Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan kell figyelmen kívűl...

Hogyan kell figyelmen kívűl hagyni a rokonok gonosz támadó jellegű beszólásait?

Figyelt kérdés

Mert mindig sértegetnek. Anyám testvérei.

Pedig én aztán nem ártottam nekik. Csak olyan természetük, hogy bal lábbal kelnek fel, akkor kiosztanak, ha meg jó a kedvük akkor többnyire rendesek, de akkor is 80%ban gonoszak, és bal lábbal keltek fel.

És megmondtam a szüleimnek, hogy márpedig én nem fogok többé találkozni a testvéreikkel, mert mindig leszólnak.

Mire kaptam egy választ, hogy "csak te érzed úgy..."

Na de nem, nem csak én, hanem CSAK engem szeretnek kioktatni.

Nem vagyok egy vékony alkat, de kövér sem, olyan átlagos, erre mikor közös ebéd vvolt, és én szedtem még 1x, kaptam 1 beszólást, hogy "Vigyázz mennyit eszel, még a végén elhízol!" De ezt ne ilyen vicces formában képzeljétek el, hanem sértően. Ez csak egy példa volt, de mindig megjegyeznek valamit, ha csinálok. Nem tudok úgy viselkedni, hogy mindig megfeleljen nekik, mindenért mondanak valami gonoszkodó megjegyzést.

Másik, ott voltam, kimentem telefonálni a haverommal, mert rég beszéltem vele, és dumáltam olyan 10 percet, és bejövök, és a reakció: "Te mindig a telefonon lógsz?"

Most mi közük van ahhoz, hogy mennyit telefonálok? Nem Ők fizetik!

Szóval ilyenek.

És a szüleim erre azt mondják, hogy nem kell mindenért megsértődni, mert akkor ha ez így menne, akkor senki nem beszélne senkivel!

De hogy hagyjam már figyelmen kívűl azt, hogy kioktatnak?

Egyszer vissza akarok nekik szólni, de nem merek, még a végén az jönne ki, hogy én vagyok a felbujtó!

Hogyan lehet letojni azt, hogy beszólnak mindenért?

Nem hagyják a szüleim, hogy azt tegyem amit akarok, és soha többé ne találkozzak ezekkel, akik folyton sértegetnek.

2013. okt. 7. 11:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
40%

A "csak te érzed úgy" elég kellene lennie ahhoz, hogy leálljanak vagy a szüleid állítsák le őket.

Milyen az ő testalkatuk? Ha van rajtuk némi felesleg, akkor simán mondhatod, amikor beszólnak, hogy ó igen, látod rajtuk, hogy tapasztalatból beszélnek!

Ha vékonyak, akkor meg utalj arra, hogy anorexiásak vagy bulémiásak, ami te nem akarsz lenni.

Telefonálásnál: Csak a Guinness-től hívtak, gratuláltak, hogy a világ legkibírhatatlanabb rokonaival eltöltöttél X időt úgy, hogy nem üvöltötted le a fejüket, ezért benne leszel a jövőévi Rekordok könyvében.

2013. okt. 7. 15:12
 12/19 anonim ***** válasza:

Figyelmen kívük hagyni nagyon nehéz. Úgy látszik, a kedves rokonok valamiért téged néztek ki bűnbaknak, és mindig rajtad verik el a port. Mivel a szüleid nem védenek meg, gyanítom az eredeti probléma a szüleidnél van. (Azaz ők akarják, hogy te legyél a családi bűnbak.)

Rakd szépen helyre a rokonokat, úgy, ahogyan megérdemlik! Nem kell félni. Van neked szád, erőd is, csak szedd elő. Ha pedig bármelyik szülőd emiatt pampog, akkor meg kell nekik - nagyon keményen! - mondani, hogy HA MÁR ŐK NEM VÉDENEK MEG a szemét és gonoszkodó rokonoktól, akkor talán ne szóljanak abba bele, hogy te hogyan véded meg magadat.

Valamint azokat a rokonokat teljes mértékben el kell kerülni, akik bántanak. Nem mégy el hozzájuk, nem érdekel a létük sem. Vagy észbe kapnak, vagy marad a helyzet úgy, ahogyan van. Olyanokkal keress kapcsolatot, akik ténylegesen is és átvitt értelemben is adnak neked, akik törődnek veled, akik előre visznek - nem pedig a fordítottjával.

Egy rokon ma már senkinek sem egy életre szóló teher és kötelesség. Le lehet rúgni, végleg. Te nem kérted, adták a szettel, amikor megszülettél. A barátaidat válogasd meg, a rokonaidat pedig felejtsd el, ha csak bántanak.

Ugyanez a szüleidre is, ha felnőttél és nem bírsz velük.

2013. okt. 7. 16:51
 13/19 anonim ***** válasza:
56%

Én meg pont hogy vissza beszólnék nekik. Mindenkiben lehet ám hibát találni, gyanítom te is tudnál. Mikor mondják hogy vigyázz mennyit eszel, akkor vissza kell szólni

pl Jó hogy szólsz , mert nem akarok olyan tehén lenni mint te, vagy nem akarok olyan nagy p.icsát mint neked van.

Nem kell eltűrni hogy valaki ossza az észt.

2013. okt. 7. 18:11
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Hát már nem azért, de tényleg nagy tahóság vendégségben 10 percekre félrevonulni telefonálni. Nem hiszem, hogy olyan hűde fontos ember lennél, hogy ne tudd azt mondani a haverodnak, hogy "bocs, most dolgom van, majd utána visszahívlak és beszélünk". Abban is igazuk van, hogy aki nagydarab, az ne tetézze a dolgokat azzal, hogy mindenkinél többet eszik.
2013. okt. 8. 00:58
 15/19 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom, talán ne reagálj rájuk, és tudom,hogy nehéz, de próbálj pókerarcot vágni, próbáld leplezni, hogy sért!
2013. okt. 8. 01:14
 16/19 anonim ***** válasza:
Vki írta, itt előbb megláttam,h tahóság 10 minre elvonulni, ha vendég van. Hát sztem nem, mert ha van mindig, aki a vendégekkel foglalkozik,nem hagyja őket magára, akkor oké.
2013. okt. 8. 01:15
 17/19 anonim válasza:
"A szőlőből bort is csinálnak" :)) légy kreativ és szólj neki vissza hogy magadat fényezd vagy éppen öket oltsd
2013. okt. 29. 13:44
 18/19 anonim válasza:

Szerintem nem az a megoldás, hogy figyelmen kívül hagyjuk az ilyen viselkedést.

Mivel a témába vág, nagyon javaslom Susan Forward "Mérgező szülők" könyvét és ezt a blogot:

"A nárcisztikus személyiségzavar: a teljes kép ellentmondások nélkül"

[link]

[link]

2017. szept. 13. 10:27
 19/19 anonim válasza:
Szerintem az a legjobb ha kikéred magadnak, erélyesen közölve velük hogy a te érzéseid, szokásaid és saját életedhez és méltósághoz való jogod semmivel nem kisebb mint az ő jogaik. Ha továbbra sem vesznek emberszámba, a hosszú távon az egyetlen egészséges megoldás az marad ha megszakítod a kapcsolatot a téged semmibe vevő családtagokkal.
2017. szept. 13. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!