Mennyire normális a sógornőm emailje így szombat reggel?
Ma reggel arra ébredtem, hogy a kedves sógornőm kör email üzenetet küldött a családnak, plusz egy táblázatot.
Első gyermeke, első karácsonya. Na hát a táblázatban egy lista szerepel játékokról.
Az üzenet pedig arról szól, hogy a megadott ajándékokból legyen kedves mindenki választani, beírni, hogy ki melyiket veszi meg, hogy ne legyen ugyanaz kettőből.
Jó, jó. Már itt is furán néztem, de hát nem akar felesleges játékokat érthető. Kicsit görcsösebb.
Na de ott eldurrant az agyam mikor elkezdtem nézegetni a felsorolt játékokat. Konkrétan egy se volt 15 ezer Ft alatt. Sőt a 90% 20-25 ezer Ft.
Na ezt már nem tartom normálisnak.
Nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy írok neki, hogy ezeket a játékokat gondolja át még egyszer mert nagyon elszaladt az árakkal. Nem csak ők vannak egyedül.
Vagy rosszul gondolom és normális ez?
A sógornőd azzal sincs tisztába,hogy nem csak az ő gyerekének kell vásárolni. Rendbn,hogy egy felnőtt nem sértődik meg,ha a gyerek drágább ajándékot kap,de manapság már egy 10 ezer forintos ajándék is olcsónak számít. Úgy értve,hogy már ennyi pénzből is kevés ajándékot tudsz venni. De ha van mondjuk 8 ember,akit megajándékoznál,máris 80 ezernél tartassz. Mi lenne így ha mindenkinek 25 ezer forintért kellene venni?
Én vagy azt csinálnám,hogy vennék valamiből hasonlót,olcsóbban,vagy szólnék neki,hogy nálunk a keret max 10 ezer pl,és írjon olyan dolgokat,amiket ennyiből lehet választani.
Hát csak az ő gyerekére 20-25 ezer Ft? Igen. Egy rokontól ez egy drága ajándék.
Ha mindenkinek ennyiért vennék elköltenék fél milliót és a saját gyerekem még semmit nem kapott.
Szerintem próbáljátok először kedvesen. Elsőgyerekes, túlpörög, nem lát túl a saját gyerekén. Szerintem vegig sem gondolta, hogy ha mindenki ennyiért vesz ajándékot a gyereknek, akkor másoknak is kell attól még vennie. Szóval tényleg hivja fel mondjuk anyukád, és kedvesen mondja meg neki, hogy nagyon jó ötlet a lista, de vagy tegyen rá olcsóbb dolgokat, vagy fogadja el, hogy egy-egy tetelt többen vesznek majd, mert nem csak az ő gyereke van, akinek ajándékot kell venni.
Ha pampog, akkor lehet keményebben fellépni, vagy teljesen ignorálni és venni a gyereknek, amit gondoltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!