Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire normális a sógornőm...

Mennyire normális a sógornőm emailje így szombat reggel?

Figyelt kérdés

Ma reggel arra ébredtem, hogy a kedves sógornőm kör email üzenetet küldött a családnak, plusz egy táblázatot.

Első gyermeke, első karácsonya. Na hát a táblázatban egy lista szerepel játékokról.

Az üzenet pedig arról szól, hogy a megadott ajándékokból legyen kedves mindenki választani, beírni, hogy ki melyiket veszi meg, hogy ne legyen ugyanaz kettőből.

Jó, jó. Már itt is furán néztem, de hát nem akar felesleges játékokat érthető. Kicsit görcsösebb.

Na de ott eldurrant az agyam mikor elkezdtem nézegetni a felsorolt játékokat. Konkrétan egy se volt 15 ezer Ft alatt. Sőt a 90% 20-25 ezer Ft.

Na ezt már nem tartom normálisnak.

Nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy írok neki, hogy ezeket a játékokat gondolja át még egyszer mert nagyon elszaladt az árakkal. Nem csak ők vannak egyedül.

Vagy rosszul gondolom és normális ez?

okt. 26. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 A kérdező kommentje:

18. Egyébként nem, ő nem kért listát senkitől sem. Az elmúlt években december elején írt és megkérdezte, hogy minek örülne a gyerek.

Én igyekeztem mindig max 5-6 e ft-os ajándékot írni. Azért ahhoz mindig hozzá tett még valamit. Így kimondatlanul is valahogy ahogy írtam is mindig max 10 ezer Ft értékben vett ő is a gyereknek ajándékot és mi is ilyen összegben vettünk neki és az öcsémnek közös ajándékot.

okt. 26. 12:40
 22/88 anonim ***** válasza:
100%
20, szerintem ti csináltátok jól. Lesz még baj a sógornővel. Az enyém is ilyen. Rögtön az első közös karácsonykor kijelentette, hogy nincs ajándékozás, csak a gyerekeknek. Ehhez képest nekem volt gyerekem, nekik még nem, az én gyerekemnek soha nem vették semmit. A szüleim vettek mindig valamit, azt adták oda, mintha ők vették volna. Ők viszont mindent elfogadtak. A szüleim ugye nem tették meg, hogy a saját gyereküknek nem adnak semmit, így a sógornőm is kapott valamit, plusz közösen pénzt, százezres nagyságrendben. Ehhez képest vagy nem vettek semmit a szüleimnek, vagy volt egy vagy két olyan év, amikor vitték egy üveg bort vagy egy negyedkilós őrölt kávét. Amikor meglett a gyerek, ugyan lista nem volt, mert kicsi a család, de megmondták, hogy mit kell venni a gyereknek. Nekem mondjuk nem, mert nem volt pofájuk, mivel ők sem vették az enyémnek semmit, de a szüleimnek igen. Ha a szüleim mást IS vettek, pl magukhoz, hogy ott is tudjon játszani a gyerek, akkor le lettek szidva, mondván megmondták, hogy mi kell. Majd azt az ajándékot is hazavitték, mert tetszett a gyereknek. Ja, igen, és a sógornőm megmondta, hogy a nyugdíjas szüleim havonta hány ezer forintot fizessenek a gyerek számlájára, mert az unokájuk. Na,erre mondták a szüleim, hogy nem. Erre ők lettek a rosszak.
okt. 26. 12:43
 23/88 anonim ***** válasza:
100%
Írd meg neki hogy tegyen bele olcsóbb dolgot is, vagy fogjatok össze mással. A lista ötlet nem lenne rossz alapból.
okt. 26. 12:46
 24/88 anonim ***** válasza:
44%

"... így szombat reggel?"

Hétfőn délben másképp kellene értelmezni?

okt. 26. 12:55
 25/88 Krampusz1 válasza:
100%
Nyugodtan írd, hogy már megvettétek/kitaláltátok korábban az ajándékokat, de ne aggódjon, nem ütközik semmivel a listán, és meglepetés lesz, valamint a jövőben is inkább így szeretnétek....és pont :)
okt. 26. 12:55
 26/88 anonim ***** válasza:
100%
25 ezzel az a baj hogy valszeg olyan dolgot nem szeretnének ami van. Anyam pl pont velem egyidőben vett most vastag overalt a gyereknek. Ha nyát r van mindenki homokozószettet hoz, összel sapkát.
okt. 26. 12:59
 27/88 A kérdező kommentje:

26- az összegekkel van baj. Oké hogy nem akar ugyanazt, bár azért nem olyan hatalmas a család és mivel szoros a kapcsolat meg lehetett volna mindenkivel beszélni.

De miért kell a 25 ezres Little duch márkájú piknik szett a 9 hónapos gyereknek?!

okt. 26. 13:04
 28/88 A kérdező kommentje:
Bocsánat 16 ezres. Ez a legolcsóbb ajándék ötlet.
okt. 26. 13:05
 29/88 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a lista oké, de az árak nem.

Én úgy szoktam hogy egész évben vásárolok, használtan, akciósan ami tudom hogy tetszeni fog majd neki. Karácsony közeledtével el küldöm a rokonoknak a képeket árakkal, onnan választanak.

Én mindig figyelek rá hogy már kb 1000 forinttól legyenek dolgok, 10 ezerért max. Ami ennél drágább azt vagy tőlünk kapja, vagy anyukámtól.

okt. 26. 13:10
 30/88 anonim ***** válasza:
71%
Én azt nem értem, hogy van valakinek képe listát csinálni...
okt. 26. 13:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!