Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan küzdjem azt le, hogy a...

Hogyan küzdjem azt le, hogy a múltban nagyon sokszor bántottak a rokonok?

Figyelt kérdés

Mindig megjegyzést tettek a külsőmre, bajuk volt, nekem szóltak be, mindig idegesek voltak, rám förmedtek.

Én nem akartam soha semmi rosszat, de sok rokonom ilyen ideges természetű, és megutáltam őket.

Nem beszéltem 1-2 vel évek óta, direkt elkerültem a családi rendezvényeket, direkt nem vettem fel a telefont ha hívtak.

Úgy értem ez nem mehet örökké. És valahogy túl akarok lépni azon, hogy ha eszembe jut aki így beszélt velem, azzal ne legyek haragba.

Persze ők nem kértek bocsánatot, csak elintézték egy "érzékeny a lelked" dumával.

Mit tegyek?

2013. szept. 13. 12:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem foglalkoznék velük, mert nem érdemlik meg. Idióta az olyan ember aki ok nélkül bántja a másikat.
2013. szept. 13. 13:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem könnyű a helyzeted nekem is szokott ilyen beszolás jönni .
2013. szept. 13. 13:13
 3/8 Kései Sirató ***** válasza:
Számomra az nem világos, hogy a jövőben milyen kapcsolatot szeretnél velük. El akarod felejteni őket, vagy ki akarsz velük békülni és jóban lenni?
2013. szept. 13. 13:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez az érzékeny a lelked duma ez olyan, hogyha ezt ő így megállapítja, hogy érzékeny vagy, miért nincs rád tekintettel, miért nem hagy el bizonyos mondatokat, kifejezéseket, épp az érzékenységedre való tekintettel?

Szerintem az zavar téged, hogy hívogatnak. Ez újra és újra eszedbe juttatja az összes negatívumot, amin keresztülmentél. Célszerű lenne ezért teljesen megszakítani velük a kapcsolatot. Rokonok ide vagy oda, most ezt akarod újra és újra visszaidézni egy életen át?

De ez persze személyiség kérdése is. Kell ahhoz egy hozzáállás, hogy kilépjél valaki életéből, és utána soha ne érezz megbánást, és ha visszatekintesz, úgy gondold, hogy igen, megérte.

A megbocsátás meg a túllépés a megbántásokon és utána az egymásra mosolygás egy istenkirály dolog, de én eddig csak olyanoktól hallottam hangoztatni, akik húsz éves sérelmeket betű pontossággal emlegettek vissza.

2013. szept. 13. 13:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt szeretném, hogy ha rájuk gondolok ne a harag érzése töltsön el.
2013. szept. 13. 13:47
 6/8 anonim ***** válasza:
42%
Figyelj, kérdező! Az ember azért tesz ezt, vagy azt, mert adott pillanatban azt látja helyesnek. Nem pedig azért, hogy téged bántson. Innét nézve nincs is miért haragudnod, nem igaz?
2013. szept. 14. 23:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Próbálj nekik tisztalapot adni

Vagy: van egy ilyen, hogy :"Akarsz kicsit boldog lenni? Állj bosszút! Akarsz sokáig boldog lenni? Bocsáss meg!"

Meg amúgy nem hagyhatod, hogy a harag felemésszen!! Ne hagy szerintem!!:)

2013. szept. 15. 00:06
 8/8 Kései Sirató ***** válasza:

Ahhoz, hogy szép dolgok jussanak eszedbe róluk, szép élményeket is meg kellene tapasztalnod velük.

Ez csak úgy lehetséges, ha találkoztok, vagy akár meg is hívhatod őket valahova, legyen valamilyen közös szép napotok, emléketek és akkor végképp elfelejtheted a rossz dolgokat.

2013. szept. 16. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!