Egyetemistaként dolgozni vagy a szülők pénzén élvezni az életet?
Én levelezős leszek,így fogok dolgozni.Egyébként én is itthon élek velük,nem kell albérletet/kolit fizetni.Szórakozni hétvégén egyszer szoktam.Akkor kapok kb 1000/1500-öt.
Nekem anyum olyan,hogy támogat,tehát nem várná el,hogy akkor fizessek x összeget neki.Attól függetlenül majd valamennyit szeretnék adni.
Figyi akkor is függ a szülőktől, mert tod sok meg mondja,hogy nyáron menj, akkor nincs suli, mondjuk én magamtól mentem anno. ha egyedüli gyerek vagy és nincs másik a nyakukon és nem keresnek rosszul gondolom nem megerőltető nekik.
viszont ha az van, mint nálunk volt, hogy pont tesóm is meg barinője aki nálunk lakott végeztek mint én csak én fősulin na akkor már egyszerre hárman voltunk, és pl én hiába dolgoztam azelőtt nyaranta, járattam a diákhitelt, egy kalap alá voltunk véve, sőt most anyu mindekinek úgy mesél, hogy fősulit kitaníttatot, közben meg diákhitelből, szoctámból, ösztöndíjból fedeztem magam, sőt én az árvaságimat haza is adtam pedig hétvégente voltam otthol. Nem mindig van igazság ezzel ezt akarom mondani.
Üdv egyetemista!
Én inkább a szüleid korosztálya vagyok, mint a tied...
Annak idején amikor én főiskolás voltam, elég feszes volt az órarendem (nappalis), rendszeres munkára nem volt módom. Kollégistaként az ösztöndíjból szűken önellátó voltam, otthoni segítségre nem volt szükségem. Ha extra szórakozást akartam, (buli, kirándulás), akkor alkalmiból megszereztem rá a pénzt. Másodévtől rendszeresen korrepetáltam... Ebből volt bevételem.
A másik példa a lányaink. Gimnáziumba is a világ másik végére akartak járni, nem akadályoztuk őket ebben. Egyetemre nappalira járt (a nagyobbik). Nappal órákra, alkalmanként éjjelente kutyatápot csomagolni... Jegyzetekre nem költött, tanult a könyvtárban.
Kérdésedre válaszolva: az egy dolog, hogy esetleg szüleid képesek anyagilag támogatni az élet élvezésében, de ezek az évek azok, ahol meg kell tanulni gazdálkodni, megteremteni az önálló életnek az esélyét, hiszen szüleid nem lesznek mindig a háttérben egy feltöltött bankszámlával...
Nem vet fel minket a pénz de nem is éhezünk.
Lány vagyok, szeretek sminkelni, járok fodrászhoz és kozmetikushoz, szeretek eljárni bulizni a barátokkal. Otthon élek.
Arra is gondoltam, hogy később a munkakeresésnél előny lehet, hogy már dolgoztam. Vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!