Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Eladja a cuccaimat, és én...

Eladja a cuccaimat, és én vagyok kicsinyes?!?

Figyelt kérdés

Unokatesómék nagyon rossz anyagi helyzetbe bevállaltak egy becsúszott babát. Munka nélkül, hitellel, nem sok telt nekik babaholmikra. A mi fiúnk akkor már 1 éves volt, ès családosan célozgattak sokat, hogy számítanak a segítségünkre, konkrétan épp csak a kiságyat nem kérték el a gyerek alól... Mivel terveztük akkor már a tesót, így KÖLCSÖN adtunk rengeteg mindent nekik. Ez meg is lett beszélve hogy amint kinövi, kèrjük szépen vissza, mert kell nekünk is.

Ehhez képest tegnap a jófogáson viszontláttam jópár holminkat, ruhát, játékot, amit unokatesóm hirdet.

Begurultam, felhívtam, rákérdeztem, még neki állt feljebb, hogy idézem:"mit vagy úgy oda, nektek úgyse számít, nekünk meg tudod, hogy kell a pénz."

Egy óra múlva már a saját anyám üvöltött a fülembe, hogy hogy képzelem, kicsinyes vagyok, ès nem kívánatos a tásaságunk a vasánapi családi ebéden sem, mert szegény unokatesóm azóta is miattam bőg:o

Szerintetek hagyni kéne? Tényleg kicsinyesség visszakérni amit KÖLCSÖN adtunk? Nagyon korai még, nem is tudja senki rajtunk kívül, de úgy fest sikerült a tesó, jövö héten megyek dokihoz. Most akkor mi vegyünk mindent újat?

Plusz ezek után nem is akarok több babaholmit adni nekik sehogysem.

2016. jan. 30. 12:42
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
95%
Figyelj, ne edd magad. Az efféle parazitáknak az az erőssége, hogy bűntudatot keltenek azokban, akiken élősködnek. Helyesen cselekedtél, ezen nincs mit ragozni.
2016. jan. 30. 21:01
 32/44 anonim ***** válasza:
100%
Totál döbbenet, hogy vannak emberek, akik így hálálják meg a segítséget és még te érezd magad szarul...
2016. jan. 30. 22:52
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Ne érezd magad rosszul, itt nem te vagy a hunyó. Ha édesanyád mellé áll, az csak őt minősíti, ha annyira támogatni akarja őket, akkor csak pénzelje a parazitákat a sajátjából, de ne téged bántson, amiért a saját dolgaidat, amiket kölcsönadtál jóhiszeműen, nem akarod mégegyszer megvenni, mert a korábbiakat eljótékonykodtad. Annyira rossz állapotban egyébként nem lehetnek, ha még vevő is volt rá...

Hidd el, jobb, hogy így reagáltál, nem pedig békésen? Így legalább csírájában fojtottad el azt,hogy később sokkal durvábban lehúzzanak, meg elvárjanak mindent, elvégre adja minden magát, a nagyobb gyerek után mindig tartották volna a markukat, nem gondolva arra, hogy nektek ott a következő. Az ő döntéseikért ők felelősek, majd ha nem lesz mit enni, meg tető a fejük fölött,akkor talán belátják, hogy dolgozni kellene, mert nem fogja őket senki eltartani, munkanélküliként luxus otthon adni a gyerekkel is úgy, hogy már mehetne bölcsibe. Az a semmirekellő apuka is megérheti a pénzét, aki ilyen helyzetben nem töri magát azon, hogy bármit elvállaljon, ami fizet. z ilyen csak abból tanul, ha kirántják alóla a talajt, különben egy szimpla veszekedés nem fogja motiválni, hogy dolgozzon.

2016. jan. 31. 06:25
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jól tettétek, hogy visszavettétek a cuccokat, de én a kiabálása közben megmondtam volna neki a magamét nem túl kedves hangnemben, hogy mi a francnak vállaltak gyereket, amikor pelenkára sincs pénzük, és hogy nem a ti dolgotok az ő gyerekét ruházni, pelenkázni, anyagilag ellátni, mert el lehet menni dolgozni.

Ne te érezd magad rosszul, ők voltak a hálátlan paraziták, akik csak visszaélni tudtak a segítséggel. Sajnálom a gyereküket, hogy ilyen barom szülőkkel áldotta őt meg a sors.

Anyádnak meg mondd meg, hogy unokatestvéred anyja legalább normálisan gondolkodik, mert nem abban állapodtatok meg, hogy ti odaadjátok, ők meg titokban eladják. Anyud miért védi őket ennyire? Fontosabb neki egy felelőtlen, segítséggel csak visszaélni tudó "család", mint a saját unokája?

És ha eladtak volna minden kölcsönkért cuccot, akkor utána mit csinálnak, ha elfogy a pénz? Jönnek megint hozzátok, hogy mi kellene? Nevetséges.

