Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire normális a sógornőm...

Mennyire normális a sógornőm emailje így szombat reggel?

Figyelt kérdés

Ma reggel arra ébredtem, hogy a kedves sógornőm kör email üzenetet küldött a családnak, plusz egy táblázatot.

Első gyermeke, első karácsonya. Na hát a táblázatban egy lista szerepel játékokról.

Az üzenet pedig arról szól, hogy a megadott ajándékokból legyen kedves mindenki választani, beírni, hogy ki melyiket veszi meg, hogy ne legyen ugyanaz kettőből.

Jó, jó. Már itt is furán néztem, de hát nem akar felesleges játékokat érthető. Kicsit görcsösebb.

Na de ott eldurrant az agyam mikor elkezdtem nézegetni a felsorolt játékokat. Konkrétan egy se volt 15 ezer Ft alatt. Sőt a 90% 20-25 ezer Ft.

Na ezt már nem tartom normálisnak.

Nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy írok neki, hogy ezeket a játékokat gondolja át még egyszer mert nagyon elszaladt az árakkal. Nem csak ők vannak egyedül.

Vagy rosszul gondolom és normális ez?

okt. 26. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:
60 semmi gond.
okt. 26. 22:02
 62/88 anonim ***** válasza:
28%

A lista teljesen jó, esküvőknél elég régóta működik, hogy a nászajándékokat így beosztja a násznép. Ez szerintem nemhogy gáz, kifejezetten hasznos.

Az ár más kérdés.

Nem ő a hülye, szólj, hogy csóróbbak vagytok, mint látszotok, és nem tudsz ennyit áldozni a gyerekére, add meg az összeghatárt amennyit rászánsz és adjon alternatívát így.

okt. 26. 22:39
 63/88 anonim ***** válasza:
82%
De, ő a hülye. Nincs egy éves a kölök, mégis mikkel kellene elhalmozni...
okt. 26. 23:01
 64/88 anonim ***** válasza:
91%
De basszus a karácsonynak nem ez az értelme hanem hogy szeretetben osszejottok és IDŐT szántak egymásra. Nem a műanyag kacatok osszeharacsolasa főleg egy olyan világban ahol mindenki folyton csak vásárol, nem mindegy akkor meg?
okt. 26. 23:39
 65/88 anonim ***** válasza:
100%
Én mondanám, hogy pénzt szeretnék adni nem tárgyi ajandekot. Ezt követően egy borítékba betenném amit szánok rájuk és ennyi.
okt. 26. 23:41
 66/88 anonim ***** válasza:
77%

Milyen előrelátó és tapintatos, most küldi, hogy már a novemberi fizuból is az ő aranyat sz-ró prünytyőkéje ajándékára tudjatok spórolni...

Szerintem ott, ahol listát "kell" adni, nehogy azonos dolgok fussanak be vagy "felesleges" dolgot vegyen valaki, nos, azokon a helyeken a legfeleselgesebb az ajándékozás, mert nyilván mindenki meg tudja venni azt, amire szüksége van, és azt is, amit szeretne. Miért nem dob akkor be mindenki egy-egy listát a kívánságaival, nem? Miért csak az alig pár hónapos babának jár többtízeres ajándék? Még jó, hogy anyud felvállalja, hogy leállítja...

De akkor már jobb ötlet lenne, és kevésbé megterhelő, ha mindenki 1 dolgot rakna rá, a többiek meg összedobják a rávalót?

okt. 27. 05:51
 67/88 anonim ***** válasza:
69%

Nem kicsit pofátlan. Oké, senki sem szeret duplán előforduló, vagy felesleges kacatot kapni, de egy lista elég nagy pofátlanság.

Felezze meg a listát és egy ajándékra ketten -hárman dobják össze a pénzt!

Két hónap múlva karácsony. Mi lenne, ha mindenki egy listával állna elő? Hát rámenne az ember gatyája!

Mellesleg ilyen pici gyereknek felesleges annyi drága játékot venni. Hamar kinövi, megunja stb. Egy három -négy éves pl. már más játékok iránt érdeklődik, mint pl. az egy éves...

Küldj vissza egy emailt, hogy ő pedig ezek közül válasszon neked:

- Gucci táska

- Versace kabát

- Tom Ford parfüm

- Balenciaga csizma

okt. 27. 06:24
 68/88 anonim ***** válasza:

#63: A kérdés a módszer és az összeghatár volt, nem pedig a lista hossza. De persze vitázhatunk azon is, csak nem releváns a reakciód az én válaszomra.

okt. 27. 08:24
 69/88 anonim ***** válasza:
100%
Te is küldj neki listát, mit vegyen a gyerekeknek!
okt. 27. 08:29
 70/88 anonim ***** válasza:
93%
Amúgy kérdező, választanék valamit a listáról és megvenném a nem 16 ezres változatát. Aztán mehet a nyávogás - de ott megmondanám, hogy ez volt az utolsó közös karácsony vele, kisbaba ide vagy oda.
okt. 27. 08:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!