Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Befogadtuk őket ilyen feltétel...

Befogadtuk őket ilyen feltételekkel? Tényleg gonoszság lenne?

Figyelt kérdés

Unokaöcsémet a feleségével és a 7 hónapossal befogadtuk,mert egyébként mehettek volna a híd alá.

Viszont csak időlegesen,3 hónapra,és ezekkel a feltételekkel:

- melóznak, találtunk nekik munkát,unokaöcsémnek heti 6 nap 12 óra 150ezerért,feleségének heti 5 nap 10 óra 120 ezerért. Ha jobbat talál persze váltson,de érettségivel kevés munkatapasztalattal nem rossz

- picurnak bölcsi,reggel 8kor elviszem én,délután fél5kor anyja hozza el

-fizujukból 10-10ezret tarthatnak meg,többit én gyűjtöm,amikor mennek el egyben megkapják

- házban nincs cigi,ha elköltik cigire első héten a pénzük,akkor így jártkak

-kajába rezsibe nem kell adniuk,de eszik amit mi

-szobájuk nekik kell rendbentartani,gyerek után ők pakolnak el,maguk után elmosogatnak,rendet raknak

Ők belementek,muszáj volt mert a gyámügy elvinné a kicsit,ide is kijár 2hetente a gyámügyes nő,hogy minden rendben van-e. (a picur alultáplált,azt ette ami akadt,most kap tápszert gyümit pépet)

Anyám nagyanyámmal és a hugával (unokaöcsém anyja) meg ki van akadva hogy 10-12 órá melóra kényszerítem őket,a picinek az anyja mellett lenne a helye,lenyúlom a pénzük,gonosz vagyok...

2016. dec. 4. 08:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/119 anonim ***** válasza:
92%

Remélem lesz haszna az erőlködésnek. Gondolom a félretett pénzt nem fogja a kezükbe adni, legalábbis nem az egészet,kifizeti belőle az albit+kauciót, bespájzol a gyereknek (pelenka, tápszer,gyógyszer) legalábbis én ezt tenném.

Ja ls kérdező, a helyedben én elvinném a nőt orvoshoz, hogy írasson f.gátlót magának.

2016. dec. 4. 12:44
 92/119 anonim ***** válasza:
62%
Nem hát, nem kell ehhez romanak lenni. Akikről én írtam, ők sem azok. Anyukának főiskolai végzettsége is lenne, ha az utolsó évben nem jött volna össze a párjával, aki azóta már a férje. Azóta csak a pasi körül forog a világ, minden más le van xarva. A gyerek is....
2016. dec. 4. 12:51
 93/119 anonim ***** válasza:
34%
82-es Nem a kérdezőnek kellene spórolnia nekik ! Nem értitek a felelősség lényegét. A kérdező lakhatást , segítséget biztosított oké...ezzel semmi gond, de ő keresek munkát, ő spórol, ő keres majd új albit... Szóval ő oldja meg helyettük, amit a két léhűtő telibef@sott és ott a baba amiről szintúgy nem gondoskodtak ...3 hónap alatt nem lehet újra szocializálni egy embert... Utána hogy lesz?
2016. dec. 4. 12:52
 94/119 A kérdező kommentje:

Bármikor kereshet jobb melót,mindkettejük óraberes melót végez,barmikor szólhatnak hogy holnap csak 10re jövök. Van netünk,tudnak keresni. De érettségivel nyelvtudas nélkül nem fognak 200ezret fizető irodai melót kapni.

Ha letelik a 3 honap akkor megkapjak a penzük,albi kaucio már abból lesz. Az anyukaval már megbeszéltük,elkezdtük összeírni mivel kellene feltölteni a kamrát kezdésnek, borítékos módszer tűnik jónak hogy a havi keretet 4 fele szedi és heti annyit lehet elkölteni. Nem buta lány csak sosem látott jó példát.

2016. dec. 4. 12:53
 95/119 A kérdező kommentje:
93as válaszolo. Akkor mondd te hogy csinálnád?
2016. dec. 4. 12:55
 96/119 anonim ***** válasza:
91%
Ismerősöm csalàdvédelmis Lyukó völgyben. Miskolc legdurvàbb része ott szokott ilyen megesni. Pl egy fizetés 3napig tart de a márkás chips zacskójàt 2hétig hordja a szél. Fiatal anyukàkat meg kell tanìtani gyerekre pénzt kell költeni. A gyerek beteg lessz mit kell tenni. Nàlunk romatelep. P k
2016. dec. 4. 12:59
 97/119 anonim ***** válasza:
8%
Kérdező! Van 2sajàt+1gyereked egy tanìtàsra szoruló rokonod....hogy van ennyi időd itt lenni??
2016. dec. 4. 13:10
 98/119 anonim ***** válasza:
84%
Az a baj, hogy mindig van valaki, aki segít. Nincsenek rakenyszeritve, hogy osszeszedjek magukat. Nincs hol lakni? A Kati a múltkor is befogadott bennünket. Nincs a gyereknek ruhája? Szóljunk anyunak, majd vesz. Nincs mit enni? Menjünk a nagynenihez. Stb... Bármilyen kegyetlenül is hangzik, hagyni kellett volna. A babát ti is magatokhoz vehettetek volna családba fogadassal -még most is megtehetitek, a gyamugyi ugyintezo elmondása mit kell tenni- de mehetett volna átmeneti gondozásba, hátha az kellően nagy pofon ahhoz, hogy magukhoz térjenek és megvaltozzanak.
2016. dec. 4. 13:14
 99/119 A kérdező kommentje:

Nagyis délelőtt van,ilyenkor a férjem elviszi anyóshoz a gyerekeket( mi nem bírjuk egymast),én főzőcskézel,rendet rakok,stb.

Unokaöcsémék délelőtt anyuéknál voltak,hazajöttek ebédeltek,most a szobaban vannak,a baba alszik.

2016. dec. 4. 13:21
 100/119 anonim ***** válasza:
87%

Így már oké ha legalább elvi szinten kitörhetnek. Szerintem annak akinek valami nem megy lehet segíteni s pont így.

Régi mondás hogy ne enni adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni.

Csak nem szabad túl hirtelen elengedni a kezét.

Pl. azzal ha valakit megtanítunk halászni, majd ott hagyjuk nem sokat segítettünk, ha nem tanítottuk meg hálószövésre és csónak karbantartásra is.

2016. dec. 4. 13:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!