Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Családi összejövetelt tartanak...

Családi összejövetelt tartanak apósom anyjának lesz a szül.napja, és megkértek apósék hogy menjünk el mi is, de főzzünk kaját, sütit mert mindenki visz es nagy a család T.i elmennétek így? Az főleg nem tetszik hogy úgy mondják mintha kötelező lenne

Figyelt kérdés
Nagyon nincs kedvem a kötelező jopofizásra

2024. febr. 2. 13:43
 71/91 anonim ***** válasza:
75%
69. Vsn olyan, hogy batyus buli..ha hallottad..mindenki visz valamit. Ez így működik. És igen, ha meghívnak valahovs megkérdezem vigyek valamit? Így illik ahogy eddig tőlem is mindig megkérdezték, ha én hívtam meg valakit. Egyesek barlangban élnek vagy mi?
2024. febr. 3. 20:36
 72/91 anonim ***** válasza:
34%
Életemben nem voltam ilyen batyus faaszságban, de nincsenek is 100-an a családban. Egyszer én hívok, máskor X, aztán Y. Nem kell batyuzgatni.
2024. febr. 3. 21:19
 73/91 anonim ***** válasza:

65ös, lehet azért, mert a meghívások nagy része a nőn keresztül zajlik:-D Legalábbis azokban a családokban akiket ismerek, a pár egyik tagját hívják csak fel, hogy van-e kedvük menni, és az általában a nő:-D

Értem ha ti mindig a férfit hívjátok, ott valóban kellemetlen ha nem kérdezik meg a férfiak.

2024. febr. 4. 06:38
 74/91 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk is szokás megkérdezni hogy ki mit hozzon. Amire a válasz vagy az hogy semmit (ebben az esetben viszek rágcsát meg üdítőt), vagy hogy valami sütit, salátát.

Persze ha batyus buli, ott tényleg minden fogást a vendégek visznek, nálunk sem szokás de amúgy jó műfaj szerintem, nem egy ember szakad meg míg a többi zabál.

Piát, csokit szerintem baromság vendégségbe vinni. Én pl diétázom tehát csokit ne hozzanak. A minőségi kedvenc piáim meg itt sorakoznak a polcon úgyhogy ne szúrják ki a szememet valami középszar cuccal amit lekaptak a polcról a Tescóban. Piát, csokit vesz magának aki akar. Az viszont valóban segítség, ha valami olyat visz az ember, aminek köszönhetően a háziasszonynak eggyel kevesebb dolgot kell készítenie.

2024. febr. 4. 10:42
 75/91 anonim ***** válasza:
30%

Nyilván alapból kellene vinni valami ajándékot a nagyinak, ami egy idős asszonynál pláne nem egyszerű műfaj. Tényleg tök szar, hogy nem ezen kell görcsölni, hanem helyette szabadon választott ételt, sütit kértek. Azt meg sehol sem írtad, hogy a bolti, cukrászdai tilos lenne, ezt csak utólag költötted hozzá, mikor jöttek az első értetlenkedő válaszok.

Vagy te úgy gondoltad, hogy teljesen üres kézzel mész, ajándék sem kell?

Egy ilyen rosszindulatú, sipákoló pcsát, mint te, meg se hívnék. Nyilván azért sem akarsz menni, mert tudod, hogy a 100 fős rokonságból senkivel se fogsz kijönni. Na vajon miért? Természetesen mindenki mással van baj, nem veled.

2024. febr. 4. 14:46
 76/91 anonim ***** válasza:
42%

Besz@rás, a sokadik leszármazott csajának derogál a családi buli, ahova nem csak bekajálni kell menni.

Nos, ahova betetted a sejhajod, ott az ő szokásaik szerint fogják tartani az ünnepeket, nem ahogy neked kényelmes. Ha nem veszed fel a ritmust, az a te bajod, nem az övék.

Ha nem tetszik, nem mész el és pont,hidd el, a kutyát nem fogja érdekelni, hogy egy tálca szendvics, vagy a társaság miatt nem vagy ott,huszadrangú családtag vagy.

