Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nektek milyen a kapcsolatotok...

Nektek milyen a kapcsolatotok a keresztszüleitekkel?

Figyelt kérdés

Sok helyen látom, hogy az aktuális legjobb baràtot/barátnőt kérik fel a baba keresztszüleinek, akikkel néhány év múlva összevesznek/megszakad a kapcsolat, a gyereket meg nem látogatják onnantól kezdve.

Nekem a keresztszüleim innen 200 km-re laknak. Sosem volt szoros velük a kapcsolat emiatt. Míg kicsik voltunk (tesóm és én) addig jártunk hozzájuk nyaralni, a gyerekük ugyanolyan korú mint mi. Talán ennyi tartott össze minket. Mióta középiskolába kerültem, évente egyszer látjuk egymást. Régebben felhívtak a szülinapomon, névnapomon, de egy ideje már ekkor sem keresnek. Ha beszélünk is telefonon, mindig csak piszkálódnak, hogy miért nincs éppen kapcsolatom, miért csak ennyi a fizetésem stb. Kicsit bánt, hogy így alakult a helyzet.

Nektek milyen a kapcsolatotok a keresztszüleitekkel?

N

2019. jan. 6. 16:26
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Családban édesanyám másodunokatestvére és felesége a keresztszüleim, egy településen is élünk. Amikor fel lettek kérve, akkor szorosabb volt a kapcsolat a családban.

Semmilyen kapcsolat nincs, ők nem keresik velünk a kapcsolatot, mindig mi kerestük őket (szerintem azt se tudják, a születésnapom mikor van), de falakba ütközünk.

Gimis ballagásom előtt eljöttek ünnepekkor is, illetve telefonáltak többször, utána már nem. Gondolom úgy voltak vele, hogy a ballagással le tudnak minden kötelezettséget, de sosem volt ilyen elvárásunk velük szemben.

Amikor az esküvőm volt, sokáig gondolkodtam, meghívjuk-e őket egyáltalán. Eljöttek, de csak a templomira kértem fel tanúnak a keresztapám, azt is hagyomány miatt csak, de ő sem erőltette a feladatot.

Igazából már ezt is bánom így utólag.

Nem tudom, miért alakult ez így ki, nem volt rossz a kapcsolat sosem, nem vesztünk össze velük.

Eleinte kicsit bántott a dolog, de mivel a bérma keresztszüleimmel viszont jó a kapcsolatom, illetve van úgynevezett pótkeresztanyám is, már nem érdekel. Főleg azért is bántott, mert több keresztgyerekük is van, akiket ráadásul ismerek is, és velük meg keresik/keresték a kapcsolatot.

A vicc viszont az, hogy keresztapám testvérének a családjával viszont heti szinten tartjuk a kapcsolatot.

2019. jan. 7. 09:01
 32/37 anonim ***** válasza:
76%
Kb 5 éves koromban láttam őket utoljára, de nem zavar, nem vagyok vallásos, nekem ez az egész nem jelent semmit.
2019. jan. 7. 12:35
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen. Apám testvére a keresztapám, kiskoromban sem találkoztunk sokat, aztán a szüleim válása óta(14 év) nem kerestek. Egy városban lakunk egyébként.
2019. jan. 7. 22:02
 34/37 anonim ***** válasza:
96%
szia a keresztanyukám zalamegyében lakik én meg Budapesten,vele semmilyen kapcsolatom nincsen.se telefonszáma nincsen meg.
2019. ápr. 14. 19:36
 35/37 anonim ***** válasza:
27%

Nekem anyám nővére a keresztanyám. Egy igazi undorító képmutató és pénzéhes szarrágó az egész család. Évek óta nem találkoztunk.

Ateista vagyok, utálom a vallás minden formáját, ezért egyik gyerekem sincs megkeresztelve.

2020. jan. 4. 20:21
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik keresztszülők a nagynéném, vele tartom a kapcsolatot.

A keresztapám nagymamám volt párja, 10+ évet voltak együtt, szóval okkal választottuk őt, kvázi családtag volt.

Vele megszakadt a kapcsolat, amikor szétváltak, én még kicsi voltam (12éves).

7 éve nem találkoztam vele.

19F

2020. jan. 4. 23:34
 37/37 anonim ***** válasza:
87%
Nagymamám unokaöccse és az ő volt felesége a keresztszüleim. Sose érdekeltem őket, keresztanyámat nem is láttam, mióta elváltak (kb 10 éve). Keresztapámmal ezer évente egyszer találkozok családi összejöveteleken, akkor se beszélünk. Annyira nem is bánom. A nő képes volt egy szó nélkül itthagyni az idősebb (akkor 14 éves) gyerekét, mikor lelépett a kisebbikkel másik városba. A férfi egy fél-alkoholista nőcsábász. Ilyen emberek hagyjanak békén, bár valásosként bánt, hogy szüleim ilyen szutykokat kértek fel.
2020. jan. 4. 23:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!