A kutya vagy a gyerek a fontosabb?
Figyelt kérdés
A férjem és én panelban élünk egy tiszta és rendezett kutyával. A férjemnek van egy majdnem felnőtt lánya, aki jövőre nagy valószínűséggel egyetemre megy. Jók az esélyei. A kiszemelt egyetem a mi városunkban van, így ha a lány hozzánk költözik, a kollégiumot megússza. Az apja nagyon szeretné, hogy így legyen, mert mindig is vágyott rá, hogy a lánya vele éljen. A lánnyal amúgy semmi baj nincs, azt leszámítva, hogy kutya fóbiás. Ezzel úgy vagyunk, hogy erről nem igazán tehet. Sajnos ha itt marad a kutyánk, ő inkább kollégista lesz. A kutya "eredetileg" az enyém volt, most már nyilván közös, és arról is közösen döntöttünk hogy sajnos mennie kell a háztól. Természetesen nem akárhová. A szüleimhez viszem vidékre es tudom hogy ott jó dolga lesz. Szeretjük nagyon, de mégiscsak nagyobb dolog az, hogy végre a férjem lánya többet lesz nálunk. Szegény évek óta vágyik rá, és én is kedvelem a lányt. Hozza tartozik még a dolgomhoz, hogy nekem valószínűleg nem lehet gyerekem. Megértem a férjem vágyát es a boldogságát, sőt, azt kell mondjam, irigylem is érte. Én is várom hogy nálunk legyen a lánya. Jól kijövök vele, sőt az anyjával is. Rokonaim piszkálnak hogy milyen kegyetlenség ez a kutyával szemben. :(2018. dec. 27. 16:53
61/79 anonim válasza:
Csak majd kivi leszek az első vitára mikor a lány fejéhez vágod h elüldözte a kutyádat.. Meg mikor nem fog szófogadó gyerekpotlék lenni az egyetemista felnőtt nő és inkább a batátaival pasijával lesz..
62/79 A kérdező kommentje:
A lakást közösen vettük, előtte mindketten máshol laktunk. (Ő is egyedül) Én nagyon szerettem volna, ha az akkor még 12 éves kislány összebarátkozik a kutyámmal, de nem sikerült. Azt is tudom, hogy mi szúrtuk el, mert nagyon eröltettük eleinte ő pedig kiskamasz volt, lázadt az ellen, amitől amúgy is félt. Az ő életébe viszonylag hirtelen léptem be. "Elvittem" az apját egy messzebbre lévő városba, így a lánynak kellett többet utaznia az apjáért. Meg kellett szoknia az "új nőt" hogy az apjának megfeleljen és még össze is kényszerítettük egy kutyával, amitől rettegett. Ehhez képest igazi csoda, hogy most már kifejezetten jó a viszonyunk. Tovább lehetne lépni a fóbia témára, próbálkoztunk is finoman, de nagyon nem megy. Úgy vélem pont azért áll ennyire ellen mert régen eröltettük.
2018. dec. 29. 10:43
63/79 anonim válasza:
"Csak majd kivi leszek az első vitára mikor a lány fejéhez vágod h elüldözte a kutyádat.." Az biztos kisebb vita lenne mint az "elmartad a gyerekemet a háztól". Belegondolnak azok akiknek alap hogy az ember másodrangú, hogy az ő szeretteiket is félresöpörhetik egyszer úgy hogy egy állat lesz a fontosabb? Minden bizonnyal azt is helyesnek tartanák.. Az ember csak dögöljön meg, de a jószág lelke ne sérüljön.
64/79 anonim válasza:
Amúgy meg: ha a párom közölné, hogy nem jöhet a gyerekem a házhoz, mert sérti a kutyája érdekeit, mehetne a kutyájával együtt. Egy szülő mindig szülő marad, alap hogy az ember a gyerekét védje akár az új párjával szemben is.
65/79 anonim válasza:
64-es, mi nem azt mondjuk hogy a "gyerek" nem jöhet a hàzhoz, hanem hogy szabad akaratàból akkor jöjjön ha el tudja viselni a kutyàt, aki szàmomra elöbb volt mint ő.
66/79 anonim válasza:
Aki igy félre dob egy joszágot amiért felelősséget vállalt,az az emberi kapcsolatait is igy dobálja,tessék lássék,lehet körbe nézni h dobálják egyesek a párjaikat gyerekeiket ha épp uj kell mindenből..
67/79 anonim válasza:
Ne hallgass senkire, az ember fontosabb, mint a kutya. Az indokok erthetoek, atgondoltak. Ritka aki igy tamogatja a parjat es a nem sajat verszerinti gyermeke kapcsolatat. A kutyarol megfeleloen gondoskodtal, jo helyre kerul. Ne legyen lelkiismeretfurdolasod, nem elajandekozod. Jol dontottel.
68/79 anonim válasza:
Amúgy nagyon érdekelne, itt néhány elvakult idióta mire föl merte mocskolni azt a szegény lányt, Ja, értem én hogy könnyű gyűlölködni, meg ész nélkül védeni a kutyát, mint köztes megoldáson gondolkodni...Az emberek szánalmasak. Ha valaki féli merészel valamitől amit ők imádnak, az rögtön "pi.csa" Meg "befurakszik" oda ahol csak úgy mellékesen fájó szívvel várja az apja.... De a kutyuli az nem sérülhet, akkor rossz emberek vagyunk. Egy vadidegen embert szidni a semmiért, az meg dicsőség. Gratulálok, imádom az embereket. Ja, nem hányok tőlük.
69/79 anonim válasza:
Én elítélem a döntésed.
Nem értem, miért nem tud koliba menni. Szerintem sokkal jobb, mint a szülőkkel élni. Nem értek egyet azzal, amit itt írtak, hogy a koli egy lyuk meg így szar úgy szar, meg szenvedne ott a gyerek. Hàt nem tudom, hogy ezt tapasztalatból írták e, de nekem életem legszebb 5 éve volt a koli. Egyrészt egyáltalán nem szörnyű ott élni, másrészt komoly jellemfornáló ereje van. Minden gyereknek kéne pár év koli, nem lenne ilyen nyámnyila a mai generáció.
Amúgy, ha ennyire biztos vagy magadban, akkor miért írtad ki a kérdést?
70/79 A kérdező kommentje:
Tudna koliba menni, a kérdés nem arról szólt, hogy neki ez gond volna. Én is imádtam a kollégiumot fiatalon, és a férjem sem tartja rossz dolognak de abszolút nem ez a lényeg.
2018. dec. 29. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!