Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Befogadtuk őket ilyen feltétel...

Befogadtuk őket ilyen feltételekkel? Tényleg gonoszság lenne?

Figyelt kérdés

Unokaöcsémet a feleségével és a 7 hónapossal befogadtuk,mert egyébként mehettek volna a híd alá.

Viszont csak időlegesen,3 hónapra,és ezekkel a feltételekkel:

- melóznak, találtunk nekik munkát,unokaöcsémnek heti 6 nap 12 óra 150ezerért,feleségének heti 5 nap 10 óra 120 ezerért. Ha jobbat talál persze váltson,de érettségivel kevés munkatapasztalattal nem rossz

- picurnak bölcsi,reggel 8kor elviszem én,délután fél5kor anyja hozza el

-fizujukból 10-10ezret tarthatnak meg,többit én gyűjtöm,amikor mennek el egyben megkapják

- házban nincs cigi,ha elköltik cigire első héten a pénzük,akkor így jártkak

-kajába rezsibe nem kell adniuk,de eszik amit mi

-szobájuk nekik kell rendbentartani,gyerek után ők pakolnak el,maguk után elmosogatnak,rendet raknak

Ők belementek,muszáj volt mert a gyámügy elvinné a kicsit,ide is kijár 2hetente a gyámügyes nő,hogy minden rendben van-e. (a picur alultáplált,azt ette ami akadt,most kap tápszert gyümit pépet)

Anyám nagyanyámmal és a hugával (unokaöcsém anyja) meg ki van akadva hogy 10-12 órá melóra kényszerítem őket,a picinek az anyja mellett lenne a helye,lenyúlom a pénzük,gonosz vagyok...

2016. dec. 4. 08:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/119 anonim ***** válasza:
24%
Nem áruló el hogy jutottak ide és miért gondolod, hogy 3 honapmutan működni fog?
2016. dec. 4. 09:22
 22/119 anonim ***** válasza:
13%
Nem mondtam, hogy a kérdező hibája. Azt se értem, ők hogy bírják, mikor élnek ennyi munka mellett
2016. dec. 4. 09:23
 23/119 anonim ***** válasza:
16%
Én mondjuk a gYerek dolgait nem állnám helyettük,annyival több pénzt adnék nekik vissza a fizujukbol
2016. dec. 4. 09:23
 24/119 anonim ***** válasza:
93%
23-as, másra költenék. Cigire pl. Alultáplált volt a gyerek, amíg ők osztották be a pénzt.
2016. dec. 4. 09:26
 25/119 A kérdező kommentje:

Nem netezek egész nap,azért nem válaszolok egyből.

Már nem dolgozom csak napi 8 órát,amikor a házunk majdnem elúszott akkor dolgoztunk annyit,gyerekek még nem voltak,kibírtuk,húzós 2 év volt.

3 hónap után mennek albérletbe,gyámügy fog a nyakukra járni addig amig nem látazik fixnek hogy jó helyen van a picur.

Viszem magammal vásárolni az anyukát,lássa mibe fog kerülni a normális táplálás,írjuk papírra mennyi ment el kajájukra,babára,együtt kerestünk turit ruháert.

2016. dec. 4. 09:33
 26/119 A kérdező kommentje:

Nem ők beszéltek ki,én nem titkoltam anyámék előtt a dolgokat,nem hiszem hogy van mit.

Úgy jutottak ide hogy a nagy semmire csináltak gyereket.

Amig meg nem született addig ki ki a saját anyjával lakott. Utána mentek albiba,a lány kapott a nagymamája után párszázezret,eddig tartott.

2016. dec. 4. 09:36
 27/119 anonim ***** válasza:
96%

"Segíteni nem ugyanaz mint dirigálni." - A pár szemmel láthatóan rászorul arra, hogy "dirigáljanak" nekik, mert kb. az orrukat sem tudják egyedül kifújni.

Tényleg "gonoszság", hogy

- dolgozni kell (sima érettségivel, mert egyéb végzettség ugye nincs)

- félreteszik nekik a pénzüket, ha már maguk nem tudják beosztani

- nem dohányozhatnak a lakásban (főleg gyerek mellett, de különben is)

- ingyen etetik őket meg a gyereket

- ingyen lakhatást biztosítanak mindhármuknak

- elviszik helyettük a gyereket reggel a bölcsibe

- rendet kell tartaniuk maguk körül (mi több, "horror", el kell mosogatniuk maguk után)

Abban sajnos egyetértek a többiekkel, hogy valószínűleg "vissza fognak esni", és nem fognak tudni megállni egyedül a lábukon, ha leveszed a kezed róluk, pedig örökké nem anyáskodhatsz felettük, már csak azért sem, mert ez túl nagy áldozat lenne tőled!

Szerintem marha rendes vagy, hogy legalább megpróbálod, hátha mégis észbe kapnak!

(Én a helyükben inkább a 3 hónap letelte után is megkérnélek, hogy pl. segíts beosztani a pénzt.)

2016. dec. 4. 09:37
 28/119 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy 3 hónap alatt csodát tudok tenni,utána is fogni kell a kezüket,a 3 hónap a férjem miatt van,ennél többet tőle sem várhatok.
2016. dec. 4. 09:37
 29/119 anonim ***** válasza:
95%
Elsore egy kicsit dtasztikusnak tuntel. Felnott embereknek megmondani, mikor mite kolthetnek? De ahogy nezem, a rokonaid csak az eletkoruk szerint felnottek, mashogy nem. Jobb is, ha te takarekoskodsz helyettuk. Nagy segitseg, hogy nem kell kolteniuk semmire. A picikenek tenyleg Anya kene, de ez a csalad nincs abban a helyzetben, hogy megengedhetnek maguknak ezt a "luxust". A munka sok, tenyleg sok, de te talaltad nekik, talaljanak jobbat, ha tudnak. Jobban belegondolva nagyon korrektek vagytok, csomo anyagi es egyeb terhet a nyakatokba vesztek, alajuk raktok mindent es igen, nekik dolgozniuk kell, de ez nem a ti hasznotok lesz, hanem az ovek. Minden fillert, amit megketesnek, ok kapnak meg, plusz honapokig etetitek oket.
2016. dec. 4. 09:44
 30/119 anonim ***** válasza:
87%
Az a fura, hogy ilyennek kell lenni velük és maguktól ezeket nem így csinálnák.
2016. dec. 4. 09:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!