Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire normális a sógornőm...

Mennyire normális a sógornőm emailje így szombat reggel?

Figyelt kérdés

Ma reggel arra ébredtem, hogy a kedves sógornőm kör email üzenetet küldött a családnak, plusz egy táblázatot.

Első gyermeke, első karácsonya. Na hát a táblázatban egy lista szerepel játékokról.

Az üzenet pedig arról szól, hogy a megadott ajándékokból legyen kedves mindenki választani, beírni, hogy ki melyiket veszi meg, hogy ne legyen ugyanaz kettőből.

Jó, jó. Már itt is furán néztem, de hát nem akar felesleges játékokat érthető. Kicsit görcsösebb.

Na de ott eldurrant az agyam mikor elkezdtem nézegetni a felsorolt játékokat. Konkrétan egy se volt 15 ezer Ft alatt. Sőt a 90% 20-25 ezer Ft.

Na ezt már nem tartom normálisnak.

Nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy írok neki, hogy ezeket a játékokat gondolja át még egyszer mert nagyon elszaladt az árakkal. Nem csak ők vannak egyedül.

Vagy rosszul gondolom és normális ez?

okt. 26. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
100%

62 semmi köze hozzá hogy valaki csóró e vagy sem...más gyerekének max 10-15 ezerért veszk ajándékot és pont.

Mindenki vegyen nagyobbat a saját kölykének.

A karácsony amúgy se erről kéne szóljon ki kinek mit vesz.

okt. 27. 08:40
 72/88 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gáz a sógornő. Mondom ezt úgy, hogy mi is írunk listát, de a rokonoknak szánton a legnagyobb tétel 10 ezer forintos. A drágát(80 ezer) meg megkapja tőlünk és a két nagyszülőpártól együtt.
okt. 27. 09:07
 73/88 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanígy voltam, mikor az unokaöcsém első karácsonya kapcsán a testvérem építő kockát kért neki. Eddig oké y de nem egy sima készletet, csakis a bio festékkel kezelt, 12 ezres, 30 darabos fakockák feleltek meg. Megmondtam, hogy sajnálom, de ennyit a saját gyerekemnek se költök kopó fadarabokra, ezért akkor inkább kihagyjuk a karácsonyt. Szó nélkül elfogadta és utána is extra kívánságai voltak, amit néhány rokon kiszolgált, mások ugyanúgy visszavonultak, mint én.

Szerintem illene a realitás talaján maradni, bármennyire is első gyerek és hormonok meg túlpörgős anyuka.

okt. 27. 10:50
 74/88 anonim ***** válasza:
71%
Vigyel nekik egy doboz óvszert hogy ne kelljen ajándékért kunyizni
okt. 27. 11:40
 75/88 anonim ***** válasza:
32%
Vagy egy tv-t! :D
okt. 27. 14:02
 76/88 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ez egyáltalán nem normális. Én csak felhívnám, hogy láttam a listát, de mi nem költünk ennyit ajándékokra, mert akkor úgy illene, hogy mindenki nagyjából egyforma értékben kapjon és mi nem terveztünk a karácsony miatt ekkora kiadásokat eszközölni. Ha megsértődik, akkor meg. Sosem vettem magamra ilyesmit.
okt. 27. 18:10
 77/88 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező van vmi azóta? Anyud beszélt vele?
okt. 28. 20:01
 78/88 anonim ***** válasza:
78%

Első gyerek első karácsonya...ergo még nincs 1 éves a gyerek.

Bocs, ha ezzel megbántok többeket, de mi a francnak egy alig 1 éves gyereknek több tízezres játék/ajándék...mit tudnak azok amit az olcsóbb változataik nem? Vagy mire ez a nagyzolási mánia, hogy mutassuk a külvilág felé, hogy az én gyerekem milyen drága ajándékokat kap?

A mi gyerekünk most töltötte a 6.évet de eddig 1szer kapott 22ezres ajándékot (azt is sógoromtól, aki amúgy nagyon jól keres).

Mi mindig azt kértük a családtól hogy hasznos, de ne drága ajándékot vegyenek. És mégis mindig minden tetszett neki,mindennek örült, a hasznára vált,stb.

De manapság már sok helyen ezek az ünnepek csak a pénzről szólnak és a rongyrázásról, hogy mutassuk kifelé, hogy mi aztán vagyunk valakik....

okt. 30. 16:17
 79/88 anonim ***** válasza:
70%

Nevetségesnek és szánalmasnak tartom a sógornődet.

Az 1 éves kisgyereket abszolút nem fogja érdekelni, hogy a játék, amivel játszik, 1.000 vagy 25.000 FT-ba került, fel sem tudja fogni a "drága/olcsó" fogalmát vagy a pénz értékét.

Én simán visszaírtam volna neki, hogy "Kati, láttam a listát, nekünk sajnos egyik sem fér bele a keretbe, mert mindegyik túl drága. Van valami, ami max X ezer forintba kerül, és szeretnétek?", de úgy, hogy mindenki lássa a választ.

Anyud beszélt vele? Vagy van valami azóta?

nov. 4. 14:57
 80/88 anonim ***** válasza:
A Kérdező felszívódott.
nov. 4. 18:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!