Eladja a cuccaimat, és én vagyok kicsinyes?!?
Unokatesómék nagyon rossz anyagi helyzetbe bevállaltak egy becsúszott babát. Munka nélkül, hitellel, nem sok telt nekik babaholmikra. A mi fiúnk akkor már 1 éves volt, ès családosan célozgattak sokat, hogy számítanak a segítségünkre, konkrétan épp csak a kiságyat nem kérték el a gyerek alól... Mivel terveztük akkor már a tesót, így KÖLCSÖN adtunk rengeteg mindent nekik. Ez meg is lett beszélve hogy amint kinövi, kèrjük szépen vissza, mert kell nekünk is.
Ehhez képest tegnap a jófogáson viszontláttam jópár holminkat, ruhát, játékot, amit unokatesóm hirdet.
Begurultam, felhívtam, rákérdeztem, még neki állt feljebb, hogy idézem:"mit vagy úgy oda, nektek úgyse számít, nekünk meg tudod, hogy kell a pénz."
Egy óra múlva már a saját anyám üvöltött a fülembe, hogy hogy képzelem, kicsinyes vagyok, ès nem kívánatos a tásaságunk a vasánapi családi ebéden sem, mert szegény unokatesóm azóta is miattam bőg:o
Szerintetek hagyni kéne? Tényleg kicsinyesség visszakérni amit KÖLCSÖN adtunk? Nagyon korai még, nem is tudja senki rajtunk kívül, de úgy fest sikerült a tesó, jövö héten megyek dokihoz. Most akkor mi vegyünk mindent újat?
Plusz ezek után nem is akarok több babaholmit adni nekik sehogysem.
Amit csak hangsúlyozottan kölcsön adtál, azt nem kicsinyesség visszakérni. Ne hagyd, hogy bűntudatot keltsenek benned, hiszen tulajdonképpen megloptak.
Én tuti még jobban begurulnék, és közölném, hogy a jövőben ne számítsanak rám a családi vasárnapi ebédeken, de másban sem, mert én sem vagyok jótékonysági intézmény. Persze én kicsit hevesebb vérmérsékletű vagyok, de tuti leépíteném a kapcsolatot a kedves cswaláddal.
Szerintem addig menj át a cuccaidért amíg van miért átmenned, mert ezek után tutira bala fog húzni és mindent elad akár féláron is.
Mellesleg anyád is érdekes állat. A saját gyerekével szemben véd mást és még titeket tagad ki.... Undorító.
Hát ez konkrétan lopás.
Én azt csinálnám, hogy a párommal együtt azonnal átmennék hozzájuk és visszakérnék minden KÖLCSÖNadott dolgot, amit még nem adtak el. Ilyen magatartás után pedig a jövőben nem számíthatnának a segítségemre.
Anyád meg ha nem látja át, hogy ez mekkora pofátlanság volt unokatesódék részéről, akkor egy ostoba barom ő is. Ha így reagál, nem is hiányoznának a vasárnapi családi ebédei, inkább a saját családommal törődnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!