Én megmondtam volna azt is, hogy szívem szerint a gyámügyet is kihívnám, hogy úgy vállaltak gyereket, hogy még magukat sem bírják eltartani.

2016. jan. 31. 08:13
 35/44 anonim ***** válasza:
61%
Van internetük? Gondoltál már arra, hogy átküldd nekik ezt a kérdést?
2016. jan. 31. 09:36
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

Istenem...bőgjön csak az a felelőtlen, hülye tehén, ha ennyi esze van.

Nagyon jól tettétek, hogy visszavettétek a cuccokat. Ha megengedtétek volna nekik, hogy eladják, az garantáltan olaj lett volna a tűzre, és onnantól nem lett volna megállás a kunyerálásban, kéregetésben. Azért ritka vastag bőr kell valaki pofájára ahhoz, hogy kölcsönkérje a babaruhákat úgy, hogy aztán suttyomban eladja, miközben tudja, hogy majd kérik vissza, mert a kölcsönadóknak is kell. Megmondtam volna neki, hogy a gyámügynek rinyáljon ennyire, mert nem te tehetsz róla, hogy sz@rik elmenni dolgozni, és a hitelre, meg a nagy semmire nyomott ki egy gyereket. Anyád meg ne haragudj, de ugyanolyan ostoba, mint az unokatesód, hogy még őket támogatja a saját gyereke helyett. Anyukádnak megmondanám, hogy akkor ő adjon oda nekik mindent, hogy eladják, anyud meg vegye meg a saját dolgait még egyszer. Családi ebédre meg annyit, hogy tolvajokkal, meg tolvajpártolókkal senki ül szívesen egy asztalnál.

Azért kíváncsi lennék arra, hogy unokatesódék mégis hogyan akarták volna előadni a "már nincs meg a babaholmi" sztorit, ha te nem akadsz rá a jófogáson. Anyukáddal meg addig nem állnék szóba, amíg bocsánatot nem kér, mert titeket akart anyagilag megkárosítani, és még neki áll feljebb.

2016. jan. 31. 17:58
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező mi van azóta? Anyud szólt valamit? Vagy az unokatesódék így utólag, miután elvittétek a cuccokat.
2016. jan. 31. 18:17
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
az ilyet hagyni kell a fenébe(mármint miután az ember vissza vette ami az övé), vannak egyszerűen mártír típusok akik ahelyett hogy tennének vagy gondolkoznának sírnak mindenkinek. Sógoromék nyafognak hogy minden olyan drága közben sokkal többet keres csak a férj nálunk, csak hát ugye csak IKEA bútort hajlandóak venni és csak az xy márkájú babajátékokat. Kajából is csak a legjobbat és sorolhatnám, pedig hétvégén ott dekkolnak anyósnál szóval addig nem költenek vízre,áramra, kajára. Ezek után ha mi nem akarjuk a gyerek vigyázását bevállalni vagy nem a márkás babaruhát vettem a kicsinek xy alkalomra, megy a durci és mi vagyunk a szemetek. Az ilyen szeret hisztizni, mert addig sem terelődik rá a téma és így nem derül fény arra hogy igenis ő a hibás és kész.Én azóta nem is figyelek rájuk, ha pedig kérnek valamit, - pl. a dolgozó férjemet kérte az otthon ülő anyuka, hogy ugyan csinálja majd meg a gyerek tortáját-akkor elegánsan el kell hajtani én erre azt reagáltam megadhatom a receptet, persze megint mi lettünk a bunkók,de ez van:D
2016. febr. 1. 13:06
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

Valamit nagyon jól csinálnak az ilyen emberek. Mikor azt írtad, hogy szegény gyereknek nincs pénz a pelenkára és a tápszerre, így ismeretlenül is elkezdtem sajnálni, meg gondolom minden jóérzésű ember így tesz, amit szépen ki is használnak.

A kisujjadat nyújtottad, és az egész karod kell. Megértem, hogy rosszul érzed magad, én is ugyanígy éreznék, de ha racionálisan végiggondolom a dolgot, a szülők feladata eltartani a gyereket. Ha nincs pénz tápszerre, akkor nem nagyon kell válogatni, akár valami közmunkát is be lehetne vállalni apukának. Nem mástól kell várni a megoldást.

Szóval igen, nagyon jól tetted, hogy visszakérted a babaholmikat, még ha érzelmileg nem is volt a legkönnyebb döntés.

2016. febr. 1. 13:10
 40/44 anonim ***** válasza:

Volt itt egy kérdés ugyanebben a témában, csak épp a másik oldalról. A kérdező kommentjeiből sajnos jól látszik, hogy nem sok értelme van magyarázni az ilyen gondolkodású embereknek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2016. febr. 1. 19:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!