Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nektek milyen a kapcsolatotok...

Nektek milyen a kapcsolatotok a keresztszüleitekkel?

Figyelt kérdés

Sok helyen látom, hogy az aktuális legjobb baràtot/barátnőt kérik fel a baba keresztszüleinek, akikkel néhány év múlva összevesznek/megszakad a kapcsolat, a gyereket meg nem látogatják onnantól kezdve.

Nekem a keresztszüleim innen 200 km-re laknak. Sosem volt szoros velük a kapcsolat emiatt. Míg kicsik voltunk (tesóm és én) addig jártunk hozzájuk nyaralni, a gyerekük ugyanolyan korú mint mi. Talán ennyi tartott össze minket. Mióta középiskolába kerültem, évente egyszer látjuk egymást. Régebben felhívtak a szülinapomon, névnapomon, de egy ideje már ekkor sem keresnek. Ha beszélünk is telefonon, mindig csak piszkálódnak, hogy miért nincs éppen kapcsolatom, miért csak ennyi a fizetésem stb. Kicsit bánt, hogy így alakult a helyzet.

Nektek milyen a kapcsolatotok a keresztszüleitekkel?

N

2019. jan. 6. 16:26
1 2 3 4
 1/37 Metionin ***** válasza:
100%
Én nem is ismerem őket, egyszer találkoztunk, a keresztelőn, arra meg nyilván nem emlékszem. Apám tesója amúgy meg a felesége. Kiskoromban egyszer küldtek egy csomagot és annyi, ők Pesten laknak, mi Szabolcsban a határ szélén laktunk. Nem sok értelme volt a dolognak szerintem, főleg hogy a szüleim is full ateisták.
2019. jan. 6. 16:38
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok megkeresztelve, de a bátyám meg van, neki a keresztanyja anyukám régi bnője. Néha beszélnek ugyan, nem is az idővel van baj, hanem ennek a nőnek a férje bolond. Verte is a tesóm keresztanyját, ami meg is vakult fél szemére miatta. De egyébként vallásosak is és kb. már a bolond kategória az egész család. Úgyhogy a kötelező telefon meg van néha és ennyi.
2019. jan. 6. 16:41
 3/37 anonim ***** válasza:
95%
Èn a nevère sem emlèkszem.
2019. jan. 6. 16:56
 4/37 anonim ***** válasza:
86%
Az én keresztszüleim az anyai nagymamám és nagybátyám (anyukám testvére) voltak, sajnos már régóta nem élnek. Nagyon szerettem őket, ők is engem, nagyon szoros kapcsolatban voltunk. Persze ez a keresztszülőségen kívül egy igen közeli rokoni kapcsolat is volt.
2019. jan. 6. 16:57
 5/37 anonim ***** válasza:
93%
Olyan mint a kérdezőnek.
2019. jan. 6. 16:58
 6/37 anonim ***** válasza:
100%
Nulla, pedig közeli rokon, anyám testvére, de sajnos egy lecsúszott alkoholista lett, aki mindennek elhordott, így érthető okból nulla vele a kapcsolatom.
2019. jan. 6. 17:04
 7/37 anonim ***** válasza:
100%
Nekem es a batyamnak a rokonsagbol lettek valasztva direkt nem barat es nem masnak a hazastarsa mert szetmehetnek barmikor. Ez is hiba volt hogy rokonsag mert tesomat a keresztanyja szarja le engem a keresztapam. A tobbiek meg messze laknak, bar tartjuk a kapcsolatot de meg sem olyan jo a viszony.
2019. jan. 6. 17:07
 8/37 anonim ***** válasza:
73%

Nem tartom velük a kapcsolatot mivel ők keseru vallás károsult emberek. Én meg ateista elég régóta és mert lekváztak mert két év után mereszeltem szerintük osszefekudni a párommal r ngyo módon aki azóta a férjem de miután össze házasodtunk se álltak le,akkor meg megtiltották h szeretkezünk ha nem a gyerekért tesszük, mert a pokol ra jutunk a kölykeink is oda jutnak majd,mikor közöltem h meddö vagyok nem lesznek, ne is szexeljünk ,erre ők h hiba volt elvennem a férjem egy tisztességes nőtől én selejt vagyok nem lett volna szabad hozzá mennem meg is dögölhetnék semmi hasznom Isten szemében,a a férjem szájba végta a kereszt apám és kivágtuk az életünkből őket.. Jol tettük. Ez az egész keresztszülőség egy keresztény képmutatás mint maga az egesz vallás,a legundorítóbb népség saját bőrömön tapasztaltam..

36N

2019. jan. 6. 17:15
 9/37 A kérdező kommentje:

Rossz làtni, hogy ilyen sok embernél hasonló (vagy még rosszabb) a helyzet mint nálam.

Én sem nagyon értem ezt a keresztelős dolgot. A családunk nem is vallásos. Nem jártunk/járunk templomba. (Bár ez lehet szégyen)

Most már én is úgy vagyok vele, ha nem kíváncsiak rám, nem fogom én sem keresni őket. Ha hìvnak, akkor is érződik, hogy kényszerből teszik, okoskodnak egy sort és ennyi volt a beszélgetés. Sosem őszintén érdeklődnek. Sosem segítettek semmiben egy ötlettel sem, csak a kioktatást kaptam,hogy a szüleim meg én is mindenben rosszul döntünk...

2019. jan. 6. 17:28
 10/37 anonim ***** válasza:
100%

Nagynénéném és a férje.

Már meghaltak.

Gyakran találkoztunk egy-egy beszélgetés erejéig egész kicsikoromtól a halálukig, igazi közös program (tevékenység) csak pár alkalommal volt gyerekkoromban, amikor néhányszor megkértek, vigyázzanak rám - ezek szép emlékek, lehetett volna belőle több is.

De sosem éreztem őket többnek, mint nagynéni és "nagybácsi", a keresztszülőség semmi pluszt vagy mást nem jelentett. (Hiszünk Istenben, mi nem gyakoroljuk a vallást, ők gyakorolták, szóval nem külsőségek miatt volt keresztelő.)

2019. jan. 6. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!