Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan kell figyelmen kívűl...

Hogyan kell figyelmen kívűl hagyni a rokonok gonosz támadó jellegű beszólásait?

Figyelt kérdés

Mert mindig sértegetnek. Anyám testvérei.

Pedig én aztán nem ártottam nekik. Csak olyan természetük, hogy bal lábbal kelnek fel, akkor kiosztanak, ha meg jó a kedvük akkor többnyire rendesek, de akkor is 80%ban gonoszak, és bal lábbal keltek fel.

És megmondtam a szüleimnek, hogy márpedig én nem fogok többé találkozni a testvéreikkel, mert mindig leszólnak.

Mire kaptam egy választ, hogy "csak te érzed úgy..."

Na de nem, nem csak én, hanem CSAK engem szeretnek kioktatni.

Nem vagyok egy vékony alkat, de kövér sem, olyan átlagos, erre mikor közös ebéd vvolt, és én szedtem még 1x, kaptam 1 beszólást, hogy "Vigyázz mennyit eszel, még a végén elhízol!" De ezt ne ilyen vicces formában képzeljétek el, hanem sértően. Ez csak egy példa volt, de mindig megjegyeznek valamit, ha csinálok. Nem tudok úgy viselkedni, hogy mindig megfeleljen nekik, mindenért mondanak valami gonoszkodó megjegyzést.

Másik, ott voltam, kimentem telefonálni a haverommal, mert rég beszéltem vele, és dumáltam olyan 10 percet, és bejövök, és a reakció: "Te mindig a telefonon lógsz?"

Most mi közük van ahhoz, hogy mennyit telefonálok? Nem Ők fizetik!

Szóval ilyenek.

És a szüleim erre azt mondják, hogy nem kell mindenért megsértődni, mert akkor ha ez így menne, akkor senki nem beszélne senkivel!

De hogy hagyjam már figyelmen kívűl azt, hogy kioktatnak?

Egyszer vissza akarok nekik szólni, de nem merek, még a végén az jönne ki, hogy én vagyok a felbujtó!

Hogyan lehet letojni azt, hogy beszólnak mindenért?

Nem hagyják a szüleim, hogy azt tegyem amit akarok, és soha többé ne találkozzak ezekkel, akik folyton sértegetnek.

2013. okt. 7. 11:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Ez nekem pont aktuális :)

Nagynéném imád csesztetni, főleg a (tök átlagos) súlyommal... Mindenbe beleköt, és ma megyek meglátogatni a nagymamám, tehát őt is. Hát én csak annyit tudok mondani, hogy a heppjeikre elő gyárts válaszokat. Pl. "vigyáznod kellene a súlyodra, mert hízol" --> "a párom pont így szeretett meg, szerintem el is hagyna ha soványabb lennék" . Mindezt széles mosollyal, hogy lássa, ne érte el a célját, mert lepereg. Egy darabig erősebben fog próbálkozni, aztán keres másik céltáblát.

2013. okt. 7. 11:40
 2/19 anonim ***** válasza:
0%

Hát azért az amit leírtál, még nem a világ vége. Nem olyan durva dolgok ezek, persze ha látják, hogy ez neked rosszul esik visszafoghatnák kicsit magukat.

Próbálj meg viccet csinálni ezekből a beszólásokból, hiszen felnőttként lehet tudni, hogy nem bántó szándékkal mondják. Talán ha jót nevettek rajta, akkor téged se fog így feszélyezni a közösen töltött idő.

Amúgy vendégségbe az asztaltól felállni, és 10 percre kivonulni telefonálni nem túl illedelmes dolog.

2013. okt. 7. 11:41
 3/19 A kérdező kommentje:

De velük nem lehet nevetgélni. Ők nem humorosak. Ők akkor nevetnek, ha kárövendés van. Valaki mond egy viccet, semmi reakció, valaki elmesél egy sztorit, hogy lekéste a buszt, miután elázott, és leesett a lépcsőn, na azon majd megszakadnak!

És azt vettem észre, minél jobb kedvemben láttak annál jobban dolgoztak azon, hogy rossz kedvem legyen!

