Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Eladja a cuccaimat, és én...

Eladja a cuccaimat, és én vagyok kicsinyes?!?

Figyelt kérdés

Unokatesómék nagyon rossz anyagi helyzetbe bevállaltak egy becsúszott babát. Munka nélkül, hitellel, nem sok telt nekik babaholmikra. A mi fiúnk akkor már 1 éves volt, ès családosan célozgattak sokat, hogy számítanak a segítségünkre, konkrétan épp csak a kiságyat nem kérték el a gyerek alól... Mivel terveztük akkor már a tesót, így KÖLCSÖN adtunk rengeteg mindent nekik. Ez meg is lett beszélve hogy amint kinövi, kèrjük szépen vissza, mert kell nekünk is.

Ehhez képest tegnap a jófogáson viszontláttam jópár holminkat, ruhát, játékot, amit unokatesóm hirdet.

Begurultam, felhívtam, rákérdeztem, még neki állt feljebb, hogy idézem:"mit vagy úgy oda, nektek úgyse számít, nekünk meg tudod, hogy kell a pénz."

Egy óra múlva már a saját anyám üvöltött a fülembe, hogy hogy képzelem, kicsinyes vagyok, ès nem kívánatos a tásaságunk a vasánapi családi ebéden sem, mert szegény unokatesóm azóta is miattam bőg:o

Szerintetek hagyni kéne? Tényleg kicsinyesség visszakérni amit KÖLCSÖN adtunk? Nagyon korai még, nem is tudja senki rajtunk kívül, de úgy fest sikerült a tesó, jövö héten megyek dokihoz. Most akkor mi vegyünk mindent újat?

Plusz ezek után nem is akarok több babaholmit adni nekik sehogysem.

2016. jan. 30. 12:42
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

Az én tágabb családomban is vannak ilyen konfliktuskerülő emberek, akik inkább elnéznek mindenféle agressziót, sunyi szemétkedést a "családi béke" érdekében. Az ilyen viselkedésnek, pláne ha egy dominánsabb személytől jön, nyilvánvalóan az a következménye, hogy vannak, akik állandóan tűrnek és tűrnek, jó pofát vágnak hozzá, közben meg belül gyűlik a feszültség. Ha pedig egyszer elszakad a cérna, még ő lesz leteremtve, hogy fel merészeli rúgni a "családi békét", különben is miért nem szólt akkor, amikor problémája volt. A szemétkedő, másokon élősködő rokonok az ilyen légkört nagyszerűen ki tudják használni a saját javukra. Ha kirobban a konfliktus, csak adják az ártatlant tágra nyílt szemekkel, hogy de hát ők nem is gondolták és milyen szemét a másik. Szóval nem, a konfliktusokat helyben kell lerendezni, akinek meg ez nem tetszik, azzal nem kell törődni.

Kérdező, nagyon jól teszitek, hogy visszakéritek a kölcsönadott cuccokat. Kitartást az akcióhoz, ha nem titok, majd meséld el, hogy zajlott.

2016. jan. 30. 14:43
 22/44 anonim ***** válasza:
96%

Egyrészt: sikerült visszavenni a cuccokat kérdező?

Másrészt: Amondó vagyok, hogy anyud tudott az egészről, csak nem gondolta, hogy kiderül. Én vele is közölném, hogy szégyellje magát, hogy a leendő második unokája elől veteti el a cuccokat, amikor az unokatesódék mérhetetlenül felelőtlenek voltak, és rájuk is hívhatnátok a gyámügyet. Megmondanám, hogy ez lopásnak minősül, és nem a ti felelősségetek az, hogy unokatesódék a semmire pottyantottak egy gyereket, és hogy ilyen nagymamával nem is hiányzik a családi ebéd sem.

Talán észreveszi magát. Ha nem, akkor meg nincs mit tenni, nullára kell redukálni a velük való kapcsolatot.

