Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire normális a sógornőm...

Mennyire normális a sógornőm emailje így szombat reggel?

Figyelt kérdés

Ma reggel arra ébredtem, hogy a kedves sógornőm kör email üzenetet küldött a családnak, plusz egy táblázatot.

Első gyermeke, első karácsonya. Na hát a táblázatban egy lista szerepel játékokról.

Az üzenet pedig arról szól, hogy a megadott ajándékokból legyen kedves mindenki választani, beírni, hogy ki melyiket veszi meg, hogy ne legyen ugyanaz kettőből.

Jó, jó. Már itt is furán néztem, de hát nem akar felesleges játékokat érthető. Kicsit görcsösebb.

Na de ott eldurrant az agyam mikor elkezdtem nézegetni a felsorolt játékokat. Konkrétan egy se volt 15 ezer Ft alatt. Sőt a 90% 20-25 ezer Ft.

Na ezt már nem tartom normálisnak.

Nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy írok neki, hogy ezeket a játékokat gondolja át még egyszer mert nagyon elszaladt az árakkal. Nem csak ők vannak egyedül.

Vagy rosszul gondolom és normális ez?

okt. 26. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/88 anonim ***** válasza:
28%
Jól el fogja marni ez a nő tőletek a gyereket meg a tesód is. 😭
okt. 26. 11:22
 2/88 anonim ***** válasza:
98%
Nem tudom, nálatok mennyi a megszokott keret, de ha sokallod, akkor vegyetek valamit közösen valaki mással (másik sógornö, anyós, stb) vagy írd meg az illetönek, neked X összeged van rájuk, adod a pénzt és azt vesz belöle, amit akar
okt. 26. 11:22
 3/88 anonim ***** válasza:
90%

Korábban nekünk is volt listánk, de jó okkal, mozaik család voltunk összesen 5 gyerekkel (én voltam az egyik) és ha valakinek volt.kedvenc szerzője, akkor nem lett volna jó 3 példányt kapnia az új konyvéből. Az ilyenek kiszűrésére írta.indenki a kívánság listáját, de ésszel, voltak kisebb, olcsóbb dolgok és nagyobbak is. Így mindenki tudott a saját mércéje szerint választani.

A sógornődnek mondjátok meg, hogy gondolja újra a listát és vegye figyelembe mások anyagi helyzetét, illetve pontosan megmondhatod, hogy ti nem terveztetek és nem is fogtok 25 ezres baba játékot venni neki (ez az ő kívánsága, nem a kisbabáé).

okt. 26. 11:23
 4/88 anonim ***** válasza:
95%
Én is írnék egy listát a saját kívánságaimmal(mind drága dolog) és ha szóvá teszi megjegyezném, azt hittem kb ekkora összeget szánnak ők is mindenkire, amekkoráért ők kérnek.
okt. 26. 11:26
 5/88 A kérdező kommentje:

Nem a listával van bajom. Bár eddig nem volt divat a családban ez. Nekem is van gyerekem, mikor ünnep jött mindenki megkérdezte, hogy mi az ami jó lenne, hasznos és megbeszéltük.

De oké, ő így gondolja.

De azért tudja, hogy kb mekkora értékben ajándékoztunk.

Eddig úgy volt, hogy mivel nekik nem volt gyerekük ezért ő és a férje kaptak ajándékot tőlünk, ők pedig csak a gyereknek vettek.

Most ugye mivel van gyerek ezért csak a gyerekek kapnak.

De eddig is max! 10 ezer Ft volt az összeg amiért ajándékot adtak/vettünk.

Ezért sem értem ezt most.

okt. 26. 11:33
 6/88 anonim ***** válasza:
92%

Én is épp írom az ajándéklistát a gyereknek. Nálunk novemberben lesz születésnap, névnapot, meg decemberben karácsony, és már most mindenki kérdezgeti, hogy "jajj mit vegyen".

Szerintem jobb egy lista, mintha azt mondaná, hogy neked azt a limitált szériás Barbie-t kell beszerezned amit csak személyesen Az ország másik végében tudsz megvenni...

Mondjuk az gáz, ha 15.000 alatt nincs rajta semmi, én árkategóriák szerint csoportosítottam is, valami 1700 Ft-os kiskönyv a legolcsóbb rajta és 52.000 Ft-os duplo szett a legnagyobb, de pontosan tudom, hogy azt senki se fogja megvenni.

okt. 26. 11:38
 7/88 A kérdező kommentje:

Igen, én is ezt hiányoltam, hogy legyen rajta olcsóbb ajándék.

De 1 db van ami 16 e Ft. Egy 18 e Ft. A többi az mind 20 e Ft felett.

okt. 26. 11:41
 8/88 anonim ***** válasza:
95%

A listával semmi baj, nekem herótom volt, mikor megkaptam 3x ugyanazt a könyvet, kettő majdnem ugyanolyan sapkát :D és sorolhatnám.

De hogy drága ajándékokkal rakja teli - na, azt nem. Felejtős.

okt. 26. 11:46
 9/88 anonim ***** válasza:
92%

Megírnám neki, hogy mi X összegben gondolkodunk, lesz szíves olyat ajánlani, ami az alatt van. Vagy csak azt az összeget adnám borítékban.

Vagy beszélni a többi családtaggal, hátha más is sokallja az összegeket, és akkor közösen adni vmelyiket.

Amúgy k*rva pofátlan, mondhatom. Nekem nem lett volna erre képem, pont azért, mert nem tudhatom, ki mit tud áldozni rá (egyáltalán akar-e?), így meg kellemetlen lehet neki, hogy ő csak max 5 ezret szánna rá, de elvárnák a minimum 20 ezres játékot.

A szüleim pl. nem vettek semmit, nekem adtak pénzt, vegyek én címszóval. Anyósomék max 2000 ft-t költöttek ajándékra, de jó szívvel adták, a kisfiamnak az is tetszett.

Képzelem, hogy esett volna nekik, hogy én 15-20 ezres ajándékról küldök listát nekik.

okt. 26. 12:00
 10/88 anonim ***** válasza:
91%

"Szerintem jobb egy lista, mintha azt mondaná, hogy neked azt a limitált szériás Barbie-t kell beszerezned amit csak személyesen Az ország másik végében tudsz megvenni..."

Oh, igen, milyen rendes. Mondjuk elküldeném az ilyen kérést fogalmazót melegebb éghajlatra, nem még a megvalósításon szorongjak.

Az embereknek elment a józan eszük? 20-25 ezres ajándék minden rokontól? Aztán végül 500 ezres végösszegben kap az 1 év alatti gyerek ajándékot karácsonyra?

okt. 26. 12:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!