Családi összejövetelt tartanak apósom anyjának lesz a szül.napja, és megkértek apósék hogy menjünk el mi is, de főzzünk kaját, sütit mert mindenki visz es nagy a család T.i elmennétek így? Az főleg nem tetszik hogy úgy mondják mintha kötelező lenne
Attól, mert ti nem hallottatok róla még létező jelenség. Rokonom Hollandiában kertvárosban él. Ő mesélte elég gyakran van ott ilyen buli pár szomszéddal. Mi családunkban sincs ilyen, de rengeteg olyan családod ismerek itthon ahol van. Párszor én is voltam ilyen buliba és nekem tetszett. Mindenkinek meg volt a batyuja. Ki salátát, ki sós sütit, ki ezt ki amazt vitt. Ott mindenki vállalt valamit. Vagy bolti vagy házi lényeg vidd.
Én azért nem falusi majmozok le valakit mert más a szokás.
81.
A batyusbuli az más!
Itt most azt elemezzük, hogy ebédmeghívásra viszed magaddal az ebédet, amit magad főztél, még bolti sem lehet, mert azt is kikötik.
És úgy mégis ki a fszt érdekel, hogy ti miről hallottatok meg miről nem? 😂
Az adott családban ez a szokás, ha tetszik egyeseknek, ha nem. Nem kell elfogadni a meghívást, ha annnyira megoldhatatlan, amúgy meg nyilván ajándékot keríteni sokkal egyszerűbb lenne egy nagyon idős hölgynek, akivel nincsenek is napi szintű kapcsolatban. Vagy felétek totál üres kézzel szokás vendégségbe menni?
Amúgy én nem faluról, de nagyon kis városból származom, mindenkinek van hatalmas kertje, sokaknak állatok, veteményes stb, soha nem volt sehol szokás batyubálozni, mert minden adott volt helyben. Mondjuk segítettünk a házigazdának főzni, nem hagytuk egyedül megpusztulni. Városban viszont igen, bizony kaptam nem egy batyuzós meghívást, mert egy lakásban nem igazán lehet disznót vágni, zöldséget szüretelni, hanem bizony meg kell venni mindent, ami nem kevés pénz és ahol tényleg több tucat vendég van, ott nem is elvárható. Pont elég, hogy az illető a helyszínt adja, amit ő készít elő, utána pedig ő tesz rendbe, van valami fingotok róla, mekkora munka pl elmosogatni, rendet rakni egy laza “kis” 40-50 fős buli után?
"Ahol nekem valami nem tetszik,az általában a férjemnek se,ergo senki se megy olyan helyre. :D "
Ne ferdíts már, ezt írtad. Igen, ez összenövés. Nyilván a párok tisztelik egymást meg sok mindenben egyetértenek, nem ti vagytok a különlegesek.
Visszafele olvastam a kommenteket de úgy felhúzott a sok szemétkedő hogy tovább biztos nem fogom,
mérgezzétek magatokat a kommentekkel (TISZTELET a kivetel normálisnak)
A batyus bulival kapcsolatban: ha olyat vinnék amit én tenyleg ennék akkor az nem lenne jó mert ki lenne beszélve hogy mem főzök "normális"kaját.
Persze most megint fognak jönni a tipikus kommentek hogy nem tudok főzni a szuper háziasszonyoktól akiknek semmi céljuk sincs az eletben caak hogy dugig egyék magukat ök és főleg a ferjecskéjük mert massal nem tudnák mellettük tartani.
Úgyhogy további jó veszekedést pápá
Te r.bancozol másokat mikor minden írásodból kiderül kérdező, hogy egy elkényeztetett miss p. csa vagy akit eltartanak.
Ne is menj a buliba mindenki örülni fog hogy nem vagy ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!