Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Eladja a cuccaimat, és én...

Eladja a cuccaimat, és én vagyok kicsinyes?!?

Figyelt kérdés

Unokatesómék nagyon rossz anyagi helyzetbe bevállaltak egy becsúszott babát. Munka nélkül, hitellel, nem sok telt nekik babaholmikra. A mi fiúnk akkor már 1 éves volt, ès családosan célozgattak sokat, hogy számítanak a segítségünkre, konkrétan épp csak a kiságyat nem kérték el a gyerek alól... Mivel terveztük akkor már a tesót, így KÖLCSÖN adtunk rengeteg mindent nekik. Ez meg is lett beszélve hogy amint kinövi, kèrjük szépen vissza, mert kell nekünk is.

Ehhez képest tegnap a jófogáson viszontláttam jópár holminkat, ruhát, játékot, amit unokatesóm hirdet.

Begurultam, felhívtam, rákérdeztem, még neki állt feljebb, hogy idézem:"mit vagy úgy oda, nektek úgyse számít, nekünk meg tudod, hogy kell a pénz."

Egy óra múlva már a saját anyám üvöltött a fülembe, hogy hogy képzelem, kicsinyes vagyok, ès nem kívánatos a tásaságunk a vasánapi családi ebéden sem, mert szegény unokatesóm azóta is miattam bőg:o

Szerintetek hagyni kéne? Tényleg kicsinyesség visszakérni amit KÖLCSÖN adtunk? Nagyon korai még, nem is tudja senki rajtunk kívül, de úgy fest sikerült a tesó, jövö héten megyek dokihoz. Most akkor mi vegyünk mindent újat?

Plusz ezek után nem is akarok több babaholmit adni nekik sehogysem.

2016. jan. 30. 12:42
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg értelmes emberben fel sem merül olyan, hogy a kölcsönkapott dolgokat nem kell visszaadni.

Más kérdés, hogy a család mennyire áll értelmes emberekből.

2016. jan. 30. 13:37
 12/44 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A férjem is nagyon kiakadt, neki is ez volt az első, hogy ha felkel a gyerek, megyünk és visszakérjük ami még megvan...

Anyámba nem tudom miütött, sose volt ilyen zizi. De csak szajkózza, hogy hogy nézzen "ezek után" a testvére szemébe, meg családi béke, meg mittudomén.

2016. jan. 30. 13:49
 13/44 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, fogjátok magatokat és szépen vissza hoztok mindent és leépítek a családi kapcsolatokat.
2016. jan. 30. 13:54
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Attól nem lesz családi béke, hogy titeket meglopnak és nektek kötelezően jópofát kell vágni hozzá. Én visszakérném a cuccokat a lehető leghamarabb és anyukádat is kerülném, amíg nem tud normálisan gondolkodni.
2016. jan. 30. 13:54
 15/44 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg anyuknak, hogy ŐK hogy néznek ezentúl a te szemedbe., Majd írd meg, hoogy mi volt!
2016. jan. 30. 13:55
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Meg se forduljon a fejedben, hogy te vagy a hibás. Nem is tudom, hogy gondolták ezt. Én tuti jobban kiakadtam volna.
2016. jan. 30. 14:07
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

Anyukádból előtört az a tipikus "mit szólnak mások" életérzés.

Én sem hagynám annyiban.

1. Örüljön, hogy kölcsönadtad.

2. Ha nagyon kellett a pénz, az a minimum, hogy megkérdezi, hogy esetleg valamit megtarthat, eladhat-e, mert nagyon rá van szorulva, és ha igen, megköszöni.

3. Hogy ezek után még neki áll feljebb, az mindennek a teteje.

Nagyon jól teszed, ha visszakéred. Remélhetőleg olyan állapotban vannak, ahogy kapták. Sajnos az ilyen ingyen cuccokra nem mindenki tud vigyázni. Arra az egyre figyelj, hogy ne idegesítsd fel magad túlzottan, ártana a babának.

2016. jan. 30. 14:08
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
AZ ilyen embernek nem kellett volna gyerek. Főleg ha még eltartani se tudja miből.
2016. jan. 30. 14:12
 19/44 A kérdező kommentje:

Hát igen, egyikük sem dolgozik, azóta se. Eleinte sajnáltuk őket, egyszerre lettek munkanélküliek 4 nap eltéréssel, devizheitelük is van, jött a baba is.

Azóta hazaköltöztek nagynénémhez, kiadták a lakást amin a hitel van, abból fizetik a hitelt, és össz bevételük a gyes (mert feketén dolgozott) meg a családi...

De a pasija azóta se ment el dolgozni, nem is töri magát, unokatesómnak meg ott a baba, bölcsibe nem viszi.

Most vasárnap vittük volna az újabb adag ruhát, de ezek után tuti nem adom :( hamár úgyis én vagyok a gonosz ;)

2016. jan. 30. 14:37
 20/44 anonim ***** válasza:
81%
én először átmennék és kérném vissza a holmikat és ha be se enged, mondván ez már az övé akkor ott nyomban fölhívnám a rendőrséget és bejelenteném őket. Elvégre a család már úgyis utál szóval ez már nem oszt nem szoroz.
2016. jan. 30. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!