Nektek milyen a kapcsolatotok a keresztszüleitekkel?
Sok helyen látom, hogy az aktuális legjobb baràtot/barátnőt kérik fel a baba keresztszüleinek, akikkel néhány év múlva összevesznek/megszakad a kapcsolat, a gyereket meg nem látogatják onnantól kezdve.
Nekem a keresztszüleim innen 200 km-re laknak. Sosem volt szoros velük a kapcsolat emiatt. Míg kicsik voltunk (tesóm és én) addig jártunk hozzájuk nyaralni, a gyerekük ugyanolyan korú mint mi. Talán ennyi tartott össze minket. Mióta középiskolába kerültem, évente egyszer látjuk egymást. Régebben felhívtak a szülinapomon, névnapomon, de egy ideje már ekkor sem keresnek. Ha beszélünk is telefonon, mindig csak piszkálódnak, hogy miért nincs éppen kapcsolatom, miért csak ennyi a fizetésem stb. Kicsit bánt, hogy így alakult a helyzet.
Nektek milyen a kapcsolatotok a keresztszüleitekkel?
N
Nagybátyjám és a felesége a keresztszülőm, de hiába rokon, egyáltalán nem állunk közeli viszonyban, 3 éve nem is láttam őket, hiába rokon. Sajnos nem keres sem engem, sem a testvérét. Egy ideig egyoldalúan ment a dolog, de ha ő nem keres, mi minek? A keresztanyám egy igazi hárpia, aki elérte, hogy a férje teljesen elforduljon a családjától, úgyhogy erről ennyit. Viszont a párom nagyon jó viszonyban van a keresztszüleivel, ők nagyon szeretnivalóak (szintén rokon).
Nekem is lett azóta keresztgyerekem, baráti viszonyból, és őszintén én is tartok ettől az eltávolodástól. Lehet, mire iskolás lesz, azt se tudja, ki a keresztszülője, mert köztünk megromlik a dolog. Nem szeretém ezt, de kettőn áll. Majd meglátjuk.
Anyám öccse és a felesége a keresztszüleim. Németországban laknak, ritkán járnak haza 5 évig, mióta a mama meghalt felém se szagoltak. Idén viszont karácsony után eljottek hozzánk, van két kisgyerekem, őket eddig nem is látták.
Úgyhogy nem túl szoros a kapcsolat.
Nekem is anyam/apam baratja volt keresztanyam. Evente egyszer-ketszer talalkozunk, karacsonykor es szulinapon. Vagy ha van valami nagyobb esemeny, pl ballagas.
En keresztanyamat nagyon birom. Nagydumas asszony, nagyon szeret minket.:D Persze nem olyan szoros a viszonyunk egyikojukkel sem, de barmikor ugrunk ha segitseg kell a masiknak.
Nekem nincsenek keresztszüleim. De a másik oldalt ismerem, mert keresztszülő vagyok. Barátnőm 3 éves kisfia a keresztgyerekem. Barátnőmmel kamaszkorunk óta ismerjük egymást. 40 km-re lakunk egymástól, de 2-3 havonta szoktam menni látogatni. Még pici ahhoz, hogy komolyabb kötődés kialakult volna.
De fontosnak tartom, hogy rendszeres legyen a kapcsolat. Ők is, meg én is keresztények vagyunk, nálunk ez egy nagyon megtisztelő "tisztség", ha valakit keresztszülőnek kérnek fel. Meg felelősség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!