Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A kutya vagy a gyerek a...

A kutya vagy a gyerek a fontosabb?

Figyelt kérdés
A férjem és én panelban élünk egy tiszta és rendezett kutyával. A férjemnek van egy majdnem felnőtt lánya, aki jövőre nagy valószínűséggel egyetemre megy. Jók az esélyei. A kiszemelt egyetem a mi városunkban van, így ha a lány hozzánk költözik, a kollégiumot megússza. Az apja nagyon szeretné, hogy így legyen, mert mindig is vágyott rá, hogy a lánya vele éljen. A lánnyal amúgy semmi baj nincs, azt leszámítva, hogy kutya fóbiás. Ezzel úgy vagyunk, hogy erről nem igazán tehet. Sajnos ha itt marad a kutyánk, ő inkább kollégista lesz. A kutya "eredetileg" az enyém volt, most már nyilván közös, és arról is közösen döntöttünk hogy sajnos mennie kell a háztól. Természetesen nem akárhová. A szüleimhez viszem vidékre es tudom hogy ott jó dolga lesz. Szeretjük nagyon, de mégiscsak nagyobb dolog az, hogy végre a férjem lánya többet lesz nálunk. Szegény évek óta vágyik rá, és én is kedvelem a lányt. Hozza tartozik még a dolgomhoz, hogy nekem valószínűleg nem lehet gyerekem. Megértem a férjem vágyát es a boldogságát, sőt, azt kell mondjam, irigylem is érte. Én is várom hogy nálunk legyen a lánya. Jól kijövök vele, sőt az anyjával is. Rokonaim piszkálnak hogy milyen kegyetlenség ez a kutyával szemben. :(
2018. dec. 27. 16:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
89%

Egész életemben rettegtem a kutyáktòl (kiskoromban megharapott egy).

A páromnak viszont kutyája volt, amikor megismerkedtunk. Hozzászoktam, fokozatosan.

Nehéz volt, de lehetséges. Nem várható el, hogy lemondj a kutyáról szerintem. Én sosem kértem volna ilyet senkitől, pedig mint írtam évtizedekig rettegtem.

Most se lettem kutyabaràt, de hozzá szoktam a páromèhoz, elviselem... Szerintem ez a korrekt..

2018. dec. 27. 17:26
 12/79 anonim ***** válasza:
67%

Jó lenne tudni mitől fél annyira, hátha javítani lehetne a helyzeten. Azért egy saját kutya akit ismer, látja a viselkedését, reakcióit, teljesen más mint egy random ismeretlen kutya az utcán aki esetleg még játssza is a nagymenőt. Alapból én nem tüntetném el a kutyát, de ha jó helyre megy az még egy éppen elfogadható kompromisszum. Ha tényleg ennyire fél a lány akkor valószínű tényleg nem költözne oda amíg a kutya ott van, de idővel meg lehetne próbálni összeszoktatni őket.

De. Minden fóbia olyan, hogy az illető tudatosan le tudja küzdeni ha akarja. Nem akarok magas lóról beszélni, de a fóbiák 90%-ban hiszti. Az illetőnek azt kell belátni, hogy nagyrészt hülyeség amitől fél és ami "tényleges félnivaló" van az adott szituációban azt meg kell tanulni hogyan kezelje.

Az emberi oldalát teljes mértékben megértem, de ha kisarkítva nézed a helyzetet: ha történetesen a te pici gyereked lenne aki veletek lakik és a lány azért nem jönne oda, mert nem bírja az állandó sírást, akkor nem gondolom hogy a csecsemőt lepasszolnátok, hanem keresnétek közösen megoldást.

13/79 anonim ***** válasza:
66%
Szégény kutya már évek óta veletek él és te képes lennél elküldeni egy hisztis kis pcsa miatt? Mehet koliba is, nem az utcán élne.
 14/79 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk a kutya is család tag tehát más megoldást találtam volna. Inkább azért adtad be a derekad mert komplexusod van azért mert neked nem lehet gyereked. Ráadásul még nem is biztos hogy nálatok lesz ha meg igen akkor meg úgyse lesz ott sokat mert el lesz foglalva az új életével. De mint írták a te lelkiismereted a te döntésed,de ez az én véleményemm
2018. dec. 27. 17:29
 15/79 anonim válasza:
76%
Az egyetemista 'nagylány' is megérthetné, hogy a kutya x éve veled, veletek van, hozzá tudott volna szokni.. szerintem elég idős már hozzá, hogy így álljon hozzá. nem szegény állatot elpaterolni a jól megszokott kis helyéről. :(
2018. dec. 27. 17:36
 16/79 anonim ***** válasza:
82%

Biztos hogy nem tenném ki a kutyámat a párom lánya kedvéért.

Mivel ezt írtad: A kutya "eredetileg" az enyém volt, most már nyilván közös,

Gondolom a kutyád előbb volt mint a pasid. Én eddig minden páromnak megmondtam hogy a kutya előbb volt mint ő, viszonyuljon úgy hozzá.

Na meg : Kiskamasz kora óta nem tudtuk összeszoktatni a kutyával.

Tehát a kutya sem mai darab, biztos van 6-7 éves legalább. Ennyi idősen szegény kutyát kiszakítani a környezetből és más helyre küldeni szerintem kegyetlenség.

Na meg most akartok családot játszani? Mikor a lány épp felnőtt lesz saját élettel? Mit gondoltok? Hogy minden este együtt lesztek otthon, társasoztok meg ilyesmi? Fésülgeted meg befonod a haját? Közös kirándulásra mentek majd minden hétvégén. Hát biztosan nem... nem is értem minek ez a nagy hajcihő. Egyébként is ő megy hozzátok, legyen hálás hogy ingyen oda mehet, nem kell koleszt fizetni meg a többi ismeretlennel együtt nyomorogni.

2018. dec. 27. 17:37
 17/79 anonim ***** válasza:
74%
Szép dolog a család, de valóban szemétség ez a kutyával szemben. Egy fiatal felnőttről beszélünk, neki is jobb lenne legyőzni a kutya fóbiáját, mert sokat fog még szívni az életben miatta. Párom is rettegett a kutyáktól, mert gyerekkorában megharapta egy, aztán megismerte a kutyánkat, akivel azóta a legjobb "haverok".
2018. dec. 27. 17:37
 18/79 anonim ***** válasza:
64%

Mimoza hercegnő menjen csak kollégiumba talán felszed vmit magára.. Kutya gyerek felelősség,nem félre dobhato ha baBA fobiás lenne v zavarná a sirás a füzős lelkét, ki kéne dobni a kis babát is a házból,mai fiatalok el vannak kapatva sajnos..

58N

2018. dec. 27. 17:45
 19/79 anonim válasza:
72%

Minden fóbia ellen lehet tenni,nekem pókfóbiam volt,leküzdöttem es azóta nem kapok fraszt 1póktól sem!

Kicsit túlzasba viszi a lány,pláne ha egy 10kg alatti kis csöpp kutyárol van szó...

2018. dec. 27. 17:51
 20/79 anonim ***** válasza:
69%
Senki miatt nem vinném a kutyámat sehova.Évek óta velem van.Egyszer kényszerültem odaadni 1hónapra családi házhoz,mert nem jöhetett velem,1 hónap alatt teljesen lefogyott szegény.Traumát fogsz okozni a kutyának.
2018. dec. 27. 17:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!