Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kötelező meghívni a keresztszü...

Kötelező meghívni a keresztszülőket az esküvőmre?

Figyelt kérdés

Nem vagyok fényes kapcsolatban a kereszt szüleimmel, se a gyerekeivel. De a család többi tagjával sincsenek jó kapcsolatban (anyám, apám, nagyszülők). Anyukámnak a bátyjáról és a feleségéről van szó. A kapcsolatunk 2018 őszén romlott meg, volt családi balhé annak idején. Na jó, nem vérengzés volt, csak megsértődtek egy kijelentés miatt, amit sose bocsátanak meg a nagyapámtól. Lényegen és tömören ennyi volt az egész.

Szóval ők nagyon szerettek dicsekedni, ránk meg irigyek voltak (a tekintetükön látszott). Annyit kérdezett a nagyapám a fiától, hogy "mit tudtok felmutatni?"

A nagymamám azt mondta hogy "veletek semmiről se lehet beszélni, mert mindenen vérig sértődtök". A keresztapám ezt mondta az anyjának: "meg az apád f@sz@t, azt mondom most nektek." És többet nem beszéltek velünk. Mindezt én is hallottam. Nekem csak annyit mondtak, hogy nagyot csalódtunk benned, hogy a nagyszüleid pártját fogod. Egyrészt, senkinek a pártján nem vagyok, kiakartam maradni az egészből (nagyon kellemetlen volt), másrészt én mindig diszkréten, türelmesen, tisztelettartóan beszéltem velük. És azt merték a fejemhez vágni, hogy összeesküdtem a nagyszüleimmel ellenük.

Velünk mostanában max. félévente egyszer beszélnek, a saját szüleivel semmit.

Most itt van az esküvőm, viszont nem szeretnék családi balhét azon a napon. Nem leszünk túlzottan sokan, 50 embert hívunk meg aug. 22-én lesz. Már kiküldtük a meghívóknak a többségét, csak a kereszt szüleim maradtak ki és néhány barát. Nagyon el kell gondolkodnom azon, hogy meghívjam őket, vagy sem.

2020. júl. 18. 09:33
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Ezt neked kell tudnod. Én mindenesetre nem hívtam olyanokat az esküvőmre, akikkel 2 éve nem beszéltem. A másik oldalról pedig, szerintem el se mennék, ha valakinek egy hónappal az esküvő előtt jut eszébe, hogy jé őket is meg kéne hívni. Olyan érzésem lenne, hogy sokan visszamondták, és kellek, hogy jól mutasson a sok ember a fotókon.
2020. júl. 18. 09:43
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
A keresztszülőség egy erőltetett hülyeség. Nyilvánvaló, hogy olyanokat hívok meg az esküvőmre akikkel jó a viszonyom és kölcsönösen érdeklődünk a másik iránt. Nem is értem, hogy másnak ez miért nem evidens.
2020. júl. 18. 09:52
 3/10 A kérdező kommentje:

Szóval nem kötelező.

Csak erre voltam kíváncsi, mert előtte mindenben részt vettek nálam; ballagáson, fesztiválokon, családi rendezvényeken. Apám 50. születésnapjának az előkészületeiben is segített.

2020. júl. 18. 09:58
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Nem kötelező, a kereszt szülőség formalitás, az sem számít, hogy a nagybátyád. Normálisan az ember a saját szüleit sem hívja meg, hogyha rossz a viszonya velük. A te esküvőd, ha nem akarsz feszültséget, akkor eszedbe se jusson kiküldeni a meghívót.
2020. júl. 18. 10:02
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Egyes vagyok. Senkit nem kötelező meghívni. Én meghívtam a keresztanyámat, de csak a templomba. Sőt, az anyámat is csak a templomba hívtam, mert nem olyan a kapcsolatunk, hogy utána a vacsorán ott akartam volna látni. A polgárin meg csak két tanú volt. Ők az egyedüli kötelező résztvevői az esküvőnek.
2020. júl. 18. 10:03
 6/10 anonim ***** válasza:
85%
Tudod jól, hogy nem kötelező. Innentől kezdve értelmetlen és felesleges a kérdés.
2020. júl. 18. 10:31
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A magyarázatot nem olvastam el, mert nem fontos a fő kérdés szempontjából.

Esküvőre három “dolog“ kötelező: ifjú pár, anyakönyvvezető és két tanú. Minden más opcionális, a pár dönti el, kit hív meg.

2020. júl. 18. 10:51
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
SENKIT sem kötelező meghívni.
2020. júl. 18. 11:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit mondanék nekik is, és a nagyszülőknek is, hogy számomra ez egy boldog nap, szeretném megosztani velük, de minden tisztelettel, egymást kerüljék el. Ha ezt nem tudják vagy akarják tiszteletben tartani, akkor a részvétel nem kötelező. Ha mégis megtisztelnek a jelenlétükkel, akkor elvárom, hogy viselkedjenek, vagy gondoskodom arról, hogy ki legyenek kísérve. Oszt sértődik, aki akar, a lehetőség adott kultúrált emberként viselkedni.
2020. júl. 18. 12:15
 10/10 anonim ***** válasza:
76%

Miért lenne kötelező?

Mi a saját szüleinket sem hívtuk meg....

2020. júl. 19. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!