2013. okt. 7. 11:47
 4/19 anonim ***** válasza:
0%

te az a 13 éves fiú vagy aki régebben is kérdezgetett, h pl az apja haverjai büdösen jöttek be vendégségbe meg ilyenek? Nagyon hasonló a stílusod.

Szerintem ennyi idős korban az ember még eleve érzékenyebb, fogd fel egy jó kis tréningként az életben, ha nagyobb leszel rájössz, h a munkahelyen, boltokban, hivatalokban is beszélnek sajnos így az emberrel és ha mindent magadra veszel tönkre mész. Meg kell tanulnod h leperegjenek ezek rólad, ez hozzá tartozik a felnőtté válás folyamatához. Egyszerűen csak engedd el a füled mellett, egyszer megunják

2013. okt. 7. 12:06
 5/19 A kérdező kommentje:
Nem. Büdösen? :D Ez melyik kérdés! Viccesnek hangzik! Linkelni tudnál? :D
2013. okt. 7. 12:21
 6/19 anonim ***** válasza:
Az ilyeneken csak mosolyogni kell, mintha föl sem vennéd. Vagy vannak ilyen válaszok, amik szinte minden megjegyzésre jók, pl ha azt mondják vigyázz mert a végén elhízol, akkor csak annyi hogy "igen úgy tűnik", vagy "csak nem", "akkor majd hazagurulok", mindezeket egy szép mosollyal. Akik direkt kötnek beléd, nem fogják szeretni ha csak mosolyogsz rajta.
2013. okt. 7. 12:29
 7/19 anonim ***** válasza:
56%

Rém egyszerű a megoldás: tegyél rá egy lapáttal és karikírozd ki a megjegyzésüket. Ezzel elveszed az élét, illetve a kedvüket is tőle, hiszen nem érik el azt a hatást, amit szerettek volna:

Súly: "Feltett szándékom 200 kg-osra hízni, egész jól haladok, nem? Köszönöm, hogy észrevettétek és megdícsértétek, hogy milyen jól haladok!"

Telefon: (megjegyezném, hogy valóban nem illik ilyen helyzetben telefonálni) "Igen, sőt, állítólag létezik egy technológia, amivel bele tudják varrni a telefont a fejembe, így egész nap telefonálhatok és a még a kezem/fülem sem fárad el!"

2013. okt. 7. 12:42
 8/19 anonim ***** válasza:

Kamaszosan rántsd meg a vállad, s kezd el teljesen másról beszélni. :) Nálam anno bevált.

Ha látják, hogy fontosnak tartod őket, hogy számít a piszkálódásuk, sosem fogják abbahagyni. Az ilyenek gyávák is. Mindig azt bántják, sértegetik, akiről úgy vélik, gyengébb náluk.

Az egyik nagynénémmel én fordultam szembe egy ilyen szituációban, amikor megjegyzést tett a soványságomra, amiről nem tehettem. Elmosolyodtam, s az mondtam, hogy: örvendek, hogy ennyire szívén viseli az egészségemet.

De lám, már akartam mondani, hogy vajon kire hasonlít az őseink közül, mert nagyon karakteresedik az orra, egyre nagyobb a feneke. :) Megnyúlt a képe szépen.

2013. okt. 7. 12:43
 9/19 anonim ***** válasza:
Javítás: #kezdj el.
2013. okt. 7. 12:45
 10/19 anonim ***** válasza:
60%

Anyósomnak van olyan stílusa, hogy tudom, hogy nem bántó szándékkal teszi, csak meggondolatlan, ezért néha bántó tud lenni.

2 hónapos terhes vagyok, telefonon felbiztatott, hogy most egyek rendesen, mert ilyenkor kell hízni, ő is a terhességei alatt hízott (155 cm és kb 120-140 kg lehet).

Egy héttel később megismételte, mondtam, hogy már 20 kilót felszedtem, de megköszönöm, ha ad még tippet, mert legalább 100 kg túlsúlyt szeretnék magamra gyűjteni, de az emésztésem nem partner benne.

Döbbent csend, majd tématerelés. Azt hiszem többet nem hozza fel a témát :)

2013. okt. 7. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!