Mennyire normális a sógornőm emailje így szombat reggel?
Ma reggel arra ébredtem, hogy a kedves sógornőm kör email üzenetet küldött a családnak, plusz egy táblázatot.
Első gyermeke, első karácsonya. Na hát a táblázatban egy lista szerepel játékokról.
Az üzenet pedig arról szól, hogy a megadott ajándékokból legyen kedves mindenki választani, beírni, hogy ki melyiket veszi meg, hogy ne legyen ugyanaz kettőből.
Jó, jó. Már itt is furán néztem, de hát nem akar felesleges játékokat érthető. Kicsit görcsösebb.
Na de ott eldurrant az agyam mikor elkezdtem nézegetni a felsorolt játékokat. Konkrétan egy se volt 15 ezer Ft alatt. Sőt a 90% 20-25 ezer Ft.
Na ezt már nem tartom normálisnak.
Nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy írok neki, hogy ezeket a játékokat gondolja át még egyszer mert nagyon elszaladt az árakkal. Nem csak ők vannak egyedül.
Vagy rosszul gondolom és normális ez?
A lista teljesen OK, nem akar felesleges dolgokat meg duplát semmiből.
Az árkategória nem OK, ahogy írod is. Több dolgot is tehetsz:
1. megkéred a sógornőt, hogy bővítse a listát kevésbé drága, de a gyerek számára hasznos ajándékokkal
2. összeállsz valakivel, pl nagyszülőkkel, keresztszülőkkel, stb. és közösen vesztek egy nagyobb értékű ajándékot, a táblázatban meg jelzed, hogy OK, ezt az ajándékot EGYÜTT veszi meg Anikó mama, Laci papa és ti
3. nem foglalkozol a listával, azt adsz ajándékba, amit gondolsz.
Ezek közül én a harmadikat nem ajánlom, ha ennyire görcsös a rokon, hogy már most listázgat, a másik kettő viszont szerintem járható út.
Mondjuk az is kérdés, hogy a ti gyereketek tőlük milyen értékben kap/szokott kapni ajándékot, mert én kb. ott lőném be az általunk adott ajándék árát is. Nyilván nem fillérre kiszámolva, de ha pl. ti bevállaltok egy 25 ezres babakonyhát, ők viszont egy 3000 forintos színező-zsírkréta készlettel jönnek, akkor azért nem lenne őszinte a mosolyom.
A lista az tényleg nem hülyeség, ha mondjuk egy dive-os excel, ahol be tudod jelölni, hogy te ezt veszed és látja a többi konos is, hogy azt már ne vegye meg.
Viszont:
1. Mivel ez az első ilyen alkalom, gondolom a kicsinek ez az első karácsonya. Ergo nincs 1 éves sem. Vagyis piszokul letojja, hogy 5 vagy 40 ezres ajándékot kap. Ez csak a szülőknek máj hízlaló, hogy az Ő pici babájuk jó drága ajándékot kap.
2. Nem kéne alapul venni, hogy karácsonykor (amikor amúgy is sok pénz elmegy az ajándékozásra, mert mint mondtad, nektek is van gyerek, illetve más rokonok is, plusz a karácsonyi főzőcskézés, sütés sem 3 forint), mindenki egyetlen ajándékra rá tud szánni 25-30 ezer forintot.
Mindenképpen jelezném felé még most, akár a többi rokonnal együtt, hogy mivel nagy a család (a ti oldalatok plusz anyósodék oldala is), így nem tudtok ennyit egyetlen ajándékra rákölteni, legyen kedves kicsit visszább venni az igényekből és bővíteni a listát olcsóbb választási lehetőségekkel is.
Ahogy mondtam nem a listával van gondom.
Bár anyám is nagyot nézett reggel mikor megkapta és hívott.
Itt az összegekkel van gond.
Igazából anyám mondta, hogy hagyjam majd felhívja megmondja neki, hogy azért ez így nagyon nem oké és gyorsan írja át ezt a listát.
*drive-os excel
* a többi rokon is.
Kissé elgépeltem :D
Ugye ez nálunk nem divat. A családban a nővéremnek és nekem volt eddig gyerek. Mind a ketten úgy voltunk ezzel, hogy mindneki vesz amit szeretne. Ha megkérdezték nagyjából elmondtuk, hogy mi az amit szeret a gyerek. Pont. Ha drága ajándékot szeretett volna, vagy esetleg mi valamit kinéztünk neki akkor azt mi vettük meg és nem a rokonságra toltuk rá.
Jó, az öcsénk felesége más, eléggé görcsösen csinál mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!