Befogadtuk őket ilyen feltételekkel? Tényleg gonoszság lenne?
Unokaöcsémet a feleségével és a 7 hónapossal befogadtuk,mert egyébként mehettek volna a híd alá.
Viszont csak időlegesen,3 hónapra,és ezekkel a feltételekkel:
- melóznak, találtunk nekik munkát,unokaöcsémnek heti 6 nap 12 óra 150ezerért,feleségének heti 5 nap 10 óra 120 ezerért. Ha jobbat talál persze váltson,de érettségivel kevés munkatapasztalattal nem rossz
- picurnak bölcsi,reggel 8kor elviszem én,délután fél5kor anyja hozza el
-fizujukból 10-10ezret tarthatnak meg,többit én gyűjtöm,amikor mennek el egyben megkapják
- házban nincs cigi,ha elköltik cigire első héten a pénzük,akkor így jártkak
-kajába rezsibe nem kell adniuk,de eszik amit mi
-szobájuk nekik kell rendbentartani,gyerek után ők pakolnak el,maguk után elmosogatnak,rendet raknak
Ők belementek,muszáj volt mert a gyámügy elvinné a kicsit,ide is kijár 2hetente a gyámügyes nő,hogy minden rendben van-e. (a picur alultáplált,azt ette ami akadt,most kap tápszert gyümit pépet)
Anyám nagyanyámmal és a hugával (unokaöcsém anyja) meg ki van akadva hogy 10-12 órá melóra kényszerítem őket,a picinek az anyja mellett lenne a helye,lenyúlom a pénzük,gonosz vagyok...
Remélem lesz haszna az erőlködésnek. Gondolom a félretett pénzt nem fogja a kezükbe adni, legalábbis nem az egészet,kifizeti belőle az albit+kauciót, bespájzol a gyereknek (pelenka, tápszer,gyógyszer) legalábbis én ezt tenném.
Ja ls kérdező, a helyedben én elvinném a nőt orvoshoz, hogy írasson f.gátlót magának.
Bármikor kereshet jobb melót,mindkettejük óraberes melót végez,barmikor szólhatnak hogy holnap csak 10re jövök. Van netünk,tudnak keresni. De érettségivel nyelvtudas nélkül nem fognak 200ezret fizető irodai melót kapni.
Ha letelik a 3 honap akkor megkapjak a penzük,albi kaucio már abból lesz. Az anyukaval már megbeszéltük,elkezdtük összeírni mivel kellene feltölteni a kamrát kezdésnek, borítékos módszer tűnik jónak hogy a havi keretet 4 fele szedi és heti annyit lehet elkölteni. Nem buta lány csak sosem látott jó példát.
Nagyis délelőtt van,ilyenkor a férjem elviszi anyóshoz a gyerekeket( mi nem bírjuk egymast),én főzőcskézel,rendet rakok,stb.
Unokaöcsémék délelőtt anyuéknál voltak,hazajöttek ebédeltek,most a szobaban vannak,a baba alszik.
Így már oké ha legalább elvi szinten kitörhetnek. Szerintem annak akinek valami nem megy lehet segíteni s pont így.
Régi mondás hogy ne enni adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni.
Csak nem szabad túl hirtelen elengedni a kezét.
Pl. azzal ha valakit megtanítunk halászni, majd ott hagyjuk nem sokat segítettünk, ha nem tanítottuk meg hálószövésre és csónak karbantartásra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!