Befogadtuk őket ilyen feltételekkel? Tényleg gonoszság lenne?
Unokaöcsémet a feleségével és a 7 hónapossal befogadtuk,mert egyébként mehettek volna a híd alá.
Viszont csak időlegesen,3 hónapra,és ezekkel a feltételekkel:
- melóznak, találtunk nekik munkát,unokaöcsémnek heti 6 nap 12 óra 150ezerért,feleségének heti 5 nap 10 óra 120 ezerért. Ha jobbat talál persze váltson,de érettségivel kevés munkatapasztalattal nem rossz
- picurnak bölcsi,reggel 8kor elviszem én,délután fél5kor anyja hozza el
-fizujukból 10-10ezret tarthatnak meg,többit én gyűjtöm,amikor mennek el egyben megkapják
- házban nincs cigi,ha elköltik cigire első héten a pénzük,akkor így jártkak
-kajába rezsibe nem kell adniuk,de eszik amit mi
-szobájuk nekik kell rendbentartani,gyerek után ők pakolnak el,maguk után elmosogatnak,rendet raknak
Ők belementek,muszáj volt mert a gyámügy elvinné a kicsit,ide is kijár 2hetente a gyámügyes nő,hogy minden rendben van-e. (a picur alultáplált,azt ette ami akadt,most kap tápszert gyümit pépet)
Anyám nagyanyámmal és a hugával (unokaöcsém anyja) meg ki van akadva hogy 10-12 órá melóra kényszerítem őket,a picinek az anyja mellett lenne a helye,lenyúlom a pénzük,gonosz vagyok...
Nem értem, miért vannak sokan azon fennakadva, hogy sokat kell dolgozniuk. Leírta a kérdező, hogy ők találtak nekik munkát, ha találnak maguknak jobbat, menjenek. De nem találnak!
Koldus ne válogasson!
Gondolom, nem diplomás informatikusok, hogy válogathassanak az ajánlatok között.
Végzettség nélkül pedig örüljenek, hogy ennyit keresnek, máshol be kéne érniük a minimálbérrel, de azt senki se mondta, hogy akkor nem kell túlórázni orrvérzésig!
Kérdező: még annyit kéne tenni, hogy segítesz nekik lakást is keresni, mert az ország legnagyobb részén kevés albérlet van, az is drágán. És ha nem tudják, mit kell nézni, kérdezni, akkor igencsak be tudják őket rántani (pl. százezeres közüzemi tartozás van, idő kérdése, mikor kapcsolják ki a villanyt, stb.)
És akkor biztosak lehettek abban is, hogy tényleg elmennek 3 hónapon belül, különben nem lesz hová.
Amelyik rokonnak nem tetszik a rendszer, az meg vegye őket szépen a szárnyai alá! Pl. a tulajdon anyja elnézte volna, hogy a fia a családdal utcára kerül, és nem segít?! De most meg aki segít, azt támadják?! Szép kis család... Pofázni és rosszindulatúan fröcsögni mindenki tud, de itt most tenni kéne valamit. Anyád, nagyanyád, és a nagynénéd is adjon bele havi 20-30 ezeret abba, hogy el tudjanak tőletek menni! Ennyibe egész biztos benne van nektek havonta, hogy ti etetitek őket, és több lett a rezsi.
heti 6 nap 12 óra 150ezerért
Az megvan, hogy ez ebben a formában törvénytelen?
Szerintem is rendes vagy, nagyon. Ezzel az egésszel nagyobb terhet vettél a nyakadba, mintha hozzájuk vágtál volna egy rakat pénzt a sohaviszontnemlátásra. Az unokaöcsi anyja csak ne legyen kiakadva, legyen hálás, hogy helyette pesztrálod a gyerekét, meg a pereputtyát. Anyagi terhet is vállaltatok, pluszban meg kerülgettek egy másik családot a saját otthonotokban, és nyelitek a mérget.
Hálára viszont tényleg ne számíts. Eddig se futotta még egy orr alatt eldünnyögött köszire sem, ezután se lesz más a helyzet. Emberségből megtettétek, amit lehet, gyerekeiteknek példát mutattatok, és még hülyék sem vagytok, hogy engedjétek magatokat kihasználni.
A rokonokkal (Nagyi, unokaöcsi anyuka) ne törődj, bárhogy is szidjanak, egyszerű pszichológiai ok van a háttérben: nem neked, hanem elsősorban nekik kellett volna segíteni. Így viszont, hogy téged nem "megmentőként", hanem "kizsákmányolóként (???)" állítanak be, csak saját magukat nyugtatják: ja, nem is vagyok olyan szemét, hogy nem segítek, én nem is tudnék, de a "Giziék" felé sem kell hálásnak lenni, tul.képp ő se segít, hanem szemét, mert elveszi a pénzüket, meg dolgoztatja őket, meg cigizni se lehet, meg miértis... Téged húznak le a saját segítség-elmulasztásuk miatt, máris jobban érzik magukat.
Szóval kívülállóként: Ritka rendesek vagytok, akik valóban segíteni akartok, nemcsak adománypénzt szórtok. Valami ilyesmi emberek kellenének az ország élére is. (Na jó, ez vicc volt.) Nem is volt vicc.
A nőt kényszeríteni, hogy dolgozzon, nettó parasztság. Ha úgyse kapják meg a keresetük, jobban jár, ha otthon marad gyesen, kevesebbet dugdosol előlük. Hiába akarod előadni, hogy te micsoda jó ember vagy, egy nagy francot. Egy idióta diktátor vagy.
Az segítség, hogy feketemunkára kényszeríted őket zsarolással, se egymással, se a gyerekkel nem tölthetnek időt, stb? Hát nem.
Jobban jártak volna, ha a kicsi nevelőszülőkhöz kerül átmenetileg, nekik meg a családsegítő segít legálisan munkát vállalni.
ÉS rohadtul nem érdekel, ha lepontoztok, ha veletek tenné ezt valaki, akárhogyan is éltetek addig, fel lennétek háborodva.
Ha erről hivatal tudomást szerez, kőkeményen büntethetnek érte téged. Már csak azért is, mert elveszed a pénzt (semmi garancia arra, hogy vissza is adod ugyanis. És ne mondd, hogy saját számlájukon van, mert ez feketénél tuti nem igaz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!