Eladja a cuccaimat, és én vagyok kicsinyes?!?
Unokatesómék nagyon rossz anyagi helyzetbe bevállaltak egy becsúszott babát. Munka nélkül, hitellel, nem sok telt nekik babaholmikra. A mi fiúnk akkor már 1 éves volt, ès családosan célozgattak sokat, hogy számítanak a segítségünkre, konkrétan épp csak a kiságyat nem kérték el a gyerek alól... Mivel terveztük akkor már a tesót, így KÖLCSÖN adtunk rengeteg mindent nekik. Ez meg is lett beszélve hogy amint kinövi, kèrjük szépen vissza, mert kell nekünk is.
Ehhez képest tegnap a jófogáson viszontláttam jópár holminkat, ruhát, játékot, amit unokatesóm hirdet.
Begurultam, felhívtam, rákérdeztem, még neki állt feljebb, hogy idézem:"mit vagy úgy oda, nektek úgyse számít, nekünk meg tudod, hogy kell a pénz."
Egy óra múlva már a saját anyám üvöltött a fülembe, hogy hogy képzelem, kicsinyes vagyok, ès nem kívánatos a tásaságunk a vasánapi családi ebéden sem, mert szegény unokatesóm azóta is miattam bőg:o
Szerintetek hagyni kéne? Tényleg kicsinyesség visszakérni amit KÖLCSÖN adtunk? Nagyon korai még, nem is tudja senki rajtunk kívül, de úgy fest sikerült a tesó, jövö héten megyek dokihoz. Most akkor mi vegyünk mindent újat?
Plusz ezek után nem is akarok több babaholmit adni nekik sehogysem.
Sziasztok, azóta nem beszèltünk velük.
Unokatesóm közben törölt minket a közösségi oldalról is, gondolom haragszik. Csak még mindig nem értem miért...
Anyuhoz se mentünk a családi ebèdre, fél1-kor hívott, hogy mi van hol vagyunk? Hát mondtam neki kitiltottál... de persze nem úgy gondolta.
Vele közben meg tudtuk beszélni a dolgot. Nem tudta hogy eladott konkrétan bárminket is, csak azt tudta hogy tervezte. Kiderült anyutól is kunyeráltak rendszeresen pénzt a "babának", de már 3 hete nem adott, így rá is haragszanak.
Felajánlotta nekik hogy vegyenek együtt pelust, meg a tápit kiváltja ha elhozzák a receptet, de az persze nem volt jó, pénzt adjon.
Tudod mennyit látna anyukád pénzéből szegény gyerek.
Ha tényleg a gyerek érdekét néznék tényleg a pelenka és a tápszer lenne a legfontosabb....de hát látod.
Őszinte véleményem, hogy unokatesódék roppant gusztustalan és gerinctelen férgek.
Tipikusan olyanok, akik a gyerekkel takaróznak azért, hogy pénzt kapjanak, amiből persze a gyerek semmit sem lát, plusz ugye még veletek is ezt tették. Az ilyenektől el kéne venni a gyereket, őket meg kipenderíteni a hír alá, aztán meg van oldva a probléma.
Az egyik ismerősöm pont ilyen volt. Jaj hát neki semmi pénze a gyerekre, se pelenka se semmi. Rokonságból pár ember megsajnálta, vettek neki tápszert, meg elég sok pelenkát. Erre az illető látványosan húzta a száját, kiderült, hogy volt pelenkája meg mindene, csak neki pénz kellett volna cigarettára meg egyéb dolgokra, és nem derogált neki a gyerekkel takarózni. Na ott mindenki elfordult tőle, visszavettek mindent, és megmondták neki, hogy innentől a rokonságot felejtse el.
A vége az lett, hogy tényleg nem tudott már a gyereknek mit venni. A gyereket elvették tőle, ő meg elveszítette a házát, mert ugye nagylábon élésre kellett rá a hitel. Őszintén? Megérdemelte.
Remélem unokatesódéknak is visszaadja az élet azt, amit ők tettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!