Milyen szüleitek voltak ? Átlagos, szerető, túlkorlátozó, vagy elhanyagoló ? Szavazzatok !
Apám sokat dolgozott, szigorú szülő volt. Voltak szabályok amiket kötelező volt betartani.
Anyám agresszív alkoholista volt. Ő mindig előbb ütött, utána kérdezett.
apám a diáklányait Q-rogatta amíg eggyütvoltak anyámmal aztán elváltak és összevissza pereskedtek elhordták egymást mindennek kb 3 4 éves koromban meg anyám eladta a ruháim meg a cuccaim és kilökött az ajtón a "nevelje aki akarja" mondattal
így kerültem a nagyszüleimhez
kérdésedre: azt se akarták hogy megszülessek szóval nem nagyon érdekelte öket hogy mit csinálok
Én engedném hogy szabadabban éljen de természetesen mértékek között. Nem jó ha egy szülő túl szigorú, elmarja magától a gyerekét, ráadásul nem is ér el vele semmit mert annál jobban akarja majd azt tenni amitől annyira tiltották.
Az se jó ha túlságosan szabadjára engeded a gyereked, mert sosem fogja tudni hogy kell viselkedni, meg sok rosszba bele keveredhet.
A köztes megoldás a legjobb. El kell engedni a gyerek kezét, engedni kell neki hogy elmehessen otthonról, ismerje meg a világot, de ettől függetlenül figyelni kell nehogy túlzásba vigye.
Szerencsére az én szüleim pont ilyenek :)
Anyám valami másra vágyott mint ami volt és apámra hagyományozott teljes egészében, nem ismerem.
Apám valószínűleg hosszú távon ebbe rokkant bele előbb lelkileg, aztán fizikailag. Remélem valamennyire kárpótlást jelentett neki a cuki szófogadó kislány aki voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!