Nektek milyen a kapcsolatotok a keresztszüleitekkel?
Sok helyen látom, hogy az aktuális legjobb baràtot/barátnőt kérik fel a baba keresztszüleinek, akikkel néhány év múlva összevesznek/megszakad a kapcsolat, a gyereket meg nem látogatják onnantól kezdve.
Nekem a keresztszüleim innen 200 km-re laknak. Sosem volt szoros velük a kapcsolat emiatt. Míg kicsik voltunk (tesóm és én) addig jártunk hozzájuk nyaralni, a gyerekük ugyanolyan korú mint mi. Talán ennyi tartott össze minket. Mióta középiskolába kerültem, évente egyszer látjuk egymást. Régebben felhívtak a szülinapomon, névnapomon, de egy ideje már ekkor sem keresnek. Ha beszélünk is telefonon, mindig csak piszkálódnak, hogy miért nincs éppen kapcsolatom, miért csak ennyi a fizetésem stb. Kicsit bánt, hogy így alakult a helyzet.
Nektek milyen a kapcsolatotok a keresztszüleitekkel?
N
A nagybátyám és a felesége az. Amíg kicsit voltam, nagybátyám sokat volt, játszott velem, aztán lediplomázott, elköltözött, megházasodott és családja lett (ezt mind nyilván nem egy pillanat alatt)
kb havonta egy hétvégét töltünk velük.
A két család életfelfogása nagyon más, vannak ellentétek, kisebb feszültségek és a távolságon kívül ezek azok amik miatt olyan semmilyen már a kapcsolatunk. Pénteken még várjuk őket és örülünk a találkozásnak, elvagyunk velük, de vasárnap délután már várjuk hogy mikor mennek el.
17l
Most már így felnőttként semmi extra, de nekem a nagynéném és a nagybátyám a keresztszüleim, szóval velük amúgy is kapcsolatban lettem volna gyerekként. Évente egyszer látom keresztapámat, Karácsonykor, amikor a nagy családi összejövetel van. Keresztanyámat ritkábban, az anyai oldalon nem szokott összejövetel lenni, mióta a nagyszülők nem élnek.
Egyébként sosem volt ez nálunk úgy kezelve, hogy nekik én fontosabb vagyok, mint a testvérem, csak azért, mert ők a keresztszüleim.
Tesóm jobban járt, neki anyukám legjobb barátnője a keresztanyja, ráadásul sok évig külföldön élt, és amikor hazajött látogatóba, mindig hozott neki klassz ajándékokat. Mondjuk jófej volt, hozott mindig nekem is valamit, de tesómnak több mindent. Meg hiába, hogy nekem nem volt a keresztanyám, azért nekem is mindig küldött képeslapot szülinapomkor, névnapomkor, meg amikor elsős lettem.
Nálunk csak a nagyobbik gyerek van megkeresztelve, a keresztanyja egy barátnőm, pici korában nagyon sok időt töltött vele. Akkor még egyetemista volt, így elég sok ideje volt foglalkozni vele, imádták is egymást nagyon. Aztán ahogy elkezdett dolgozni, ráadásul más városban, meg el is költözött egy idő után, így már csak nagyon ritkán látjuk sajnos, pedig szeretne többször jönni. Így nagyjából egy évben egyszer futunk csak össze. A keresztapa a testvérem lett. Hát ő ugyanúgy nagyon szereti mindkét unokaöccsét, keresztszülőségtől függetlenül.
Az én keresztanyukám és anyukám ovis koruk óta barátnők. Keresztapám pedig a férje. Heti szinten tartjuk a kapcsolatot, de több,
mint 1000 kmre élnek (mi költöztünk el) így csak évente egyszer/kétszer találkozunk. A másik keresztanyám pedig anyu középsulis legjobb barátnője, vele is tartom a kapcsolatot, ugyanott laknak, ahol a másik keresztszüleim.
18. szülinapomig évente min. 2x találkoztunk, addig kaptam tőlük ajándékot szülinapomra és névnapomra, azóta pár évente ha összefutunk valahol váltunk pár szót ennyi. Anyukám unokatesója a keresztanyám.
Konkrétan egy nyíl egyenes út választja el a házainkat, 1,5km sincs az egész!
Nem hiányzik a kapcsolat.
Azt hittem csak nekem moslékok a kereszt szüleim.
Apám drágalátos bátyja és felesége, pénzéhes, mocsokláda, kétszínű, hazugok és mindig kihasználták apámat amikor építkeztek anno, de amikor nekünk kellett a segítség akkor sose segített.
Nagyanyám mikor meghalt hatalmas cirkuszt rendeztek, mi öltük meg és hasonlók... De ők 2 millió forinttal lenullázták az nem igaz hol.
Én azt mondom csak olyan embert válasszatok akiben 100%-ban biztosak vagytok, és rokon ne legyen mert tényleg katasztrofális .
Tipikus kemény fickó jellemzője van és sok barátja és a saját öccsét semmibe nézi és letagadja.
Én évi 1x látom őket hallottak napján a temetőben nagyit és nénémet látogatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!