Befogadtuk őket ilyen feltételekkel? Tényleg gonoszság lenne?
Unokaöcsémet a feleségével és a 7 hónapossal befogadtuk,mert egyébként mehettek volna a híd alá.
Viszont csak időlegesen,3 hónapra,és ezekkel a feltételekkel:
- melóznak, találtunk nekik munkát,unokaöcsémnek heti 6 nap 12 óra 150ezerért,feleségének heti 5 nap 10 óra 120 ezerért. Ha jobbat talál persze váltson,de érettségivel kevés munkatapasztalattal nem rossz
- picurnak bölcsi,reggel 8kor elviszem én,délután fél5kor anyja hozza el
-fizujukból 10-10ezret tarthatnak meg,többit én gyűjtöm,amikor mennek el egyben megkapják
- házban nincs cigi,ha elköltik cigire első héten a pénzük,akkor így jártkak
-kajába rezsibe nem kell adniuk,de eszik amit mi
-szobájuk nekik kell rendbentartani,gyerek után ők pakolnak el,maguk után elmosogatnak,rendet raknak
Ők belementek,muszáj volt mert a gyámügy elvinné a kicsit,ide is kijár 2hetente a gyámügyes nő,hogy minden rendben van-e. (a picur alultáplált,azt ette ami akadt,most kap tápszert gyümit pépet)
Anyám nagyanyámmal és a hugával (unokaöcsém anyja) meg ki van akadva hogy 10-12 órá melóra kényszerítem őket,a picinek az anyja mellett lenne a helye,lenyúlom a pénzük,gonosz vagyok...
Nem netezek egész nap,azért nem válaszolok egyből.
Már nem dolgozom csak napi 8 órát,amikor a házunk majdnem elúszott akkor dolgoztunk annyit,gyerekek még nem voltak,kibírtuk,húzós 2 év volt.
3 hónap után mennek albérletbe,gyámügy fog a nyakukra járni addig amig nem látazik fixnek hogy jó helyen van a picur.
Viszem magammal vásárolni az anyukát,lássa mibe fog kerülni a normális táplálás,írjuk papírra mennyi ment el kajájukra,babára,együtt kerestünk turit ruháert.
Nem ők beszéltek ki,én nem titkoltam anyámék előtt a dolgokat,nem hiszem hogy van mit.
Úgy jutottak ide hogy a nagy semmire csináltak gyereket.
Amig meg nem született addig ki ki a saját anyjával lakott. Utána mentek albiba,a lány kapott a nagymamája után párszázezret,eddig tartott.
"Segíteni nem ugyanaz mint dirigálni." - A pár szemmel láthatóan rászorul arra, hogy "dirigáljanak" nekik, mert kb. az orrukat sem tudják egyedül kifújni.
Tényleg "gonoszság", hogy
- dolgozni kell (sima érettségivel, mert egyéb végzettség ugye nincs)
- félreteszik nekik a pénzüket, ha már maguk nem tudják beosztani
- nem dohányozhatnak a lakásban (főleg gyerek mellett, de különben is)
- ingyen etetik őket meg a gyereket
- ingyen lakhatást biztosítanak mindhármuknak
- elviszik helyettük a gyereket reggel a bölcsibe
- rendet kell tartaniuk maguk körül (mi több, "horror", el kell mosogatniuk maguk után)
Abban sajnos egyetértek a többiekkel, hogy valószínűleg "vissza fognak esni", és nem fognak tudni megállni egyedül a lábukon, ha leveszed a kezed róluk, pedig örökké nem anyáskodhatsz felettük, már csak azért sem, mert ez túl nagy áldozat lenne tőled!
Szerintem marha rendes vagy, hogy legalább megpróbálod, hátha mégis észbe kapnak!
(Én a helyükben inkább a 3 hónap letelte után is megkérnélek, hogy pl. segíts beosztani a pénzt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!