondolom, h én bármiféle felelősséggel is tartozom sógornőmék gyereke iránt, ami alól elvileg most jól kihúzom magam, mert nem vállalom el a szabadnapomon a bébiszittertkedést.

Én úgy gondolom, hogyha már valaki gyereket vállal, akkor legyen annyira felnőtt, hogy oldja meg ezeket a dolgokat anélkül, hogy folyamatosan a családtagjaira akarná rásózni..

2019. máj. 21. 22:37
 19/77 anonim ***** válasza:
11%
A “ kerdesed” nem is kerdes, csak idejottel panaszkodni :D
2019. máj. 21. 22:58
 20/77 A kérdező kommentje:
#19: Attól még, hogy te nem ismered fel mi az a kérdés, ez még az. :) De ha jól sejtem, senki nem kötelezett a válaszadásra, ha már úgyis ennyire nem tetszik a kérdésem.
2019. máj. 21. 23:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!