2024. febr. 4. 15:01
 77/91 anonim ***** válasza:
100%
Emberek, lehet nekem qrvaanyázni, de ezért ne alapítsatok addig családot, amíg nem tanultok meg határt felhúzni! A gyerekvállalásra ez hatványozottan igaz!
2024. febr. 5. 00:58
 78/91 anonim ***** válasza:
25%

Emberek,ti itt mind falusi majmok vagytok,már elnézést a szóért? :D Milyen putris családba éltek ti?Kisvárosba nőttem fel nagy családban,de azért ott sem volt ez szokás,hogy leadom a rendelést. Ez csak egy népcsoportnál volt szokás már akkor is ott,le se írom kiknél. Pedig tényleg hatalmas családunk van,de ilyet életembe nem hallottam. Pedig voltak összejövetelek,bográcsosak. Aki akart hozott plusz sütit,de a meghívás nem erről szólt! Szívesen vártad a másikat enélkül is. Azt sem tudom elképzelni,hogy milyen férj-feleség kapcsolatban élhettek. Ahol nekem valami nem tetszik,az általában a férjemnek se,ergo senki se megy olyan helyre. :D Szép is lenne,ha a mamika fontosabb lenne,mint a társam. Költözzetek akkor hozzá,ha fontosabb. Ha nem telik étteremre,akkor nem kell,nálunk is volt ilyen rokon,akkor volt egy tálca sütemény és csá. Úgy is vittél valamit,de nem kötelezően főzni-sütni és akkor terülj terülj asztalkámat 100 főre PLUSZ MÉG ajándék. Hoooogyneeee. :D Esküvőt nem akartok így szervezni? :D Majd a násznép hozza a kaját ingyenesbe,olcsóba. Ekkora szarrágást már komolyan.

71# Igen,megkérdezed,amire tanult ember-aki valóban tanult-közli,hogy nem köszönöm,mert nem ezért hív,hogy nyerészkedjen rajtad. :) Jó esetben persze. Vagy pedig viszel egy üveg bort,bármit,ajándékot! Amit illik ilyenkor.

2024. febr. 5. 10:22
 79/91 anonim ***** válasza:
64%

78.

Egyetértek. Én sem hallottam soha ilyenről, hogy ebédre a vendéggel vitetnek kaját.

Még azt is kikötve, hogy csak házi lehet, bolti nem.

2024. febr. 5. 10:31
 80/91 anonim ***** válasza:
43%
79# Pontosan. Ha nem telik rá,nem kell hacacáré,az ember magától úgy is visz valamit. Karácsonyi ebédre a nagyszüleimhez is vittünk ajándékot/bort,de nem főzött kaját ilyesmit. :D Ki is röhögtek volna. De ez a kikötés nekem se tetszene,de a férjemnek se,nem mennénk,sőt továbbmegyek a +40 rokonom se menne ilyen helyre,pedig összetartó család. Süteményt viszünk magunktól is,mert így szoktuk,de soha nem kérik,sőt külön kérik,hogy ne,mert nem ezért hívtak meg. Novemberbe meglepetés szülinapi bulit rendeztem anyukámnak,meghívtam titokban az összes családtagot,leszerveztem a helyszínt,sütöttem a tortákat(többet,hogy a diétásoknak is legyen külön),a sütiket,és mindent is és kértem külön mindenkit,hogy semmit se hozzanak,kizárólag magukat,aminek nagyon fog anya örülni. Arra is figyeltem,hogy pont senkinek ne essen munkanapra. Én szerveztem,én állom. Sokan hoztak végül 1-1 tálca süteményt is,vagy egy üdítőt,valaki plusz dekorációt,volt aki nem tudott mit,dolga is volt,nem ért rá. Semmi nem volt ebből,azt se tudtam ki mit hozott és nem is érdekelt. Még meg is mondtam nekik,hogy direkt kértem,hogy ne. :D És rengeteg közös bográcsoson,szülinapon,esküvőn,grillezésen voltam már a nagy családdal. Még ilyet,hogy elvárni...ilyet SOHA nem hallottam.
2024. febr. 5. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!