Egyes szülők miért nem tanítják meg a kisgyereküknek, hogy ne bántsák az állatokat?
Nem egy ilyen esetről tudok, és több esetnek voltam a konkrét szemtanúja is.
Unokatesóm még csak 3 éves, de úgy nyúzza azt a szerencsétlen macskát, hogy azt elmondani nem lehet. Többször szemtanúja voltam már, többször rá is szóltam, akkor még anyuka ugatott le, hogy ne akadályozzam meg a gyerek játékát, meg nincs a macskának semmi baja. Múltkor voltunk náluk vendégségben. Akkor is nyúzta a gyerek a macskát, csipkedte, dobálta, húzta a szőrét. Igen ám, csak a macskának már elege lett. Amikor a hasát kezdte el nyomogatni, ütögetni, a macska fújtatni kezdett, és össze-vissza karmolta a gyerek fejét. Gyerek visított, anyuka már egyből pattant, teljes meggyőződéssel szidva a macskát, hogy az a "bolhás dög" mit művelt a gyerekével.
De többször láttam már ilyet. Gyerek üti-rugdossa az állatot, majd ha az állat nem hagyja magát, akkor meg a szülők ki vannak akadva. Tudok olyan kutyáról, amit pont emiatt raktak az utcára (már örökbe fogadta valaki), mert a gyerek folyton bántalmazta, a kutya meg odakapott.
Miért nem tanítják meg a szülők a gyereküknek, hogy ne bántsák az állatokat, és az állat nem játékszer?
sajnos nem kötik engedélyhez a gyerek vállalást.minden hülye vállalhat gyereket.
szerencsére ott az iskola, óvoda ahol próbálják még nevelni a gyereket(ha már a szülő nem neveli). szóval egy 10 éves gyereknek már tudni kéne, hogy nem bantjuk az állatokat...akkoris,hogyha a szülő nem mondta neki..
Pont ezt akartam írni én is, mint 18:46.
A mai világban, ahol minden felelősségteljes munkához ilyen olyan végzettség, egyetem, főiskola kell, a vezetéshez is jogosítvány kell, a nyelvtudásod is igazolnod kell. Gyereket meg szülhet boldog, boldogtalan, pedig egy életre szóló felelősség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!