Nem gondolkoztatok már el azon, hogy jobb lett volna, ha másik családba születtek ? Mondjuk szerető szülőkhöz kerültök.
Kamaszként sokat fantáziáltam arról, hogy mi lett volna, ha elválnak, vagy ha a gyámügy közbelépne - mindkét szülőm alkoholbeteg. Felnőttként viszont azt látom, hogy egyáltalán nem lett volna egyszerűbb az élet, elszakítottak volna a két testvéremtől többek között. Beláttam, hogy a szüleim magukhoz mérten mindent megtettek azért, hogy jó úton tudjak haladni az életben. Sokat kellett gondolkodnom, hogy átértékeljem a kapcsolatunkat, és sokat dolgoztunk mind a kölcsönös bizalomért, őszinte beszélgetéssel. Mára támogatnak minden fontos döntésemben, és számíthatok rájuk, ha segítségre van szükségem. Tudom őket szeretni úgy, ahogy vannak.
A jelenlegi problémáimért pedig én felelek, hiszen nem vagyok már gyerek, ezekkel pszichológushoz fordultam.
#4 azért is legyen hálás ha apuci részegen megveri vagy megerőszakolja? Vagy ha rongyokban járatják iskolába, enni napi 1x kap fűtést meg csak másnál látott? Vagy mikor a bántalmazással a szülő zártosztályra juttatja a gyerekét?
Igenis van az a család ahova nem való gyerek és nem kéne semmilyen hálával tartozni egy alkalmatlan bántalmazó szülőnek akire egy zellert se kéne rábízni, nem érdemel hálát az hogy valaki képes volt kinyomni egy gyereket aztán annyira képes hogy az említett gyerek ne halljon éhen (jó esetben). Nem a gyerek akart megszületni, vagy ha az utcán odamennék és lekevernék egyet megköszönnéd mondván meg is rugdoshattalak volna?
6#. Nagyon igazad van!
Ez a hálásnak kell lenni egy demagóg hülye duma. Nem lehet mindenre ráhúzni.
De, gyerekkoromban. Akkor még azt hittem, hogy van értelmes indok amögött hogy megszületünk és dühös voltam amiért engem vernek meg csórók vagyunk, más meg jó családot "kapott" pedig úgy érzetem, hogy én jobban megérdemelném mert pl. jobban tanultam és jobban viselkedtem mint az a másik gyerek.
Felnőttként felfogom hogy tök véletlen hogy épp mi születünk meg és az is hogy hová. Nincs ilyen hogy valaki "érdemel" valamit. Felesleges ezen rugózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!