Hogyan változtassam meg az anyám “szegény”-mentalitását?
Anyukádnak nincs "szegény mentalitása" mert láthatóan a jólétet el tudta fogadni.
Az, hogy nem kényeztetett el, az nem a szegénységgel, vagy a jómóddal függ össze, hanem egy nevelési elv, ami általában hasznos és a javadra válik hosszabb távon.
Nyilván ismeri a rokonságát, hogy irigyek, beleavatkozósak, kritikusak,...stb. Ezért a köznyugalom érdekében úgy gondolja, hogy jobb ha dolgokat nem köttök az orrukra.
Én azon csodálkozom, hogy te ezt nem így gondolod!
Azért anyukád rokonai nem piskóták! Elvárják a pocsék életvitelt mástól is, csak mert nekik nem jött össze? Meg megszólják anyukádat, mert egyke vagy?
Az pedig anyukád részéről merő képmutatás, hogy rokonok előtt turkálóba kell járni, meg letagadni a nyaralást, csak hogy nekik jó legyen. Nyilván nem kell dicsekedni semmivel, de ennek sincs értelme, hogy valakinek mindig meg kell felelni, mert jaj, mit szólnak!
Anyukád helyében én nem játszanám a csórót a rokonok felé, azt adnám, ami, aki vagyok. Mégegyszer jelzem: nem dicsekvésre gondolok!
Akinek pedig nem tetszik, hogy nekem jobban bejött az élet, az tegyen saját magáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!