Egyetemistaként miért kéne beleadni a "közösbe"?!
Állandóan csak azt lehet itt olvasni, hogy aki egyetemista, az menjen el dolgozni és természetesen adjon bele a közösbe. Mi ez a hülyeség, hogy aki egyetemista annak be kell szállnia a közös költségekbe. Ennyi erővel amíg csak középiskolás volt 17-18 évesen, akkor miért nem kellett semennyi pénzt hazaadnia? Akkor is ugyanúgy elmehetett volna diákmunkázni középsuli mellett, ahogy egyetem mellett is. Sőt, középiskolában még kevesebbett kell tanulni, akkor ilyen szempontból ők is menjenek dolgozni suli mellett, igaz? Meg mennyivel kerül többe egy egyetemista, mint egy középiskolás? Többet fogyaszt bármiből is? Mert én nem hinném, sőt kevesebbet van otthon = kevesebbe is kerül kb minden téren. Ha a szülő középiskolás korában el tudta tartani a gyerekét, akkor egyetemista korában miért ne tudná továbbra is eltartani? Mellesleg a szülőnek kötelessége eltartania a gyerekét addig, ameddig tanul. Tipikusan olyanok osztják az észt, hogy "jaj adjál bele a közösbe", akik szinte biztos, hogy 1 Ft-ot se adtak haza. Már ha egyáltalán az ilyen beszólogatók végeztek bármilyen egyetemet is, bár kötve hiszem, egy érettségit lobogtatnak és ők a királyok. Pl egy komolyabb egyetem nellett ( Semmelweis, Corvinus, Műszaki), senki nem fog dolgozni, mert kb az összes idő a tanulással megy el, szabadidő is alig van, nem hogy munkára idő. Senki nem fogja magát kirúgatni az egyetemről, csak azért hogy haza tudjon adni pár tízezret, aztán meg dolgozzon valami fizikai munkát, amire felvették egy érettségivel, nettó 100ezer Ft-ért.
Konkrét kérdésem, hogy akik itt verik a mellüket, hogy márpedig bele kell adni a közösbe, azok pontosan ezt hogy is képzelték?
Egy felnőtt ember,pláne ha egyetemre jár,csak van annyira értelmes,hogy lássa a családja anyagi helyzetét és eldöntse,hogy szükség van-e a hozzájárulására!
Ha nincs a szülőknek pénzük akkor nem egyetemre kell menni,hanem dolgozni és önerőből megteremteni a tanulás feltételeit!
Nincs olyan törvény amely kötelezne egy szülőt arra,hogy a felnőtt,egészséges gyermekét tartsa el!
16 eves korom ota dolgozom kozepsuli es az egyetemi evek alatt is . Szamomra alapveto volt h a keresetem felet leadom otthon . Mindezt ugy h nem bufeszakon diplomaztam !
Az mas kerdes h a szuleim eltettek ezt nekem es mikor lediplomaztam megkaptam .
Szerintem ha mar 16 evig ellattak akkor az a par ev amit utana ott toltok akkor beszallok a koltsegekbe meg ha nem is hatalmas osszeggel ...
"Nem véletlenül jár a családi pótlék is huszonéves korig továbbtanuló gyermek esetében."
Nem véletlenül NEM jár a családi pótlék egyetemista esetén.
21 éves korig akkor jár, ha az illető középfokú tanulmányait végzi (ötöd-, hatodév = technikum, OKJ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!