A kutya vagy a gyerek a fontosabb?
Figyelt kérdés
A férjem és én panelban élünk egy tiszta és rendezett kutyával. A férjemnek van egy majdnem felnőtt lánya, aki jövőre nagy valószínűséggel egyetemre megy. Jók az esélyei. A kiszemelt egyetem a mi városunkban van, így ha a lány hozzánk költözik, a kollégiumot megússza. Az apja nagyon szeretné, hogy így legyen, mert mindig is vágyott rá, hogy a lánya vele éljen. A lánnyal amúgy semmi baj nincs, azt leszámítva, hogy kutya fóbiás. Ezzel úgy vagyunk, hogy erről nem igazán tehet. Sajnos ha itt marad a kutyánk, ő inkább kollégista lesz. A kutya "eredetileg" az enyém volt, most már nyilván közös, és arról is közösen döntöttünk hogy sajnos mennie kell a háztól. Természetesen nem akárhová. A szüleimhez viszem vidékre es tudom hogy ott jó dolga lesz. Szeretjük nagyon, de mégiscsak nagyobb dolog az, hogy végre a férjem lánya többet lesz nálunk. Szegény évek óta vágyik rá, és én is kedvelem a lányt. Hozza tartozik még a dolgomhoz, hogy nekem valószínűleg nem lehet gyerekem. Megértem a férjem vágyát es a boldogságát, sőt, azt kell mondjam, irigylem is érte. Én is várom hogy nálunk legyen a lánya. Jól kijövök vele, sőt az anyjával is. Rokonaim piszkálnak hogy milyen kegyetlenség ez a kutyával szemben. :(2018. dec. 27. 16:53
1/79 anonim válasza:
A ti döntésetek, másnak nincs köze hozzá, tehát ne hagyd, hogy beleugassanak.
2/79 anonim válasza:
Nehéz helyzet. De a kutyámtól azt hiszem semmilyen okból nem válnék meg. Annál sokkal fontosabb nekem. A helyzetet nem tudom hogyan oldanám meg, de a kutya maradna velem...
3/79 anonim válasza:
Én se küldtem volna el a kutyust, de ha neked így jó, akkor senkinek semmi beleszólása.
4/79 anonim válasza:
Én azért megpróbáltam volna összeszoktatni őket. Ismerek olyan kutyafóbiást aki annyira félt a kutyáktól, hogyha pórázon tőle 5 méterre volt egy kutya aki ránézett már hisztériás sírógörcsben tört ki (gyerekkorában megtámadta egy kutya). Mivel a baráti társaságunkban mindenkinek van egy vagy több kutyája, akiket rendszeresen viszünk magunkkal a közös eseményekre, így kénytelen volt hozzászokni a gondolathoz. Szépen lassan, kb fél év alatt eljutottunk oda, hogy a nyugisabb ismerős kutyákat már meg is ölelgeti.
Én nem dobtam volna egyből ki a kutyát, de igazából amit leírsz még mindig humánusabb megoldás, hisz rokonokhoz kerül, nem menhelyre vagy egy vadidegenhez.
5/79 anonim válasza:
Nem küldtem volna egy kutyám egy idegen miatt. Te igen, te lelkiismereted.
6/79 A kérdező kommentje:
Kiskamasz kora óta nem tudtuk összeszoktatni a kutyával. Ez megnehezítette a láthatásokat is. Nagyon keveset aludt nálunk és az is kínkeserves volt számára. Nem azonnal döntöttünk így, régóta rágjuk a dolgot. Ez az egyetem ügy tette fel az i-re a pontot. Kicsit talán tartozunk is ezzel. Eddig ő veszített sok együtt töltött időt a kutya miatt, most talán itt az ideje, hogy békében ellegyen nálunk. :(
2018. dec. 27. 17:10
7/79 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, a férjem lánya nem idegen, hanem családtag.
2018. dec. 27. 17:12
8/79 anonim válasza:
Jó és akkor most mi a gond? Nagylány is, kutya is jó helyre kerül!
9/79 anonim válasza:
Hát szégyellheted magad. Jöhet a szokásos nullázás.
10/79 anonim válasza:
Ha majd letelik 3 hónap a közös életből, térjünk visdza a témára. Tehetsz fel majd megint kérdést, kapcsolat vagy gyerek címmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!