Hogyan beszélhetném le a páromat arról, hogy állatokat tartson?

Az én volt férjem amikor még megismerkedtünk egy kutyát akart venni. Mondtam, hogy oké, a szabályok:
1. Az ő kutyája, az ő felelőssége. A kutyatápot, az orvosi költségeket az ő fizetéséből kell megoldania. (akkoriban minimálbért kapott, az én fizetésemből éltünk és hála neki, egy nagy adósságot kellett előbb rendezni).
2. Mivel neki 7-re, nekem meg 8-ra kellett menni dolgozni és így is minden reggel késve rohant, tudtam, hogy az én nyakamba varrná a reggeli sétáltatást. Mondtam, hogy nincs olyan, hogy más f.szával verjük a csalánt, neki kell reggel korábban kelnie, rám ne számítson mivel az ő kutyája lesz. Ha néha kedvem lesz lemegyek vele játszani, de ez nem a kötelességem.
3. Amit kinézett, az egy édes kölyökkutya volt - vagyis még nevelni kellett volna, sokat foglalkozni vele, szobatisztaságra szoktatni, stb... Mondtam, hogy én nem takarítok utána, ha a szoba közepére kakil én átlépem, ha túl büdös van, akkor kinyitom az ablakot.
Utána már nem nagyon akarta a kutyát...

Nekem sem kéne itthonra, pedig falun nőttem fel, egyik ágról tipikus falusi nagyszülőkkel.
Én nem bírom a szagukat és kötődöm az állatokhoz. Nem tudnám őket nevelgetni, aztán meg elvágni a torkukat. Ergo nálunk haszonállat biztos nem lesz soha. Vagy is a férjemmel próbálunk kiegyezni egy kacsapárban, de csak szórakozásból, nem kaja célból. :D
Vagy legyen teljesen az ő felelőssége a vágás is, vagy ne tartsatok!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!