Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Befogadtuk őket ilyen feltétel...

Befogadtuk őket ilyen feltételekkel? Tényleg gonoszság lenne?

Figyelt kérdés

Unokaöcsémet a feleségével és a 7 hónapossal befogadtuk,mert egyébként mehettek volna a híd alá.

Viszont csak időlegesen,3 hónapra,és ezekkel a feltételekkel:

- melóznak, találtunk nekik munkát,unokaöcsémnek heti 6 nap 12 óra 150ezerért,feleségének heti 5 nap 10 óra 120 ezerért. Ha jobbat talál persze váltson,de érettségivel kevés munkatapasztalattal nem rossz

- picurnak bölcsi,reggel 8kor elviszem én,délután fél5kor anyja hozza el

-fizujukból 10-10ezret tarthatnak meg,többit én gyűjtöm,amikor mennek el egyben megkapják

- házban nincs cigi,ha elköltik cigire első héten a pénzük,akkor így jártkak

-kajába rezsibe nem kell adniuk,de eszik amit mi

-szobájuk nekik kell rendbentartani,gyerek után ők pakolnak el,maguk után elmosogatnak,rendet raknak

Ők belementek,muszáj volt mert a gyámügy elvinné a kicsit,ide is kijár 2hetente a gyámügyes nő,hogy minden rendben van-e. (a picur alultáplált,azt ette ami akadt,most kap tápszert gyümit pépet)

Anyám nagyanyámmal és a hugával (unokaöcsém anyja) meg ki van akadva hogy 10-12 órá melóra kényszerítem őket,a picinek az anyja mellett lenne a helye,lenyúlom a pénzük,gonosz vagyok...

2016. dec. 4. 08:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/119 anonim ***** válasza:
8%

nem hős megmondóember, hanem ember, cseszd meg.

Nincs képesítése? Akkor bejelentkezik munkanélkülinek, szerez egy használható képesítést. Heti 72 óra feketén??? A hülye kérdező kifizeti, ha esetleg apuka lebukik és a NAV a nyakába varrja az elmaradt járulékokat?

Ti tényleg ennyire idióták vagytok, hogy ehhez tapsoltok? LEnne ennek legális, ennél jobb megoldása, mert ennek megint az a vége, hogy (ha és amennyiben...) megkapják a pénzt, mennek vissza albiba, felélik és kezdődik elölről. Ehhez nem egy böszme, rabszolgatartó rokon kell, hanem egy jó szakember.

2016. dec. 4. 10:37
 42/119 anonim ***** válasza:
91%
Szerinted a kérdező által felvázolt emberek tényleg az a kategória, aki képes ilyen ügyintézésre, hogy munkaügyi hivatal, képesítés szerzése...? Felnőtt emberek, akik egy csecsemőt kiéheztettek volna hosszútávon... komolyan? :D Nem, ők nem ez a réteg. És, mint olvastad a kérdező segít a nőnek, "tanítja", hogyan kell gazdálkodni a költségvetésből, és hogyan kell beosztani azt amit majd kapnak.
2016. dec. 4. 10:44
 43/119 A kérdező kommentje:

Nem arra a bő félmillióra szorulunk rá amit félreteszek nekik szerencsére.

Nem legalis ennyit dolgozni,de nem tartottam pisztolyt a fejükhöz. Anyukának sem. De a gyámügyes megígértw hogy elviszi a gyereket ha nem dolgoznak,márpedig egy fizuból albit nem fognak tudni fenntartani,legolcsóbb albi is 60ezer.

2016. dec. 4. 10:45
 44/119 A kérdező kommentje:

Munkanélkülin képesítésszerzés közben mennyit kap? 50ezret? 70et? És az mire elég? A gyerek pelenkája tápszere erre a honapra 35ezer volt...

Anyuka gyese se lenne 30ezer...

Ha az én gyerekeim kajája múlna azon hogy mennyit dolgozok,akkor inkább ne lássanak sokat de kapjanak normális kaját fedelet a fejük fölé

2016. dec. 4. 10:47
 45/119 A kérdező kommentje:
Napi 8 órájuk be van jelentve,a felette óra fekete. Magyar cégek nagy része így dolgoztat. Ez van,lehet jobbat mutatni,örültem hogy ezt találtam
2016. dec. 4. 10:49
 46/119 anonim ***** válasza:
9%
nem, nem képes, de így nem is lesz az soha. Ezért kéne szakember mellé, aki elmondja a lehetőségeit, segít az ügyintézésben, segít talpra állni. Ez nem segítség.
2016. dec. 4. 10:50
 47/119 anonim ***** válasza:
9%
Mire tanítja? Gazdálkodni? Azzal, hogy elveszi a pénzét? Te érted is, amit írsz????
2016. dec. 4. 10:51
 48/119 anonim ***** válasza:
10%

Miért, kérdező, amit most adsz neki, az mire elég?

Igen, kap 50ezret. de lesz esélye arra, hogy talál normális állást. Tényleg nem érted, hogy nem a fekete munka meg a félretett pénz fog segíteni neki? Ez most 3 hónapig így lesz. Aztán fél év múlva megint????

2016. dec. 4. 10:52
 49/119 anonim ***** válasza:
93%
Akinek annyi esze van magától, hogy híd alá kerülése veszélye mellett cigire költi a pénzét, miközben a gyermeke alultáplált, az szerinted mit csinálna ha lenne hirtelen havonta 150 ezer forintja? Elrakná, lekötné, mi? Hogyne... Az egyetlen út, hogy lássanak is egyben valamit abból a pénzből az az, ha nem kapják meg egyszerre. És igen, ha fröcskölődés helyett olvasnál is, a kérdező írta, hogy mutatja, tanítja a nőnek a napi megélhetés költségeit a vásárlásaik alkalmával. Nem elveszi, ellopj a pénzüket továbbra sem.
2016. dec. 4. 10:58
 50/119 anonim ***** válasza:
9%

63%-os válaszolónak igaza van! Hosszútávon gondolkodni célravezetőbb! "Ne halat adj az éhezőnek, tanítsd meg halászni."

Ha elveszed a pénzüket Kérdező és te osztod be, abból semmit nem tanulnak, én azt mondom ha azt akarod látni, hogy felnőtt ember módjára éljenek, akkor kezeld őket felnőttként! Ja és az sem hülyeség, hogy szakmát kéne tanulni, így egy érettségivel csicskák maradnak egy életen át ... Nem vagy az anyjuk sem Terézanya, és a segítő sose lehet diktátor, mert ha neked ezt jelenti a segítség akkor te táplálkozol belőlük és ettől érzed magad jó embernek, de ez nem jóság ez rabszolga tartás, bármennyire is felelőtlenek a rokonaid...rájuk kell bízni a pénzüket, míg nálad vannak!

2016. dec. 4. 10:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!