És grat a második babához! :)

2016. jan. 30. 15:30
 23/44 anonim ***** válasza:
83%
Mutasd meg nekik ezt a kérdést + válaszokat.
2016. jan. 30. 15:32
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

Majd megírod, hogy elmentetek-e, és visszakaptátok-e a ruhákat?

Mert sokszor az embernél első reakció a düh, de ez idővel lecsillapodik, és inkább a békés megoldást választja.

Én ismervén magam, tuti visszakérném, még akkor is, ha nem használnám újra. Mert nekem az adott szó és a tisztesség, őszinteség fontosabb.

A Te "vagyonoddal" majd te eldöntöd, mi legyen.

Szerszámokat kértünk kölcsön a nyáron a szomszédtól, a pofámról lesülne a bőr, ha nem adtuk volna vissza. Sőt még én mondtam a páromnak, hogy vigye már vissza, ha kész van, ne legyen itt egy hétig.

Édesanyád részéről nagyon furcsa ez a viselkedés, a saját gyereke és unokája kevésbé fontos, mint a vadidegenek véleménye? Bár ő egy másik generáció, őket még úgy nevelték anno, mindig ezt hallgatták, hogy "mit szólnak majd mások?". Ma már ez nem divat.

És arra hogyan reagálna édesanyád, ha a másik oldalról közelítenétek meg a kérdést, hogy a másik pár hazudott, lopott, a lopott szajrét eladja? Azoktól nem kérdezi meg, hogy mit szólnak majd mások? Őrájuk nézve nincs tisztesség? Mert a tisztesség azt diktálná, hogy nem adjuk el a más tulajdonát, hanem ha már nincs rá szükség, akkor visszaszolgáltatjuk!

Egyébként nem biztos, hogy rá szeretném adni a pici babámra, amit már 2 gyerek elnyűtt. Azok szerintem már kinyúltak, bolyhosak, stb. Harmadik baba ne viselje ugyanazt, csak ha nincs más lehetőség. Persze ha kifogástalan állapotban vannak a kis ruhák, akkor rendben, de mivel a két munkanélküli nyilván nem vett semmit a gyerekének, csak azt adták rá, amit tőled kaptak, és tuti nincsenek jó állapotban.

Majd írd meg, mi volt!

2016. jan. 30. 16:18
 25/44 A kérdező kommentje:

Nos, elmentünk a cuccokért, nagyon meglepődött, csak hápogott, de bementünk.

A babacuccok szépen össze voltak több pakkba csomagolva, kettőre már vevöje is lett (volna).

Elöször győzködött, kérelt, aztán kiabált, szapult, szörnyű volt! Hogy nincs pénzük pelenkára, tápszerre, ès az anyával is összevesztek, mert elege van belőlük, ès mindenki ellenük van, blablabla...

Elhoztuk, ami a mienk, már ami még megvolt, és elég rohadtul érzem magam, hiába tudom, hogy igazam van :(

Szerencsére a férjem a fiúnkkal be se jött, legalább ö nem is látta hallotta az egèszet.

2016. jan. 30. 19:50
 26/44 A kérdező kommentje:
Na az lemaradt, hogy az anyja szólt neki hogy ne adja el ami a mienk, mert így lett megbeszélve... szóval, sanszos, hogy anyám is tudott róla :/
2016. jan. 30. 19:52
 27/44 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nevetséges. És akkor inkább ellopja más cuccát? Miért nem kérnek inkább kölcsön szüleiktől, vagy mennek el dolgozni?
2016. jan. 30. 19:55
 28/44 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván most rossz érzés, de jól tetted. Ha ráhagyod nagyon eldurvult volna később a viszony, mert azt hinnék nekik mindent lehet. Jobb az elején megállítani az ilyet.
2016. jan. 30. 20:01
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem semmi...

Eddig sem szerettem SOHA kölcsönkérni bármit is, sőt nem is szoktam. Az ilyen helyzetek rettentően kínosak tudnak lenni. Kitartás!

2016. jan. 30. 20:03
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
A lehető legjobban tettétek, bármilyen kellemetlen is volt.
2016. jan. 30. 20:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!