A kutya vagy a gyerek a fontosabb?
Egész életemben rettegtem a kutyáktòl (kiskoromban megharapott egy).
A páromnak viszont kutyája volt, amikor megismerkedtunk. Hozzászoktam, fokozatosan.
Nehéz volt, de lehetséges. Nem várható el, hogy lemondj a kutyáról szerintem. Én sosem kértem volna ilyet senkitől, pedig mint írtam évtizedekig rettegtem.
Most se lettem kutyabaràt, de hozzá szoktam a páromèhoz, elviselem... Szerintem ez a korrekt..
Jó lenne tudni mitől fél annyira, hátha javítani lehetne a helyzeten. Azért egy saját kutya akit ismer, látja a viselkedését, reakcióit, teljesen más mint egy random ismeretlen kutya az utcán aki esetleg még játssza is a nagymenőt. Alapból én nem tüntetném el a kutyát, de ha jó helyre megy az még egy éppen elfogadható kompromisszum. Ha tényleg ennyire fél a lány akkor valószínű tényleg nem költözne oda amíg a kutya ott van, de idővel meg lehetne próbálni összeszoktatni őket.
De. Minden fóbia olyan, hogy az illető tudatosan le tudja küzdeni ha akarja. Nem akarok magas lóról beszélni, de a fóbiák 90%-ban hiszti. Az illetőnek azt kell belátni, hogy nagyrészt hülyeség amitől fél és ami "tényleges félnivaló" van az adott szituációban azt meg kell tanulni hogyan kezelje.
Az emberi oldalát teljes mértékben megértem, de ha kisarkítva nézed a helyzetet: ha történetesen a te pici gyereked lenne aki veletek lakik és a lány azért nem jönne oda, mert nem bírja az állandó sírást, akkor nem gondolom hogy a csecsemőt lepasszolnátok, hanem keresnétek közösen megoldást.
Biztos hogy nem tenném ki a kutyámat a párom lánya kedvéért.
Mivel ezt írtad: A kutya "eredetileg" az enyém volt, most már nyilván közös,
Gondolom a kutyád előbb volt mint a pasid. Én eddig minden páromnak megmondtam hogy a kutya előbb volt mint ő, viszonyuljon úgy hozzá.
Na meg : Kiskamasz kora óta nem tudtuk összeszoktatni a kutyával.
Tehát a kutya sem mai darab, biztos van 6-7 éves legalább. Ennyi idősen szegény kutyát kiszakítani a környezetből és más helyre küldeni szerintem kegyetlenség.
Na meg most akartok családot játszani? Mikor a lány épp felnőtt lesz saját élettel? Mit gondoltok? Hogy minden este együtt lesztek otthon, társasoztok meg ilyesmi? Fésülgeted meg befonod a haját? Közös kirándulásra mentek majd minden hétvégén. Hát biztosan nem... nem is értem minek ez a nagy hajcihő. Egyébként is ő megy hozzátok, legyen hálás hogy ingyen oda mehet, nem kell koleszt fizetni meg a többi ismeretlennel együtt nyomorogni.
Mimoza hercegnő menjen csak kollégiumba talán felszed vmit magára.. Kutya gyerek felelősség,nem félre dobhato ha baBA fobiás lenne v zavarná a sirás a füzős lelkét, ki kéne dobni a kis babát is a házból,mai fiatalok el vannak kapatva sajnos..
58N
Minden fóbia ellen lehet tenni,nekem pókfóbiam volt,leküzdöttem es azóta nem kapok fraszt 1póktól sem!
Kicsit túlzasba viszi a lány,pláne ha egy 10kg alatti kis csöpp kutyárol van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!