Kötelező meghívni a keresztszülőket az esküvőmre?
Nem vagyok fényes kapcsolatban a kereszt szüleimmel, se a gyerekeivel. De a család többi tagjával sincsenek jó kapcsolatban (anyám, apám, nagyszülők). Anyukámnak a bátyjáról és a feleségéről van szó. A kapcsolatunk 2018 őszén romlott meg, volt családi balhé annak idején. Na jó, nem vérengzés volt, csak megsértődtek egy kijelentés miatt, amit sose bocsátanak meg a nagyapámtól. Lényegen és tömören ennyi volt az egész.
Szóval ők nagyon szerettek dicsekedni, ránk meg irigyek voltak (a tekintetükön látszott). Annyit kérdezett a nagyapám a fiától, hogy "mit tudtok felmutatni?"
A nagymamám azt mondta hogy "veletek semmiről se lehet beszélni, mert mindenen vérig sértődtök". A keresztapám ezt mondta az anyjának: "meg az apád f@sz@t, azt mondom most nektek." És többet nem beszéltek velünk. Mindezt én is hallottam. Nekem csak annyit mondtak, hogy nagyot csalódtunk benned, hogy a nagyszüleid pártját fogod. Egyrészt, senkinek a pártján nem vagyok, kiakartam maradni az egészből (nagyon kellemetlen volt), másrészt én mindig diszkréten, türelmesen, tisztelettartóan beszéltem velük. És azt merték a fejemhez vágni, hogy összeesküdtem a nagyszüleimmel ellenük.
Velünk mostanában max. félévente egyszer beszélnek, a saját szüleivel semmit.
Most itt van az esküvőm, viszont nem szeretnék családi balhét azon a napon. Nem leszünk túlzottan sokan, 50 embert hívunk meg aug. 22-én lesz. Már kiküldtük a meghívóknak a többségét, csak a kereszt szüleim maradtak ki és néhány barát. Nagyon el kell gondolkodnom azon, hogy meghívjam őket, vagy sem.
Szóval nem kötelező.
Csak erre voltam kíváncsi, mert előtte mindenben részt vettek nálam; ballagáson, fesztiválokon, családi rendezvényeken. Apám 50. születésnapjának az előkészületeiben is segített.
A magyarázatot nem olvastam el, mert nem fontos a fő kérdés szempontjából.
Esküvőre három “dolog“ kötelező: ifjú pár, anyakönyvvezető és két tanú. Minden más opcionális, a pár dönti el, kit hív meg.
Miért lenne kötelező?
Mi a saját szüleinket sem hívtuk meg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!