Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Befogadtuk őket ilyen feltétel...

Befogadtuk őket ilyen feltételekkel? Tényleg gonoszság lenne?

Figyelt kérdés

Unokaöcsémet a feleségével és a 7 hónapossal befogadtuk,mert egyébként mehettek volna a híd alá.

Viszont csak időlegesen,3 hónapra,és ezekkel a feltételekkel:

- melóznak, találtunk nekik munkát,unokaöcsémnek heti 6 nap 12 óra 150ezerért,feleségének heti 5 nap 10 óra 120 ezerért. Ha jobbat talál persze váltson,de érettségivel kevés munkatapasztalattal nem rossz

- picurnak bölcsi,reggel 8kor elviszem én,délután fél5kor anyja hozza el

-fizujukból 10-10ezret tarthatnak meg,többit én gyűjtöm,amikor mennek el egyben megkapják

- házban nincs cigi,ha elköltik cigire első héten a pénzük,akkor így jártkak

-kajába rezsibe nem kell adniuk,de eszik amit mi

-szobájuk nekik kell rendbentartani,gyerek után ők pakolnak el,maguk után elmosogatnak,rendet raknak

Ők belementek,muszáj volt mert a gyámügy elvinné a kicsit,ide is kijár 2hetente a gyámügyes nő,hogy minden rendben van-e. (a picur alultáplált,azt ette ami akadt,most kap tápszert gyümit pépet)

Anyám nagyanyámmal és a hugával (unokaöcsém anyja) meg ki van akadva hogy 10-12 órá melóra kényszerítem őket,a picinek az anyja mellett lenne a helye,lenyúlom a pénzük,gonosz vagyok...

2016. dec. 4. 08:40
 61/119 A kérdező kommentje:
Én is szeretnék heti 150ezret keresni 😀
2016. dec. 4. 11:27
 62/119 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező, amúgy az unokaöcsédék tudják, hogy havi 150-et keresnek, nem hetit?

Még a végén te leszel a hibás, hogy a havi 600-ból csak 150-et adsz nekik.

2016. dec. 4. 11:30
 63/119 anonim ***** válasza:
1%
Hàt ha az én feleségem lennél 200et én is elköltenék de vàlóperes ügyvédre. Vagy mennyit kerestek, hogy 2gyerek melett ennyit nélkülözni tudtok???? Helyedben megszerezném a gyerek felügyeleti jogàt. Ezek meg kezdjenek azt magukkal amit akarnak tudnak.
2016. dec. 4. 11:30
 64/119 anonim ***** válasza:
4%

Nem olvastam a válaszokat, de "heti 6 nap 12 óra ".

- Ez kizárólag fekete munka lehet.

- Nincs jogod elvenni más pénzét.

2016. dec. 4. 11:36
 65/119 anonim ***** válasza:
20%
A fiataloknak amúgy mit szólnak ehez a rendszerhez?
2016. dec. 4. 11:38
 66/119 A kérdező kommentje:

Keresünk annyit hogy belefér anyagilag kis ideig havi kb 70ezer amibe kerülnek plusszban. De hosszútávon nem akarok senkit szponzorálni.

Tudják mennyit keresnek,már számolgattam velük hogy ha az anyuka csak 8 óraban fog dolgozni akkor mennyi bevételük lesz,mennyi megy el lakhatásra kajára babára,mennyit kellene félretenniük vészhelyzetre.

A kisebbik lányom beteg volt,együtt néztük mibe kerül egy sima megfázás. Mert gyereknél nincs majd elmúlik,vitamin kell,lázcsillapító. Sajnos ilyeneket nem láttak sehol,én se anyámtól tanultam.

2016. dec. 4. 11:43
 67/119 anonim ***** válasza:
94%
De hat a kerdezo nelkul a hid ala mennenek es a babat elvenne a gyamugy. A keresetuket nem a kerdezo zsebeli be, csak felreteszi, h ne cigire menjen el. Tanitgatja az anyukat fozni, vasarolni, sporolnk, mikozben neki is ket gyereke van. Csomo energiat belerak ebbe a csaladba. Talalt nekik munkat, igaz, tenyleg huzos, de enelkul a gyamugy elvenne a babat. Kereshetnek maguknak jobbat, nem kotelezo ezt elvallalni. Valaszthattak volna azt is, hogy nem kernek a kerdezo segitsegebol. Nem ezt valasztottak. Amugy meg a ferjem tuti nem engedne ide egy ilyen csaladot, akikkel ennyi a feladat, o ehhez onzo es kenyelmes, szoval a ferj reszerol is jofejseg ez. Igen, vannak feltetelek, de rengeteg-remgeteg aldozat a kerdezo csaladja reszerol. Ezt senki nem veszi eszre. Es egy ketgyerekes csaladrol beszelunk, nem unatkozo szinglikrol. Az unokaocsire meg rafer a kontroll, mert latjuk, hova jutottak nelkule.
2016. dec. 4. 11:45
 68/119 A kérdező kommentje:

Unokaöcsémnek meg szoknia kell a fizikai munkát és hogy esténként fürdés van és babaetetés nem csavargás. De bejár dolgozni.

A feleségének jobban bejött a dolog,van főtt kaja,a baba is jobban van,már nem.sír egész éjjel nappal. Rá próbálok jobban hatni,ha szétmennek is tudjo boldogulni. (2 éves kapcsolat,baba előtt nem laktak együtt,fiatalok,unokaöcsém nem az az apatipus)

2016. dec. 4. 11:46
 69/119 anonim ***** válasza:
7%

"Már keresgélek lakást,azt nem bízom rájuk,"

Mi vagy te, a gyámjuk?

Igen, jobban járnának, ha átmenetileg gondozás alá kerül a gyerek, nem pedig zsarolnád őket. Szerinted mennyit lesz így a gyerek a szüleivel? Ki fog vele foglalkozni?

Feketemunkára kényszeríteni őket? Heti 6x12 óra? Jó hogy nem rögtön rabszolgának adod el őket!

Mi az, hogy elveszed a pénzüket?

Az meg van, hogy a gyáémügyet érdekelni fiogja, mit dolgoznak a szülők, és ha kiderül a fekete munka, akkor gáz van?

És az is megvan, hogy a dolgozót is börtönbe vághatják?

"310/A. § (1) Az a munkáltató, aki a) munkaszerződés nélkül, b) színlelt szerződéssel alkalmazott munkavállalója részére járó személyi jellegű juttatáshoz kapcsolódó, a kifizetőt terhelő, az államháztartás valamely alrendszerébe kötelezően előírt közteher-fizetési kötelezettség teljesítését elmulasztja, ha az elvont adók összege együttesen kisebb adóbevétel-csökkenést eredményez, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény folytán az elvont adók összege együttesen nagyobb adóbevétel-csökkenést eredményez. (3) A büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény folytán az elvont adók összege együttesen jelentős adóbevétel-csökkenést eredményez. (4) A büntetés bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény folytán az elvont adók összege együttesen különösen nagy, vagy ezt meghaladó adóbevétel-csökkenést eredményez. "

2016. dec. 4. 11:48
 70/119 A kérdező kommentje:

Férjem is próbál segiteni,főkent a két sajáttal foglalkozik többet addigis. Pedig hogy örült amikor már a kisebbünk végigaludta az éjszakát. Most megint babasirasra kel.

Az én kedvemért sok mindenre képes.

2016. dec. 4. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!