Ki fog valaha halni az a mentalitás, hogy a rokonokkal kötelező tartani a kapcsolatot?
A kérdés annak kapcsán jutott eszmbe, hogy nagyim múlt héten 2 rokon családnál is volt és mindkettőnek mondta, hogy majd anya fel fogja hívni őket, hogy valamikor látogassanak meg minket. Nekem hozzá tette, hogy "jaj, hát mégiscsak a rokonaink, így tartani kell a kapcsolatot".
Én nagyon nem értek egyet ezzel, mert attól még, hogy rokon, lehetünk nagyon mások és feleslegesnek tartom az erőltetett pofavizeteket.
Félre értés ne essék, nem a nagyim szidása a cél, csupán az ő felfogása kapcsán eszembe jutott, hogy vajon el fog-e tűnni ez a jelenség a társadalomból.
Én sem tartom minden rokonommal a kapcsolatot. Mert attól, hogy rokon, még egy gazember. Nem érdekel, mit illik, és mit nem, nekem sem az nem lesz szimpatikus, aki az anyját, a nagynénimet meglopta (konkrétan az autóját lopta el), azt hiszi, hogy ő a világ közepe, és mindenkit megpróbált már kihasználni.
Azzal a rokonommal sem tartom a kapcsolatot, aki folyamatosan terjeszt olyan rágalmakat, amiért feljelentés esetén simán elmeszelnék.
De aki nem aljas, azzal miért ne tartanám a kapcsolatot? Nem pusztán illemből, hanem mert szeret(t)em őket. Anyai nagymamám sajnos már 16 éve eltávozott, de rendszeresen tartottuk a kapcsolatot. Nagypapámmal is. Már ő sincs köztünk 5 éve. Mindig szerettem hozzájuk menni, és most egész biztos, nagyon bánnám, ha hanyagoltam volna őket.
Az, hogy valakivel mások vagyunk, szerintem nem kizáró ok.
Remélem igen Vannak rokoni kapcsolatok amik kifejezetten mérgezőek.
Nem hiányoznak.
De ezt mindenféle külső tényezőtől mentalitástól függetlenül meg lehet és meg is kell hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!