Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire normális a sógornőm...

Mennyire normális a sógornőm emailje így szombat reggel?

Figyelt kérdés

Ma reggel arra ébredtem, hogy a kedves sógornőm kör email üzenetet küldött a családnak, plusz egy táblázatot.

Első gyermeke, első karácsonya. Na hát a táblázatban egy lista szerepel játékokról.

Az üzenet pedig arról szól, hogy a megadott ajándékokból legyen kedves mindenki választani, beírni, hogy ki melyiket veszi meg, hogy ne legyen ugyanaz kettőből.

Jó, jó. Már itt is furán néztem, de hát nem akar felesleges játékokat érthető. Kicsit görcsösebb.

Na de ott eldurrant az agyam mikor elkezdtem nézegetni a felsorolt játékokat. Konkrétan egy se volt 15 ezer Ft alatt. Sőt a 90% 20-25 ezer Ft.

Na ezt már nem tartom normálisnak.

Nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy írok neki, hogy ezeket a játékokat gondolja át még egyszer mert nagyon elszaladt az árakkal. Nem csak ők vannak egyedül.

Vagy rosszul gondolom és normális ez?

okt. 26. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
88%
Írtál már a sógornődnek? Ha igen, mi volt a reakciója?
okt. 26. 14:28
 42/88 A kérdező kommentje:
Még nem írtam. Megvárom, hogy anyám beszéljen vele és, hogy mit mond.
okt. 26. 14:31
 43/88 anonim ***** válasza:
94%

A többiekkel is beszélj, akik még kaptak ebből a levélből.

Nehogy ők csak a háttérben puffogjanak - ahogy az lenni szokott volt -, és te (aki ki mered nyitni a szádat) leszel a fekete bárány.

Együttesen lépjetek fel, és legyen konstruktív javaslatotok.

"Ez így nem oké, de mit szólna ehhez vagy ahhoz a megoldáshoz"

okt. 26. 14:39
 44/88 anonim ***** válasza:
100%

Mintha az én sógornőmről írtál volna, de ő még nem küldte el a listát és óvodásak a gyerekek :). Így sem férnek el a sok játéktól és nem csak a szoba, hanem a pince is tele van. Ha "kiszeretnek" az egyik rajzfilmből, akkor jön az új garnitúra ruha, ágynemű, játék, tányér, táska... a következő kedvencből. Mi azt szoktuk csinálni, hogy van többen veszünk egyet vagy megelőző csapásként a Lista érkezése előtt megírom, hogy ez vagy azt gondoltam. Néha belemegy a sógornő.

A listával alapból nincs bajom, én is gyűjtögetem már az ötleteket. Az évente négyszer látott nagybácsi honnan tudja, hogy minek örülne a gyerek, mi van meg neki stb, a szülő meg azért mégis napi kapcsolatban van vele. Én mondjuk pont azért listázok, hogy ne legyenek "felesleges" vagy több példányban lévő ajándékok. Mivel nagy a család, ezért az sem baj, ha valakitől nem kapnak, a fa alatt így is sok ajándék lesz.

Az unokaöcsém az első karácsonyra hatalmas kupac ajándékot kapott. A színes, fényes, zörgő csomagolópapír volt a legizgalmasabb. Második karácsonyán is sok ajándék várta, ő mégis két kopott kisautóval játszott a bontatlan dobozok tetején. Már kamaszodik, most már sokszor élményt ajándékozunk: egy közös kirándulást, társasozást, ilyesmit és be szokott jönni.

okt. 26. 14:45
 45/88 anonim ***** válasza:
94%
Már válaszoltam a listával kapcsolatban, de most jutott eszembe, hogy az én lányomnak egy éves kora körül a legjobb ajándék 10 egymásba rakható műanyag pohár volt és egy mosolygós labda. Mindkettő mondhatni filléres ajándék volt, és viszonylag sokáig játszott velük.
okt. 26. 15:33
 46/88 anonim ***** válasza:
100%

Mi már régóta csak a gyerekeknek vásárolunk, de igyekszem 10-15000/fő közé beszorítani. Biztos nem vennék 20-25000-ért valamit, mert akkor a többieknek is annyiért kellene. Én nem akarnám a havi fizetésem ajándékra költeni, pont emiatt lett ez a korlátozás a családban, mert sokan voltak így vele. Meg amúgy is minden felnőtt megvesz magának mindent amit akar.

Ha már ilyen igényei vannak, dobjátok össze a pénzt, bár ebből lehet vita, hol kapja meg a gyerek, de könnyen megoldható a csoportos karácsonyozás.

okt. 26. 15:36
 47/88 anonim ***** válasza:
10%
Szombat és listázás. :(
okt. 26. 15:43
 48/88 anonim ***** válasza:
78%

A pökhendi sógornőnek címzett dörgedelmes válaszlevelet az összes címzettek kell küldeni, hogy a többiek is világosabban láthassanak .

"Kedves Éva, megkaptuk kérésed. Az általad az ajándékaidra szükségesnek ítélt pénzt összegyűjtöttük, de inkább vettünk rajta néhány üveg pezsgőt és megittuk."

okt. 26. 15:49
 49/88 anonim ***** válasza:
72%
Lehet, hogy az ajándékokat nem fejenként gondolta, hanem hogy ketten-hárman összedobjátok a pénzt 1 darabra.
okt. 26. 16:15
 50/88 anonim ***** válasza:
73%

"Kedves Jolán!

Látom, a Te értékrended szerint drágábbnál drágább ajándékokról szól az ünnep. Az én értékrendem más, ezért arra gondoltam, elviszem (pl.) az állatkertbe a gyermekedet, hogy egy élménnyel gazdagodjon. És még mindig olcsóbb, mint az előírásodban meghatározott tárgy bármelyike."

okt. 26. 17:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!